Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PBE 2005- Ameryka Południowa
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Wyprawy
Anonymous
Witam.

Zapraszam do współpracy przy ekspedycji rowerowej w 2005 roku.

Oto kilka szczegółów:

Jestem studentem Wyższej Szkoły Zarządzania i Finansów we Wrocławiu. Od kiedy pamiętam- interesowałem się turystyką i podróżami zagranicznymi. Zawsze pociągały mnie dalekie lądy i wyzwania, jakich niewielu zdołałoby się podjąć. W 2002 roku odbyłem półroczną wyprawę do Kostaryki co zostało przeze mnie opisane na stronach www.odyssei.com oraz w serwisie www.aktywni.gery.pl .

W moich najbliższych planach znajduje się wyprawa wzdłuż wybrzeży Ameryki południowej. Obejmie ona swoim zasięgiem 14 krajów. Weźmie w niej udział obok mnie 3-4 osób. Przejedziemy w naszej wyprawie m.in. przez takie miejsca jak:

- Wulkan Arenal (jedyne miejsce w obu amerykach z którego widać oba oceany)

- Kanał Panamski

- Jezioro Titicaca (największe słodkowodne jezioro w Ameryce Południowej leżące na wysokości 3810 m npm jest jednocześnie najwyżej położonym żeglownym jeziorem na świecie)

- Przylądek Horn - najbardziej na południe wysunięty

skrawek świata

Zwiedzimy najpiękniejsze miasta południowej części Ameryki (Buenos Aires, Rio de Janeiro, Montevideo, Santiago de Chile, Punta Arenas, Bogota, Kurytyba i inne). Przejedziemy przez Andy wspinając się kilkutysięcznymi szczytami i zjeżdżając przez najpiękniejsze wąwozy świata.

Spędzimy w trasie kilka miesięcy nocując w gorących krajach Ameryki Łacińskiej i mroźnych zakątkach Chile i Peru. Odpoczniemy na Ekwadorskim odcinku równika i staniemy jednocześnie na obu półkulach świata.

Będziemy jedną z największych i najodważniejszych wypraw rowerowych jaka kiedykolwiek wyruszyła z Polski.

Patronatem medialnym obejmuje nas portal internetowy "Gery.pl- na dobry początek" a w najbliższych tygodniach pojawimy się w prasie i radiach w całej Polsce. Nasze przedsięwzięcie znalazło ogromne zainteresowanie w kręgach podróżników- nie tylko w Polsce.

Jako, że startujemy pod skrzydłami niezwykle popularnego klubu 'Aktywni' powodzenie ekspedycji jest nam przeznaczone. Osoby, które rozpoczną przygodę w San Jose (Kostaryka) to ludzie młodzi i pewni wygranej, jaką będzie dla nas szczęśliwe zakończenie wyprawy.

Pragnę zaprosić Ciebie (Was) jako jedno z kół wozu, który mam zamiar zaciągnąć do mety tej ekspedycji.

Jakub Pigóra

kierownik ekspedycji PBE- South America 2005

redaktor serisu Gery.pl- Aktywni
reneruso@wp.pl
Witam. Czy coś więcej można się dowiedzieć na temat tej ekspedycji? Jakie orientacyjnie są koszty? Jaki wymagania co do kondycji i sprzętu?
Pozdrawiam
PYTANIE
czesc
napisz prosze ile orientacyjnie trwala bedzie wyprawa i kiedy ja planujecie rozpoczac
POZDRAWIAM
Biker Grzes
kurcze tak wyprawa to świetna rzecz
mnie się zawsze taka marzyła, kto wie może kiedyś bedzie mi dane odbyć podobna
napisz coś wiecej na temat terminów i kosztów (pytam z ciekawosci)
lub podaj link do stronki o wyprawie

POZDRAWIAM
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
pieskiem.waw.pl humor humor tłumaczenia ustne Darmowe licea w Gdańsku