Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ramię bezpieczeństwa [kupię]
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Warsztat
Andrzej
Poszukuję i zdecydowanie kupię takie "coś", co było kiedyś nazywane: "ramieniem bezpieczeństwa". Produkowane było w Polsce i montowane seryjnie przez ZR Romet do rowerów, najczęściej do składaków.

Było to coś w rodzaju chorągiewki, tyle że plastykowej, miało przegub, mocowane było do bagażnika. Na końcu tej chorągiewki były światełka odblakowe.

Mój mail: staskiewicz@poczta.onet.pl

Przy okazji, nieco mniej zdecydowanie, kupiłbym też różne naklejki Rometu, bo mi się na moim rowerze trochę starły.
Przemek
Chyba mam coś takiego, ale musze poszukać:-) Dam znać
Tigris
:-) Takie "ramie bezpieczeństwa" przy najbliższej okazji, jeśli jeszcze nie znajdziesz - to mogę Ci podarować. Mam.

Mam też dużo rometowskich naklejek.

Jestem fanatykiem naklejek wszelkiego rodzaju, a rowerowych w szczególności.
Przemek
Siema

a masz naklejke znapisem WHEELER?? nawet zapłace za niąwink.gif
Tigris
Z zasady producenci nie rozprowadzają i nie sprzedają naklejek swej marki. Dlatego niestety nie mam Wheelera.

Każdy "porządny" wytwórca dba o to, by naklejki jego marki nie były naklejane na byle jaki "szmelc".

Niestety ta praktyka była szeroko stosowana w Polsce. Dziś jeszcze kupisz naklejki markowych firm rowerowych podrabiane i sprzedawane w sklepach rowerowych. Jedynie producenci wchodzący na rynek starają się, by ich imię było znane, a wtedy jednym ze sposobów mogą być rozprowadzane naklejki firmowe, częściej jednak reklamowe.

:lying:
Biker Grzes
wiesz czasami tez sie zdarza ze ktos ma rame np wheelera i ja obdrapal dal do pomalowania i chcialby zeby to znów byl wheeler no i wtedy zapewne bedzie szukal naklejek smile.gif

POZDRAWIAM
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
inteligentny dom cena humor stomatolog audyt energetyczny prasy kanałowe