Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Regulaminy odznak turystycznych i krajoznawczych
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Krajoznawstwo
Roman Żyła
Poniżej podaję adres internetowy dla wszystkich tych, którzy lubią zdobywać odznaki turystyczne i krajoznawcze. ;-)

Strona jest ciekawie zrobiona i jest tam zamieszczonych kilkadziesiąt regulaminów odznak wraz z ich wizerunkami.

Regulaminy podzielone są one na trzy podstawowe kategorie: turystyczne, krajoznawcze i regionalne - te ostatnie według obecnego podziału administracyjnego na województwa.

Oto adres internetowy: optics.polsl.gliwice.pl/~respond
Tigris
:crazyeyes: Super zestawienie :!: :!:

[b]Widział ktoś coś lepszego w tym zakresie tematycznym (odznak), albo choćby równie dobrego :?:

biggrin.gif Dzięki za dobry adres Romku
Roman Żyła
Nie ma sprawy. Szukałem zupełnie czegoś innego, a przez przypadek znalazłem tą stronkę. Szkoda tylko, że autor strony tak żadko ją uzupełnia o nowe regulaminy i te nowelizowane.
Roman Żyła
Uwaga został zmieniony adres do stronek z wykazami odznak, poniżej podaję nowy adres:

optics.polsl.gliwice.pl/~rr oraz zeus.polsl.gliwice.pl/~rr
Tigris
:?:

To chyba nie są te same strony ?

Tamte były bardziej rozwinięte. Masz ich adres ?
Piotr Rościszewski
To są różne strony. Odznaki pokazały się na krótko i znikły. Prawdopodobnie znajdą się po jakimś czasie na stronie PTTK. Problem w tym, że twórcy odznak często milczą i nie wiadomo, czy regulaminy są aktualne.

przy okazji znalazłem stronę http://www.drezyny.pl/index.php?d=inne&s=kot
Piotr Rościszewski
Może kogoś zainteresuje taka odznaka: http://pabianice.pttk.pl/kolbe/index.html
Roman Żyła
Ostatnio twórca stron z ragulaminami dość często zmienia adresy i trudno jest obecnie za nim nadążyć. Może w końcu gdzieś się na stałe ulokuje, ale na razie nie wiem gdzie się przeniósł.

Będę szukał dalej i jak znajdę coś ciekawego to na pewno na forum się to pojawi.
Roman Żyła
Dopadłem znów ten adres z kompendium regulaminowym, oto on:

otk.optics.polsl.gliwice.pl/_okp/index.htm
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
obrabiarki do drewna studium policealne gdańsk studium policealne gdańsk skwatery.waw.pl wytrych.bydgoszcz.pl