Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rowerkiem Z Bielska Na Jasną Góre -potrzebna Pomoc
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Wyprawy
krzys126
Witam
Zamierzam zrobic sobie małą eskapade z Bielska-Białej na Jasną Górę (Częstochowa). Tak więc prosiłbym o pomoc w ustaleniu trasy przejazdu. Wiem jak bezproblemowo dojechać do Żor, ale później to już zaczynają się schody :/
Z góry dzięki za każdą pomoc

PS. Nie wiem czy umieściłem temat w dobrym dziale, jeśli nie to poprawcie mnie unsure.gif
FiLiPo
Kolego weź mapę albo jeszcze lepiej użyj programu komputerowego, (mapa Polski - ja go używam, lub jakikolwiek inny) pomyśl co chcesz zwiedzić po drodze, ile kilometrów będziesz robił dziennie, gdzie będziesz spał (namiot, schroniska turystyczne itp) i planuj - to też niezbędny element wyprawy. Musisz jeszcze pamiętać, że w zależności od tego jaki masz rowerek takie drogi wybierasz. Dla górala na grubych oponkach mogą być nawet z lekka piaszczyste, na cienkich 28 już tam nie dasz rady.
Przy pomocy mapy, przewodnika turystycznego i internetu napewno zaplanujesz eskapadę swoich marzeń i Ty osobiści zrobisz to najlepiej.

Twoja pytanko jest tak lakkokoniczne jakbyś mówił :
"Chcę uciec z domu - zaplanujcie to za mnie".

Naprawdę planowanie wyprawy to niezła frajda.

ps. dział jaknajbardziej dobry

pozdrawiam FiLiPo
celnik74
CYTAT (krzys126 @ 28.06.2006, 23:33)
Witam
Możesz kierować się na Pszczynę - Kobiór - Mikołów - Starganiec - Kochłowice - Nowy Bytom - Piekary - drogą do Tarnowskich Gór - potem jest prosta droga ze znakami na Częstochowę. przez Miasteczko ślaskie, Kalety, koło Woźnik na rondzie kierować się na Lubszę (czyli skręt w prawo) i dalej za znakami.
Jakby co to my z tychów wybieramy się tam 15.08.2006 ok 5.00 spod McDonald's w Tychach, mósiałbyś trochę wcześnie wstać.
laugh.gif  biggrin.gif
PS. Nie wiem czy umieściłem temat  w dobrym dziale, jeśli nie to poprawcie mnie unsure.gif
*

Regina
CYTAT (FiLiPo @ 4.07.2006, 15:30)

Przy pomocy mapy, przewodnika turystycznego i internetu napewno zaplanujesz eskapadę swoich marzeń i Ty osobiści zrobisz to najlepiej.

Twoja pytanko jest tak lakkokoniczne jakbyś mówił :
"Chcę uciec z domu - zaplanujcie to za mnie".

Naprawdę planowanie wyprawy to niezła frajda.

*

Filipo ma absolutną rację. Planowanie to jedna z najprzyjemniejszych części wypraw. NIe odbieraj jej sobie!!!
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
inteligentne budynki certyfikat energetyczny studium kosmetyczne gdańsk pilaster.sosnowiec.pl Katalog stron internetowych