Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Noclegi Częstochowa
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Krajoznawstwo
Andrzej
Czy ktos mógłby polecić jakąs tanią bazę noclegową, typu PTSM, w Częstochowie lub pod Częstochową (do 25 km na wschód) dla małej grupki z rowerami?

bahostan
CYTAT (Andrzej @ 5.04.2006, 14:11)
Czy ktos mógłby polecić jakąs tanią bazę noclegową, typu PTSM, w Częstochowie

Jest w miarę tani nocleg (17PLN) w Halach noclegowych przy ul. Kordeckiego 2 - tel. (O34)3777224 (czynne od V-X).
Jak już jesteśmy przy noclegach to jam mam też pytanie. W maju wybieram się z grupą na Wasze fajne tereny i chcielibyśmy nocować w Kościerzycach. Od kiedy czynne są tamtejsze campingi? (sezonowo czy cały rok). Jeżeli by było to możliwe to prosiłbym o numer tel. do Ośrodka PKS Brzeg gdyż ten, który jest na internecie (4162037) jest numerem prywatnym. Czy aktualny jest numer do Campingu OSIR (4126921; 4126821). Jakie w tych ośrodkach obowiązują ceny? Pozdrawiam. Może się spotkamy.
Andrzej
CYTAT (bahostan @ 5.04.2006, 14:31)
Jest w miarę tani nocleg (17PLN) w Halach noclegowych przy ul. Kordeckiego 2 - tel. (O34)3777224 (czynne od V-X).
Jak już jesteśmy przy noclegach to jam mam też pytanie. W maju wybieram się z grupą na Wasze fajne tereny i chcielibyśmy nocować w Kościerzycach. Od kiedy czynne są tamtejsze campingi? (sezonowo czy cały rok). Jeżeli by było to możliwe to prosiłbym o numer tel. do Ośrodka PKS Brzeg gdyż ten, który jest na internecie (4162037) jest numerem prywatnym. Czy aktualny jest numer do Campingu OSIR (4126921; 4126821). Jakie w tych ośrodkach obowiązują ceny? Pozdrawiam. Może się spotkamy.
*

Jeśi chodzi o Kościerzyce, to ostatnio się nazywa toto "Floryda". Ja nie wiem czy to jest dobry pomysł w maju tam nocować... To takie budki z płyty pilśniowej... Ale chyba dopiero w licpu, ew. w czerwcu normalnie otwarte.
Chcecia spać w namiotach czy w domkach kempingowych? I jakie warunki sanitarne potrzebne? I ile osób?
bahostan
CYTAT (Andrzej @ 5.04.2006, 16:12)

Chcecia spać w namiotach czy w domkach kempingowych? I jakie warunki sanitarne potrzebne? I ile osób?

Tylko i wyłącznie pod dachem ( jedna noc). Musi być możliwość wzięcia kąpieli. 3 lub 4 osoby. Może coś w Brzegu? Cena noclegu w granicach 30PLN od osoby. Może być taniej.
Redakcja MTST Cykloturysta
CYTAT (Andrzej @ 5.04.2006, 14:11)
Czy ktos mógłby polecić jakąs tanią bazę noclegową, typu PTSM, w Częstochowie lub pod Częstochową (do 25 km na wschód) dla małej grupki z rowerami?
*

Witaj Andrzeju!

2 maja organizujemy "2 Ogólnopolską Pielgrzymkę Rowerową" na Jasnej Górze, za moment puszczamy regulamin, bo dogrywany noclegi, jest możliwe, że miałbym dla Was nocleg, ale o tym co i jak proszę o kontakt na nasz e-mail: cykloturysta@wp.pl odległość ok. 25 km, pozdrawiam, L.D.

PS. My jedziemy od Gliwic, przez Brynicę (patrz Kalendarz Cykloturysty), tam będzie 29-30. 04. "Zlot Cyklistów - Brynica 2006", potem przesuwamy się do Woźnik, skąd do Częstochowy już niedaleko. Mamy jednak inne plany noclegowe, więc jak wszystko nam potwierdzą, to możecie się dołączyć!

