Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Folder: Trasy Dla Rowerowe Wycieczki
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
Andrzej
Przed chwilą, wraz z przewodnikiem Marianem, i kierownikiem sekcji globusowej byliśmy na spotkaniu w Urzędzie Miasta w sprawie PUNKTU Informacji Turystycznej.

Sama działalność punktu to inna bajka, ale warto się tam wybrać i kupić coś z nadrukiem lokalnym, np. pendriva za 30 zł z napisem brzeg.pl.

Dostaliśmy poważne zapytanie, czy jesteśmy w stanie zaproponować trasy rowerowe dla przyjezdnych turystów na terenie miasta.
Najpierw wyśmiałem dość stanowczo propozycję... bowiem jak stwierdził Marian, musielibyśmy opisać trasę wokół ronda. smile.gif Stałem na stanowisku, że nie wolno nierowerowego miasta kompromitować w całym kraju.

Natomiast przystałem na propozycję opisania tras za miasto, bo na tym, to my się znamy najlepiej. W związku z tym proponuję o Wasze głosy, które ze znanych nam tras warto polecić komuś przyjezdnemu.
Poradźcie.

Sama forma może być prosta: jedna trasa na jeden niezależny jednokartkowy folder, po iluś tam latach mielibyśmy cały zestaw takich tras.
Poradźcie, od których tras zacząć?
robert_o4
Tradycyjnie przychodzi mi na początek trasado Ryczyna.No a po drugie to zależy też jakiej długości mają być te trasy.
aisak74
Ja lubię z moim Maćkiem jeździć do przystanku leśnego przed Lubiczem. Tą trasą przez Piastowiczki.

Trasa do Oleśnicy Małej też jest krótka i całkiem przyjemna. Maciej i tą ma zaliczoną.
ejko
Czy trasy te muszą przebiegać tylko w granicach powiatu brzeskiego, czy też mogą wybiegać poza powiat i województwo?

Jaki jest termin podania tras?

Myślę, że przyjezdnego turystę zainteresuje trasa Polichromii Brzeskich, która może być do przebycia zarówno dla rowerzystów jak i pieszych.
Trasa rowerowa mogłaby przebiegać tylko drogami asfaltowymi i tym różniłaby się od niebieskiego szlaku pieszego.

Andrzej
CYTAT (ejko @ 19.03.2011, 08:33)
Czy trasy te muszą przebiegać tylko w granicach powiatu brzeskiego, czy też mogą wybiegać poza powiat i województwo?

Jaki jest termin podania tras?

Wydawcą ma być miasto, wiec granice beda i tak już z zalozenia przekroczone, tak wiec nie sadze, by granica wojewodztwa byla istotna.

Z pewnoscia ograniczeniem bedzie "uzasadnienie", a wiec ma to sciagnac turystow do Brzegu, bo taki jest interes wydawcy.

Termin: na pierwsze kilka tras to zapewne kilka dni... bo musze cos wybrac, a nastepne to pol roku, bo taki jest cykl wydawniczy.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
kwad studium policealne gdańsk producent wózków dziecięcych muzyka z prawa agaty odc 12 randka memy