Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odznaka Szlakiem Architektury Drewnianej w Polsce
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Krajoznawstwo
Piotr Wójcik
Czy ma ktoś lub wie gdzie można dostać wykaz obiektów na tą oznakę tzn. drewniane kościółki, wiatraki i młyny, muzea etnograficzne czy skanseny w Polsce ??
Mirek
nie jestem pewien, ale sprawdze w domu czy nie mam czegos takiego. właśnie zbieram materiały aby uzupełnić na www.ekspedycja.gronie.org dział z odznakami (dzisiaj dodałem bodajże kolejnych 15 regulaminów, za publikację czeka jeszcze z 30).
Roman Żyła
Jeśli chodzi o wykaz obiektów do tej odznaki, to obiektów należy szukać samemu, mnie się udało znaleźć spis niektórych obiektów - większość istniejących do dziś z terenu województwa ślśkiego i opolskiego na stronach www.gornyslask.pl/krajoznawca, trochę o tym jet również na stronce www.a-z.silesia.pl
Andrzej
Pmocny przy zdobywaniu tej odznaki może być wykaz załączony do odznaki "Drewniane Budownictwo Sakralne na Śląsku" - zawiera on większość kościółków woj. opolskiego i katowickiego.
Piotr Rościszewski
W uzupełnieniu mojej wypowiedzi podaję jeszcze link szlaku architektury drewnianej na Sądecczyźnie http://www.sadecczyzna.pl/turystyka/szlak_..._drewniany.htm#.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
studium policealne gdańsk IP Changer Download Darmowe licea Gdańsk stomatolog dwuosnowowi.waw.pl