Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Weekend Majowy W Dolinie Baryczy
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Wyprawy
hkcherry
Cześć

W maju organizuje krótką wędrówkę po dolinie Baryczy w ramach mojej pracy MGR, analiza przygotowań jak przekładają się na realizację

Patrzą że jest to ogólnopolskie forum łączące ludzi z tą sama pasją, hobby, zwracam się i do tych co tam jeździli i tych do mieszkają tam

z pytaniem o tanie noclegi, z możliwością schowania roweru, czy może pola namiotowe

a jeszcze sympatyczniej może jeśli poznaliście kogoś , macie namiary i można by u tej osoby w ogródku się rozbić a rowery schować gdzieś lub może znacie couchsurfing czy hospitalityclub , no to taka forma to najgenialniej gdybyście mieli kontakty, bo jak na portalu szukałam to niektóre miejsca są za małe i nie ma couchsurferów w nich niestety:(

wiem że ważne sa miejsca jakimi jade , zatem wpisze je jutro a tymczasem niezmiernie proszę o głęboką i produktywną analizę możliwości pomocy

hmm wskazówki co do warunków tras rowerowych tez mile widziane:)

Asia
hkcherry
cala trasa i tez miejscowości w których może mieszkacie lub znacie kogoś smile.gif
Liczę na pomoc , nie ukrywam , a wyjazd już 30 czyli za niecałe 2 tygodnie

Trzebnica – Żmigród 28,3km (2h)
Przez Marcinowo – Pawłów trzebnicki – Wszemirów – Prusice- Pietrowice Małe – Ligotka – Dobrosławice – Powidzko – Kanclerzowice – Grądzik – Żmigród

Żmigród – Ruda Sułowska 26km ( 1,5h)
Przez Czarny Las – Gatka- Wilkowo – Olsza- Grabowka – Ruda Sułowska

Ruda Sułowska – Krośnice 25 km ( 1,5h)
Przez hmm blisko Sulimierz – Sułów – Pracze- Rez.Wzgórze Joanny – Postolin – Świebodów – Wierzchowice –Krośnice

Krośnice – Milicz 18km (1,3h)
Do Czatkowice(7km ścieżynka przyrodniczą) – Grabownica – Ruda Milicka –(ul. 3 maja, nad) Sławoszowice – (ul.wojska Polskiego) Milicz

Milicz – Koniówko 21 km (1,3)
Przez Koruszka( inna nazwa Garuszki) – (obok) Kaszowo – Gruszeczka – Koniówko

Koniówko – Trzebnica 17km ( 1h 12 min)
Przez Koniowo – Przeborów - Domanowice – Bzyków – Trzebnica

Trzebnica - Wrocław 32k-34km (2h30)

hmm moze jakieś wskazówki , czy czasowo dobrze wyliczyłam, czy za optymistycznie obliczyłam?
zlociu
Jeżeli bez zwiedzania, oglądania róznych obiektów i ciekawostek, to może czasu starczy. Jeżeli mają być przystanki po drodze to może na dwa dni rozłożyć. Jeżeli sie nie mylę to w Krośnicach jest schronisko.
hkcherry
smile.gif no w Krośnicach jest schronisko , dobrze pamiętasz

jadąc z Wrocławia do Trzebnicy i cała wyżej opisana trasa lacznie z powrotem do Wroc trasa przez Gruszeczke jakos a potem R9 , to na czas 4 dni łacznie z przystankami i zwiedzaniem

1 dzien , tylko do trzebnicy jakies 34km
potem
2 dzień przez zmigrod dalej i do Krosienic to jest najdłuższy dzień km
tylko juz weim że chyba ciekawsza będzie trasa ze zmigrodu przez

Żmigród- Radziądz- Szarotka- Szarzyna - Ruda Żmigrodzka - Dąbki- Niezgoda(kwatera Mysliwska , blisko , może spanko? ale nie wiem co to jest w sumie) - Grabówka - Ruda Sułowska no i jak wyżej
ale nie znam warunkow tras, no niby to sa trasy rowerowe , ale nie wiem jak na jazde z sakwami smile.gif

To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
stomatolog protoplasta.szczecin.pl humor heroes of might and magic 3 peb Bezpłatne licea Gdańsk