Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wycieczka do Brynka
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Krajoznawstwo
Przemek
Polecam wszystkim wyjazd do Brynka, jest to miejscowość za Lublińcem.

Znajduję się tam par krajoznawczy, coś na wzór muzeum leśnictwa i wiele innych. Myśle że jest to świetne miejsce na cel niedzielnych wypraw rowerowych;)
Piotr Rościszewski
Zależy jak kto patrzy. Dla mnie Brynek jest przed Lublińcem. W Brynku było do niedawna jedno z 10 Techników Leśnych. Stąd ta wystawa. Jest też mały ogród botaniczny.
Andrzej
To znaczy że technikum zlikwidowali? I co teraz jest w tej szkole?

P.S. A dla mnie Brynek jest obok Lublińca ;-)
Piotr Rościszewski
O ile wiem w szkole jest Zespół Szkół Ogólnokształcących. technikum Leśne podlegało Ministerstwu Ochrony Środowiska, a ZSO bodajże Starostwu.

Dla ścisłości Brynek jest w gminie Tworóg w powiecie tarnogórskim. Do I wojny światowej był w powiecie gliwickim. Pałac wybudowali książęta Hohenlohe z Koszęcina (powiat lubliniecki), a następnie rozbudowali go Donnesmarckowie związani z Ziemią Bytomską.
Andrzej
To ja jeszcze z uporem maniaka się powtórze. Co się stało z Technikum i z uczniami? Całkowicie zlikwidowano technikum, kiedy? Czy może tylko od tego roku nie przyjmują nowych?

Ponoć zimą jeszcze ich widziano :-) dlatego się trochę dziwię.
Roman Żyła
Nic się nie stało dalej jest na swoim miejscu. ;-)
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
studium kosmetyczne gdańsk Bezpłatne licea Gdańsk poznajmy sie memy kwad Sadek - malownicza miejscowość na mazowszu