Jeszcze kilka dni forum nie będzie dostępne pod wlaściwa domeną w związku z czym do tego czasu nie będzie reklamowane. Ot, chwilowy zastój. Po prostu nie mam gdzie umieścić wpis na drugi server DNS, latam od jednego admina do drugiego i wyjasniam cała tą sprawe. A że admini odpisują w temoie żółwia to niestety wszystko tak długo trwa. Mam nadzieje, że w ciągu tygodnia ruszymy pełna parą. 8)
Czesc Mirku!!
Nadal nie wiadomo co z ta domena? To juz troche trwa. Moze by ich ponaglić?
3maj sie, dozo na polibudzie 8) Przemek
problem jest z wpisem domeny do serwerów DNS. Potrzeba 2 serwerów DNS i to róznych od siebie. Ja na serwerze z stroną mam pierwszy podstawowy DNS i teraz szukam kogos kto wpisałby moją domenę do swojego DNSa jako secondary dns. A, że osoba która akurat ma to zrobic ma z tym jakies problemy to trwa to i trwa. Poza tym to nie jest sprawa wpisu i już, działa... po prawidłowym ustawieniu domeną będzie widoczna po 2-3 dniach, jak domena wszędzie, nazwijmy to, rozejdzie się po świecie.. ;-)
czy możecie teraz sprawdzić czy forum działa pod adresem
http://www.gronie.org/forum/ ???? Sam niestety sprawdzić nie moge bo to lezy na moim serverze i zawsze mi pokazuje, ze działa ;-)
Anonymous
21.02.2003, 21:33
u mnie wszystko dziala poprawnie
maybach
21.02.2003, 21:38
teraz juz chyba ok, wczesniej mnie nie zalogowalo automatycznie, mimo iz powinno
czy to automatyczne logowanie zalezy od mojego IP (on jest zawsze staly) czy od domeny, na ktorej siedzi to forum :?:
maybach
zalezy od cookie bo właściwie ip może byc różne.
Ale rzeczywiście po zmianie automatycznie logwanie moglo nie zadzialać gdyz cookie było przypisane do innej domeny.
uff, wreszcie działa, prawie 3 tygodnie uzerania sie z adminami ;-))
Prosze wszystkich webmasterów, szczególnie chodzi mi o RGTK i RWEiT aby zmienili link do forum na
http://www.gronie.org/forum/ jak widzę automatyczne logowanie wariuje jak ludzie wchodzą z 2 róznych adresów. Tak więc od teraz oficjalny adres to www.gronie.org/forum i tak juz zostanie na zawsze.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji
kliknij tutaj.