Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wagon do przewozu rowerów
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Na każdy temat
Przemek
Witam

5lipca oglądałem pociąg którym pojedziemy w Bieszczady na centralny.

Otóż jak się okazało PKP dodaje do składu wagon rowerowy. Na "preclu" były różne sprzeczne opinie na ten temat (myśle że kolegą grupowiczą chodziło o wagon bagażowy).

No więc tak: Jest to wagon podzielony na 2 części z czego jedna to 6 przedziałów a druga to miejsce na rowery. Zacznijmy od rowerów:

Są stojaki na rower, wagon jest cały czas pilnowany. Żeby wejść do wagonu trzeba okazać bilet na rower. Wagon jest kontrolowany tak jak to ma miejsce przy wagonach sypialnych;)

Co do części pasażerskiej to ten którego oglądałem ma przedziały o podwyższonym standardzie wprzeciwieństwie do reszty wagonów 2 klasy
Mirek
cud miód... zobaczy za miesiąc jak to wygląda w praktyce. zrobimy zdjęcia ;-))
Przemek
oj tak, zdjęcia trza popstrykać i się pochwalic:P
Khe
tak osobiscie przetestujemy co i jak - i co oznacza w praktyce "podwyzszony standard" smile.gif oczywiscie zdamy relacje jak juz moi poprzednicy to napisali smile.gif

Ps. o qrcze to juz moj 2 post wink.gif biggrin.gif niezly wynik jak na 5 miesiecy obecnosci na forum wink.gif
Przemek
oj Khe Khe.

Czyżbym wyczuwał niedowiarstwo w moje słowa?

A tak na marginesie: ZAJMUJE MIEJSCE PRZODEM DO KIERUNKU JAZDY PRZY OKNIE, żeby jasne było wszystko;P 8)
Khe
jakie niedowiarstwo? wink.gif a o tym przekonaniu sie to przeciez wyglad nie musi isc w parze z wygoda wiec trzeba to prztestowac wlasno... heh smile.gif

a co do okna - ja musze siedziec przodem do kierunku jazdy ( taka pozostalosc po chorobie lokomocyjnej :/ ) a z tym oknem to sie jeszcze okaze wink.gif :mrgreen:
Przemek
tylko spróbuj zająć moje miejsce przy oknie twarzą w kierunku jazdy!!

będziesz spał na wycierczce przed namiotem;PPP 8)
Khe
hehehhe to ew. moge siedziec w kierunku jazdy drugi od okna :mrgreen:

hmmm... a na wycieraczce jest napis "Welcome"? ;-)
Tigris
Hi, Hi, Hi

Mowa trawa i już jesteś w pierwszej dziesiątce Khe.

A swoją drogą myślałem po zdjęciu, że jesteś na nim "panną młodą" z welonem na rowerze. Nie, żeby było złe, ale to te coś białego za tobą..

Z pozdrowionkiem

:vamp:
Khe
to cos bialego za mna to facet z drogowki ktory blokowal dla nas skrzyzowania :mrgreen: milo sie jedzie majac zapewnione zawsze pierwszenstwo smile.gif

heh to tu wysterczy napisac kilka postow zeby byc w pierwszej 10 - niezle smile.gif
Mirek
przede wszystkim to miejsce przy oknie lub jakiekolwiek inne zajmuje najpierw kobieta wy nieokrzesańcy!! ;-) A więc moja małzonka ma pierszeństwo.. he he he laugh.gif
Khe
heh ale i tak rezerwuje jedno miejsce twarza w kierunku jazdy, mozliwie blisko okna smile.gif zeby tylko po naszym przejsciu (jak tornado) nie zrezygnowali z tych wagonow wink.gif

Czas podróży: 9:53

przy takim czasie to musi byc naprawde podwyzszony komfort :twisted:
Przemek
ooo Khe widze że masz coraz więcej postów... rozwijasz się;P
Anonymous
Czekam z niecierpliwością na ten raport z jazdy.

Sam jade we wrześniu w bieszczady na rower więc będzie dla mnie jak znalazł.
Khe
no wiesz Przemek to dopiero 7 post smile.gif

qrde chory jestem i niemoge sobie pojezdzic na rowerku zeby .... zlapac jakakolwiek kondycje :mrgreen: ehhh jak tak dalej pojdzie to bede pchal tam rower pod gore ... wzrokiem lezac w rowie :mrgreen: ;-)
Khe
wczoraj jechalem pociagiem do Katowic (15:49 z Tych - to jest pociag Wisla Gl.- Katowice) i byl tam fajny nowy wagon. Drzwi byly otwierane automatycznie po nacisnieciu guziczka smile.gif w srodku byl podzielony na trzy czesci sciankami i drzwiami chyba z pleksi ( czyli widac wsio przez cala dlugosc wagonu smile.gif ). Dwie czesci przeznaczone sa dla podroznych, fajne nawet wygodne krzeselka z oparciem na glowe, w jednym miejscu cztery zwrocone sa do siebie i miedzy nimi jest skladany stolik. W trzeciej czesci wagonu, najbardziej nas interesujacej sa stojaki na rowery tzn. rowery sie wiesza, wiecie jak to wyglada smile.gif. Wszystko jest ladniutkie (jeszcze i miejmy nadzieje ze tak zostanie) ale troche durne jest wejscie - wielkosci takiej jak w kazdym wagonie typu przedzialowego smile.gif no i umieszczone tez na takiej wysokosci, dobrze ze przez to otwieranie przynajmniej drzwi nie beda przeszkadzac przy wsiadaniu smile.gif.

Interesuje mnie jedno - jak jechalem tym pociagiem dwa tygodnie wczesniej to nie widzialem tego wagonu, ciekawe czy ten wagon teraz bedzie juz caly czas kursowal na tej trasie i czy zawsze o tych samych godzinach (choc teoretycznie tak powinno byc ale te 2 tyg. temu byl sklad pietrowych wagonow).
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
avangers film online IP Changer Download botox warszawa Darmowe licea Gdańsk humor