Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: > Relacje Z Wycieczek - Lipiec 2011
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
krzysiek k
sobota, 2 lipca 2011r.

Karłowice

Trasa: Pisarzowice, Kościerzyce, Czepielowice, Śmiechowice, rez. Śmiechowice, Kurznie, Karłowice, Nowe Kolnie, Babi Loch, wałem, Brzeg 46km

Obecni:
1. Bożena Monika Adamczyk
2. Litkowiec Józef
3. Smoliński Franciszek
4. Gryglewski Gracjan
5. Kujawski Jerzy

Jest to mój pierwszy wpis, jaby cosik było nie tak to proszę o sprostowanie
krzysiek k
Sobota , 9 lipca 2011 r.

Jelcz zamiast Kalinowej

Trasa: Brzeg, Lubsza, Dobrzyń, Janików, Jelcz-Laskowice, Piekary, Wójcice, Brzeg 62 km

Obecni:

1. Smoliński Franciszek
2. Litkowiec Józef
3. Gryglewski Gracjan
4. Sobczuk Piotr
5. Książek Krzysztof - 54km

Uczestnicy jednogłośnie zadecydowali o zmianie trasy.
krzysiek k
sobota, 16 lipca 2011r

Kryształowa Góra

Trasa: Brzeg, Żłobizna, Wierzbnik, Kolnica, Gnojna, Zielonkowice, Wawrzyszów, Żeleźnik, Jegłowa, Wiązów, Brzeg 80 km

Obecni:

1. Smoliński Franciszek
2. Litkowiec Józef
3. Gryglewski Gracjan
4. Sobczuk Piotr
5. Wysocki Władysław
6. Książek Krzysztof
jorglik
Sobota, 23 lipca2011

do Stobrawy

Trasa: Pisarzowice,Kościerzyce,Kolnie,Stobrawę,Karłowice,Kurznie,Lubicz,Brzeg 53 km

Obecni:

1.Gryglewski Gracjan
2.Sobczuk Piotr
3.Litkowiec Józef
4.Smoliński Franciszek
5.Kujawski Jerzy

Wszyscy zgodzili się na zmianę trasy wycieczki, która wiodła przez:
Pisarzowice,Kościerzyce,Kolnie,Stobrawę,Karłowice,Kurznie,Lubicz,Brzeg.W Karłowicach przymusowy postój,Gracjan złapał gumę.Dzięki pomocy Piotra naprawa przebiegła sprawnie i mogliśmy jechać dalej.Przebyty dystans to 53 kilometry.
tomek_z
30 lipca 2011 r.

"Oleśnica Mała"

Trasa1: Brzeg, Zielęcice, Małujowice, Owczary, Oleśnica Mała, Witowice, Siecieborowice, Drzemlikowice, Osiek, Godzikowice, Gać, Brzeg - ? km
Trasa2: Brzeg, Zielęcice, Małujowice, Owczary, Oleśnica Mała, Witowice, Siecieborowice, Drzemlikowice, Osiek, Godzikowice, Gać, Lipki, Brzezina, Brzeg - 58 km

Obecni

1) Barbara Tomczak - trasa nr 1
2) Andrzej Tomczak - trasa nr 1
3) Gracjan Gryglewski - trasa nr 1
4) Antoni Micewicz - trasa nr 1
5) Piotr Sobczuk - trasa nr 1
6) Tomek Zarankiewicz - trasa nr 2

Po zbiórce pod ratuszem ruszyliśmy, w stronę bardzo popularnej w tym sezonie Oleśnicy Małej, w której ja uzupełniłem sobie braki pieczątkowe w książeczce i bez zbędnego postoju ruszyliśmy dalej. Po dotarciu do Witowic obejrzeliśmy bardzo ładnie odnowiony młyn w którym obecnie urządzono bardzo klimatyczną restaurację. Po opuszczeniu Witowic zajęliśmy się poszukiwaniem Matki Boskiej którą ktoś namalował na drzewie, po znalezieniu drzewa wszyscy zachwycali się tym jak artysta wkomponował portret w ranę po konarze. Dalsza nasza trasa prowadziła głównie polnymi traktami wzdłuż szlaku św. Jakuba, tak dojechaliśmy do Godzikowic. Następnie skierowaliśmy się na Gać, gdzie wszyscy zdecydowali się jechać prosto na Brzeg, a ja postanowiłem dorzucić sobie kilka kilometrów i pojechałem przez Lipki i Brzezinę.

Galeria : Tomka Z.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
humor memy IP Changer prasy kanałowe Bezpłatne licea Gdańsk