Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie kupię lepiej i taniej ?
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Warsztat
Tigris
cool.gif Ponieważ zawodowo zajmuję się finansami, a moją szczególną troską i zarazem zainteresowaniem jest oszczędne gospodarowanie zasobami pieniężnymi, dlatego proponuję zarejestrowanym użytkownikom FTK porównywanie cen sprzętu, czy osprzętu, w który ktoś planuje się zaopatrzyć. Wiele zakupów z różnych powodów przepłacamy. Rzuć pytanie:
Gdzie kupię lepiej i taniej ....... ?
a może któryś z uczestników forum da Ci dobrą poradę co do miejsca, gdzie kupisz taniej, albo poradzi lepszy sprzęt od tego, który masz zamiar kupić.

Staraj się podać dokładną nazwę i oznakowanie sprzętu. Może nawet fotkę, lub stronę internetową.
:?: Eksperymentalnie - Ankieta
maybach
ja zawsze jak kupuje cos, to biore pod uwage jakosc/cena a nastepnie szukam sklepu, ktory ma dany element najtaniej i nie jestem zwolennikiem kupowania uzywanych czesci, chyba, ze znam wlasciciela, wtedy wiem, ze nie kupuje kota w worku biggrin.gif
Przemek
Ciężko jest powiedzieć który sklep jest tani, w róznych sklepach poszczególne części mają inne ceny. Polecam zajzeć na www.cyklotur.pl

tam ceny wielu produktach są duzo niższe niż w sklepach, a jeśli się kupi z kimś to można podzielić koszta wysyłki (nie 9zl a 4,50 na osobe:))
Anonymous
:D jeśli ktoś ma kłopoty ze swoim rowerem naprawie lub doradze jak to zrobić. Doradze gdzie i jaki rower kupić

tel;217,82,27,

604,956,005,

rowerek57@interia.pl

:lol:
Andrzej
Proszę grzecznie, nie rób więcej spamu.
Tigris
Czemu Przemku wstydzisz się reklamy, czy spamu (jak pisze Andrzej) i zgłaszasz się jako Zbyszek - gość.

Coś nie tak.

poprawka - 1.07.03 godz.12:00

No nie, przepraszam Cie Przemku. Rzeczywiście coś nie tak. Okazuje się, że to błąd systemu Forum - w rubryce zbyszka - na dole mam słoneczko GG z Twoim numerem. Ten poniższy wpis Gościa - ta też ja.

A swoją drogą - dawno Cię nie słyszeliśmy.
Mirek
Dlaczego sądzisz, że to Przemek?

Jestem 100% pewien, że to nie Przemek, chocby z tego powodu, że to nie jego numer komórki, a numer stacjonarny jest telefonem z TYSKIEj strefy telekomunikacyjnej.

Ba, to mi mówi, że wiem dokładnie kto nas spamuje ;-)
Anonymous
Numer GG zbyszka - to numer Przemka

Albo się mylę ?

Jeśli tak, to przepraszam za insynuacje.
Mirek
;-)) jak widać forum ma jakies problemy z wyświetlaniem słoneczka z GG w odpowiednich miejscach ;-) Przecieć osoba typu "gość" nie może wpisać swojego numeru GG bo niby gdzie? Jesli ktos jest niezarejstrowany to może tylko wpisac tytuł posta oraz treśc i nic poza tym.

Mysle, że nie ma sie nad czym rozwodzić. To NIE jest Przemek a niejaki Zbigniew W. z Tychów, tutejszemu środowisku dobrze znany. Myslę, że jak jeszcze tu zawita to może napisze cos więcej o sobie i przekona, że nie jest Przemkiem ;-))
Tigris
:fadein: Ale się zrobiła afera wokół spamu i mego fałszywego podejrzenia

Myślę jednak, że niektórzy nie wiedzą nawet jeszcze co to jest spam. Może nawet ten zbyszek nie pisał tego w złych zamiarach.

Wolałbym jednak również czysto bezinteresowne wpisy, czy również oferty.

Wracając jednak do tematu - dobrą radą jest rada Przemka zerknięcia na stronę cyklotur.pl, by sobie zrobić porównanie. Sam z niej już skorzystałem.

Zna ktoś inne podobne strony ?

Czasami warto na nich rzeczywiście dokonać zakupu. Ostatnio jednak dużo kupiłem na aukcjach internetowych.

Bardzo dobre są rowerowe katalogi wysyłkowe. Można porównać ceny, a przede wszystkim wyrobić sobie stosunkowo dobry (w zależności od obszerności katalogu) przegląd techniczny.
Przemek
hehehe

Wybaczam Ci Tiger;) nikt nie jest doskonały...

Co do innych sklepów to łap adresy:

www.mkbike.com.pl

www.otb.pl
Tigris
Może coś na poziomie cyklotur-a ?

Bo te adresy są kiepskie.

:infinity:
Tigris
Jakoś ten temat nie przyciągnął.

Czy daleko w Polsce do takiej sytuacji, żeby można było dobry towar kupić gdzieś parokrotnie taniej ?

W Niemczech w sieci handlowej ALDI pojawia się w marcu tanie wyposażenie rowerowe, przykładowo - kaski rowerowe, które bardzo wysoko ocenione przez niezależną federację konsumencką - mają parokrotnie niższą cenę (8 Euro) od tzw markowych.

Może ktoś z bywalców naszego FTK potrzebuje ?
Biker Grzes
dam taka rade wszystkim forumowiczom: starajcie sie wybrac jede sklep i poznac troszke wlasciciela, pokazac mu ze zachecacie kumpli do kupowania w jego sklepie i po pewnym czasie moze wam udzieli jakiegos rabaciku
POLECAM

POZDRAWIAM
wjagus
wiecie co...
Najlepiej to kupować w sklepach gdzie mamy kumpli. Oni dobrze doradzą, nie będą zdzierać, czasem może na krechę rolleyes.gif , ale pod warunkiem, że jest to sprawdzony sklep ROWEROWY. Zadne sklepy typu Real czy Sellgros. Tam własnie kupiłem swoje pierwsze lampki. One są dobre, ale tylko wtedy, gdy znajdzie się naiwnego gościa co to kupi. OWe lampki rozpadły się po 3 dniach ohmy.gif . Najlepiej kupować w profesjonalnych sklepach stworzonych dla rowerów. smile.gif
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
humor Bezpłatne licea Gdańsk stomatolog części do oświetlenia studium policealne gdańsk