Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Regulaminy odznak
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Krajoznawstwo
Piotr Wójcik
Na tym forum natrafiłem na :

"I Indywidualny Ogólnopolski Rajd Rowerowy Zamki w Polsce "

czy ma może ktoś regulamin do tejże odznaki lub inne ciekawe regulaminy odznak krajoznawczych w Polsce które nie znajdują sie na stronie :

http://optics.polsl.gliwice.pl/~respond/_okp/index.htm
Piotr Rościszewski
Rzecz w tym, że Rajd nie jest Odznaką Krajoznawczą. w nazwie odznaki może być słowo Rajd, np. odznaka "Rajd Dookoła Polski". Pamiątką z rajdu jest np. znaczek rajdowy, a nie odznaka. Co prawda w żargonie turystycznym często te słowa są mylone, ale nie w nazwach rajdów i odznak.

Powodzenia w poszukiwaniach.

Piotr
Piotr Wójcik
Czy ma może ktoś jakiś kontakt do tego klubu??
Piotr Wójcik
Przepraszam nie wiem dlaczego ale nie powiedziałem o jaki klub mi chodzi.

Klub "Catena" z Bytomia
Piotr Rościszewski
Adresy śląskich klubów są na stronie http://www.rgtk.rower.pl/kluby.htm, a tak po prostu: Bytomski Turystyczny Klub Kolarski PTTK "Catena"

41-902 Bytom, ul. Żołnierza Polskiego 13, tel. (0 32) 281 62 03 (adres i telefon Oddziału PTTK).
Roman Żyła
Duży zbiór regulaminów znajduje się na stronach PTTK-owskich m.in. www.pttk.pl i www.pttk.com.pl

Jednak to tylko mała część przeważnie regulaminy ogólnopolskie i to nie wszystkie. Regulaminów typowo lokalnych i regionalnych nie można znaleźć w internecie. Te przeważnie są w formie papierowej (nie każdy musi mieć dostęp do komputera i sieci) i z tego co kiedyś próbowałem zliczyć krąży tego po kraju tak ok. 200.

Niestety przepisywanie ich do komputera wymaga mnóstwa czasu, gdyż niektóre z nich są bardzo rozbudowane w swej treści.

Jeśli kolega jest jakimiś regulaminami zainteresowany to chętnie służę mam ich kilka w swoich archiwach ok. 100, prawie wszystkie są aktualne oczywiście na papierze.

Na miejscu kolegi zdecydowałbym się nie na wszystkie regulaminy odznak, ale jedynie z tych terenów na które się kolega w najbliższym czasie wybiera lub podział na konretne województwa ewentualnie regiony.
panmaniek1
CYTAT (Roman Żyła @ 6.06.2003, 14:21)
Duży zbiór regulaminów znajduje się na stronach PTTK-owskich m.in. www.pttk.pl i www.pttk.com.pl
Jednak to tylko mała część przeważnie regulaminy ogólnopolskie i to nie wszystkie. Regulaminów typowo lokalnych i regionalnych nie można znaleźć w internecie. Te przeważnie są w formie papierowej (nie każdy musi mieć dostęp do komputera i sieci) i z tego co kiedyś próbowałem zliczyć krąży tego po kraju tak ok. 200.
Niestety przepisywanie ich do komputera wymaga mnóstwa czasu, gdyż niektóre z nich są bardzo rozbudowane w swej treści.
Jeśli kolega jest jakimiś regulaminami zainteresowany to chętnie służę mam ich kilka w swoich archiwach ok. 100, prawie wszystkie są aktualne oczywiście na papierze.
Na miejscu kolegi zdecydowałbym się nie na wszystkie regulaminy odznak, ale jedynie z tych terenów na które się kolega w najbliższym czasie wybiera lub podział na konretne województwa ewentualnie regiony.
*

To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
podkład korkowy studium policealne gdańsk wpisy części do oświetlenia humor