[size=18][b]Poszukuję :n00b:
producenta niezadrogich i dobrych jakościowo klubowych strojów kolarskich.
Może ktoś mógłby mi polecić i podać namiary jakiegoś producenta :?:
:idea: :idea: A swoją drogą przydałby się jakiś poradnik działaczy i organizatorów.
Myślę jednak bardziej o praktycznym poradniku adresowym, gdzie możnaby znaleść adresy i polecenia producentów proporczyków, pieczątek, odznak, naklejek, a także strojów sportowych, czy sprzętu specjalistycznego.
Może ktoś natknął się na coś przynajmniej podobnego na jakichś internetowych stronach :?:
niestety nie ma prodecenta jednoczesnie niedrogich i dobro jakosciowych strojów. w polsce większosc rynku ma obstawione BCM Novatex - adres
http://www.bcmnowatex.com.pl/ oraz Solen -
http://www.solen.com.pl/
ale na pewno nie są to firmy tanie, zresztą taniej w polsce nie ma i tyle...
8) Dziękuję za dwa adresy. Chyba nie są to jedyne wytwórnie ?
A co z najstarszą, słynną sprzed laty firmą RIZI z zakładem bodajże w Stargardzie Szczecińskim, czy z Vittesse ?
Czekam odpowiedzi na temat poradnika-kompasu organizatorów. Zawsze był to problem, któremu próbowano zaradzić jakimś zbiorczym opracowaniem. Istnieje gdzieś takowe ?
Albo czeka jeszcze na "urodzenie" się.
Nie wiem czy jedyne, innych nie znam, na targach rowerowych tylko te się pokazują, a jeśli spytac o to na pl.rec.rowery to także padają tylko te 2 odpowiedzi. Wiem, że jest jeszcze jedna ale bardzo malutka firemka, robiąca pojedyńcze sztuki dla indywidualnych odbiorców przez co ceny mają astronomiczne a i wygląda na to, że to jest taka "przyplątana" działalność.
Tak więc, wydaje mi się, że innych duzych, poważnych firm w tej branży nie ma.
Jeśli chodzi o poradnik to nie spotkałem sie z takowym. Nie wiem czy jest sens tworzenia takowego. W razie problemów wystarczy wskoczyć na google.com i po kilku sekundach mam informacje które mnie interesują. Z informacjami typu gdzie zrobić pieczątki,naklejki, buttony nie widzę problemu: w każdym mieście jest mnóstwo firm świadczących takie usługi (w samych Tychach pieczątki można zrobić w conajmniej 20 miejscach, naklejki i buttony w niewielu mniej). Owszem, problemem może być znalezienie producenta "blach" (metalowych odznak) - niewiele firm to robi, albo np. proporczyków lub flag.
Jesli chce Pan sie podjąć opracowania takiego poradnika to jestem skłonny pomóc i podesłać kilka-kilkanaście ciekawych adresów.
:olympic: Dziękuję Ci Mirku za wyczerpujące odpowiedzi.
[size=18]To nie jest jednak dialog Tigrisa z Mirkiem. :agrue:
Chętnie zobaczyłbym jeszcze jakieś odpowiedzi i podpowiedzi w dwu poruszonych przezemnie tematach.
A swoją drogą
Czy nie wartałoby otworzyć specjalny temat turystyczno-rowerowy "POSZUKUJE" :?:
Przemek
15.05.2003, 20:14
Tak, myśle że to dobry pomyśł by powstał taki dział. Działw którym można by zamieszczać ogłoszenia kupie,sprzedam,zamienię.
Było by to całkiem wygodne
czesc co do RIZI to jeszcze istnieje podaje ci namiary 5777621 i 5777622 pozdro
w mojej grupie mamy ciuchy RIZI. Zdaje mi sie ze kosztowaly kolo 90zl, spodenki tez mniej wiecej tak. Uwazam ze ciuchy sa naprawde dobre. Przewiewne, nie smierdna po przejechaniu 20km

, szybko sie susza. Naprawde dobry sprzet.
Tak wiec firma napewno działa nadal. Spytam trenera o namiary na nich
W najblizszym czasie dam znac.
CYTAT (wjagus @ 13.07.2006, 23:51)
w mojej grupie mamy ciuchy RIZI. Zdaje mi sie ze kosztowaly kolo 90zl, spodenki tez mniej wiecej tak. Uwazam ze ciuchy sa naprawde dobre. Przewiewne, nie smierdna po przejechaniu 20km

, szybko sie susza. Naprawde dobry sprzet.
Tak wiec firma napewno działa nadal. Spytam trenera o namiary na nich
W najblizszym czasie dam znac.
czesc firma jeszcze istnieje podaje ci namiary na strone
www.rizi-bikewear/com
pozdrawiam .
Dziekuje za namiar internetowy na RIZI.
Chyba nowe strony, bo jeszcze 2 lata temu rozmawiałem z p.Zawadzkim i ich nie było.
Kiedyś robiłem stroje klubowe w RIZI w Stargardzie Szcz. u p.Weryka.
Ale chyba Weryk od lat stanowi własną firmę ?
Masz na niego namiary ?
RIZI mimo dużego do niego szacunku i jego wieloletniego wkładu w polskie kolarstwo jest za drogi na nasze warunki.
CYTAT (Tigris @ 26.08.2006, 22:02)
Dziekuje za namiar internetowy na RIZI.
Chyba nowe strony, bo jeszcze 2 lata temu rozmawiałem z p.Zawadzkim i ich nie było.
Kiedyś robiłem stroje klubowe w RIZI w Stargardzie Szcz. u p.Weryka.
Ale chyba Weryk od lat stanowi własną firmę ?
Masz na niego namiary ?
RIZI mimo dużego do niego szacunku i jego wieloletniego wkładu w polskie kolarstwo jest za drogi na nasze warunki.
Witaj
postaram się ci przesłac cennik RIZI
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji
kliknij tutaj.