Uzytkownik "Zbyszek" został zabanowany za nachalny spam. user nie jest zarejstrowany więc niestety ban leci po IP, mam nadzieje, że nikt inny z tego IP nie korzysta i przez to nie straci. Testowo ban na 14-30 dni.
8O Choroba specjalistów - operują tylko sobie znanym językiem i myślą, że wszyscy ich powinni rozumieć.
Wytłumacz to po "ludzku", by inni też zrozumieli o co w tym banowaniu chodzi. Ja zresztą też nie jestem specjalistą i nie wiem w czym rzecz.
:mad:
oj, przepraszam ;-) nie sądziłem, że to jest niezrozumiałe.
Użytkownik Zbyszek został zablokowany poprzez adres IP z jakiego korzysta. Oznacza to, że nie będzie mógł z TEGO adresu IP wysyłac wiadomości na nasze forum. Zabezpieczenie nie jest 100% skuteczne ale zawsze coś.
A propo wątku nt. trudnego, specjalistycznego słownictwa.
Czy w artykułach Ekspedycji (piapierowej i internetowej) używany przez nas język jest zrozumiały dla wszystkich czytelników?
Czy trzeba wyjaśniać słowa typu korba, suport, blat, mostek, fajka, sztyca, wkład, kaseta, amorki, nyple, konusy, bajkerzy z bajkami, noski, widelce, włoczykoło, sakwiarz, spd, u-lock, look, cadencja, mtb, bmx, twarde przełożenie, miękki brooks i otb ?
Co o tym sądzicie?
Ile z tych słów jesteście pewni? Ile zupełnie Wam jest obca.
Z zainteresowaniem wysłucham odpowiedzi.
Redaktor papierowej Ekspedycji
hyh
zrozumiałe to jest... ale do cholery czemu zniekształcacie słowa angielskie? Albo pisownia według zasad ortograficznych GB albo walcie polskie odpowiedniki tych słów. Nie ma czegoś takiego jak bajkerski:P
Anonymous
11.07.2003, 15:05
I chwała Ci za to Mirku.
Gość wreszcie na bocznicy.
Roman Żyła
15.07.2003, 18:35
Bardzo dobrze Mirku, że zablokowałeś Zbyszka, ale dobrze by jeszcze było gdybyś usunął jego reklamy z forum. Ktoś może mieć chęć skorzystania z jego usług, a jeśli nie będzie zadowolony to jeszcze Ciebie jako administratora posądzi o reklamę tego gościa. A ja i mam nadzieję, że pozostali członkowie tegoż forum również się przychylą do mego zdania nie chcielibyśmy abyś miał w związku z tym jakieś nieprzyjemności.
Wydaje mi się, że Mirek usunął już i tak niektóre spamy Zbysiunia, a pozostałe mają po sobie następującą dyskusję i krytykę, która po usunięciu reklam zostałaby bezprzedmiotowa.
Wszystko jest OK
SYTUACJA ZOSTAŁA PRZEZ ADMINISTRATORA OPANOWANA
Oby tak dalej.
dokładnie, skasowałem większość a zostawiłem te po których nastapiła dyskusja. Poza tym dobrze jest ów pan i inni zrozumieli dlaczego tak grupa z forum zareagowała. Podejrzewam, że z internetem obyty nie jest i być może nic złego zrobić nie chciał, a wyszło jak wyszło.
Roman Żyła
17.07.2003, 08:40
Słusznie i naukowo, jak widzę trzymasz Mirku rękę na pulsie. ;-)
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji
kliknij tutaj.