Info na: www.cykloturysta.pl - patrz dział: "Co, Gdzie, kiedy?" oraz "Kalendarz"

Andrzej
CYTAT (bahostan @ 5.04.2006, 16:19)
Tylko i wyłącznie pod dachem ( jedna noc). Musi być możliwość wzięcia kąpieli. 3 lub 4 osoby. Może coś w Brzegu? Cena noclegu w granicach 30PLN od osoby. Może być taniej.
*

Jak macie do dyspozycji taką kwotę, to mogę polecić:
- gospodarstwo agro w Lubiczu (5 km na pn od ośrodka w Kościerzycach), chyba 25 zł
tel. 0 77 411-84-10
- gospodarstwo agro w Lewandówce (Stare Kolnie, szosa wojewódzka 10 km na wschód od Kościerzyc, nad Budkowiczanką.) Cena podobna w domu lub dużo niższa do utargowania w wozie drzymały. Tel. 0-77 469 25 98 lub 606 151 256., mail rgorek@interia.pl

P.S. Gdybyście wybrali jeden z ww. to proszę tam powiedzieć, kto dał namiar!

W Brzegu, to w tym przedziale cenowym znam tylko internat Zespołu Szkół Ekonomcznych: (077) prefix 416 27 94 (chyba 20 zł, ale nie wiadomo jak z miejscami)
Ponadto :
— hotel Piast **, tel. 0 77 416-2028 (1400 m od bazy) 40-65 zł
— pensjonat, tel. 077 416-46-88 (3,1 km od bazy) 70-130 zł
Andrzej
CYTAT (Redakcja MTST Cykloturysta @ 5.04.2006, 17:23)
Witaj Andrzeju!
2 maja organizujemy "2 Ogólnopolską Pielgrzymkę Rowerową" na Jasnej Górze,

Super. Widziałem w kalendarzu, że macie pielgrzymkę, ale myślałem że tylko jednodniową. Jak tak , to my byśmy się pisali na 1 lub 2 noce, bo warto by się połączyć.
Nie ma to jak spotkania na szlaku. Powiadomię naszego prezesa.
FiLiPo
Witaj - czas na mały rewanż.
W 2004 roku nocowaliśmy z rowerkami w PTSM Częstochowa. Miejsce fajne, warunki znośne, jest co zrobić z rowerami, a co najważniejsze centrum Częstochowy blisko do Klasztoru i na Aleje. A oto adres i telefon aktualny jeszcze w zeszłym roku bo byli tam znajomi.
Szkolne Schronisko Młodzieżowe przy internacie TZN
ul. Jasnogórska 84/90, tel. (34) 324-31-21
42-200 Częstochowa
kierownik schroniska Marek Kulesza tel. 604 123 069.

Powodzenia.
CYTAT (Andrzej @ 5.04.2006, 18:41)
Super. Widziałem w kalendarzu, że macie pielgrzymkę, ale myślałem że tylko jednodniową. Jak tak , to my byśmy się pisali na 1 lub 2 noce, bo warto by się połączyć.
Nie ma to jak spotkania na szlaku.  Powiadomię naszego prezesa.
*

Witaj Andrzeju!

Sparawa ma się tak, mamy załatwione noclegi w Woźnikach z 30. 04. - 1. 05., dziś jeszcze będę miał potwierdzenie co do Brynicy, a w Częstochowie nocujemy na Halach, Szczegóły pielgrzymki i regulamin za moment na forum. Inne szczegoły jeśli chcesz wiedzieć, to dzwoń na 232-57-39 do mnie, pozdrawiam, Les
CYTAT (Redakcja MTST Cykloturysta @ 13.04.2006, 19:35)
Witaj Andrzeju!

Sparawa ma się tak, mamy załatwione noclegi w Woźnikach z 30. 04. - 1. 05., dziś jeszcze będę miał potwierdzenie co do Brynicy, a w Częstochowie nocujemy na Halach, Szczegóły pielgrzymki i regulamin za moment na forum. Inne szczegoły jeśli chcesz wiedzieć, to dzwoń na 232-57-39 do mnie, pozdrawiam, Les
*

Andrzeju, Noclegi załatwione, czekam na odzew! Jeśli chcecie się na trasie do nas przylączyć oraz nocować - szczegóły w regulaminach na tym forum w dziale "Imprezy".

Załatwiliśmy pozytywnie noclegi w Brynicy oraz w Woźnikach, pozostała nam Częstochowa, ale na Halach nie powinno być problemu!?

Czekam na info i zgłoszenie telefonicznie lub e-mail Waszej grupy bo nie wiem ilu Was będzie!?

Zapraszam i pozdrawiam serdecznie, Red. nacz. Lesław Dynak.

To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
korek ścienny surfem.waw.pl certyfikat energetyczny Darmowe licea w Gdańsku wytrych.bydgoszcz.pl