Piotr Wójcik
13.04.2004, 20:29
Czy w tym roku w życie weszły jakieś nowe odznaki ??
Roman Żyła
14.04.2004, 11:12
Trudno powiedzieć, jest ich tak dużo, że się już gubię. Z kolegą doliczyliśmy się ok. 150 regulaminów różnych odznak - wiele z nich jest kilkustopniowych. Niestety informacje o nowych idą z poślizgiem, wiem że w 2003 powstało ich kilka, a kilka zostało znowelizowanych w tym roku.
Najczęstszą nowelizacją jest po prostu zmiana nazwy i dołożenie lub zmniejszenie liczby obiektów do zwiedzania zgodnie z obowiązującym podziałem administracyjnym.
Roman Żyła
4.05.2004, 13:54
I owszem pojawiły się nowe odznaki, dotarłem na razie do 2 regulaminów:
"Szlakiem drewnianych kościółków opolszczyzny" (trzystopniowa) wydany przez Oddział PTTK Opole i
"Szlakiem legionów Józefa Piłsudskiego" (jednostopniowa) wydany przez Oddział PTTK przy Hucie im. T. Sendzimira w Krakowie.
U nas pojawił się trzeci "Szlakiem Leśniczówek" (trzystopniowa) chyba Rybnik lub Radlin go popełnił.
Roman Żyła
6.05.2004, 11:06
Nieoficjalnie wiem, że PTTK Będzin opracowuje nową odznakę krajoznaczą powiatu będzińskiego. Regulamin i wizerunek odznaki jest w opracowaniu - powinna się oficjalnie ukazać w miesiącu lipcu lub sierpniu tego roku.
Anonymous
8.11.2004, 15:44
Szlakiem leśniczówek? Czy ktoś może wskazać link do regulaminu lub przesłać mi taki regulamin na priv.
Pozdrawiam
Jacek Niećko
teich@wp.pl
link do regulaminu SZLAKIEM LEŚNICZÓWEK www.radlin.pl/sokol/
Roman Żyła
16.11.2004, 15:58
Lada dzień ukaże się kolejny regulamin odznaki "Turysta Ziemi Chrzanowskiej", niestety poza nazwą nic więcej o nim jeszcze nie wiem. Jak zdobędę jakieś informacje dodatkowe to zamieszczę je na forum.
Piotr Rościszewski
17.10.2005, 22:01
Właśnie znalazłem nową odznakę
http://www.pttk-pszczyna.slask.pl/odznaka_regulamin.phpPolecam też nowy regulamin Odznaki Turystycznej Ziemi Gliwickiej, na razie pod adresem
http://cyrkino.webpark.pl/pliki/otg/regulaminy_otg.htmlDocelowo regulamin będzie na stronie
http://gliwice.pttk.pl/
Piotr Wójcik
27.10.2005, 18:26
Długo nie było stronki, myślałem że już na zawsze, a tu patrze i stronka wróciła w nowej szacie graficznej i z nowymi regulaminami, teraz o wiele mi się bardziej podoba, mowa oczywiście o "http://otk.optics.polsl.gliwice.pl/_okp/"
Także zapraszam wszytkich do odwiedzania tej stronki, mam nadzieję że stronka będzie aktualizowana.
Na stronie www.radlin.pl\sokol znajdują się regulaminu trzech nowych odznak, jakie powstał w ostatnich latach w naszej KTK "Sokół" Radlin. Są to "Szlakiem Krzyży Pokutnych" (jednostopniowa), "Szlakiem Leśniczówek" (dwustopniowa) oraz "Przyjaciel Radlina" (jednostopniowa), powstała w 2005 roku. Te dwie ostatnie mają ponadto stopnie honorowe.
Są to odznaki regionalne, które zdobywa się na terenie ziemi Rybnicko-Wodzisławsko-Raciborskiej.
Piotr Wójcik
15.12.2005, 03:33
Wiem, wiem.
Ja akurat dwie pierwsze mam, 3 zdobywam.
Wyszukiwarka Google przeniosła mnie na strone:
http://otk.optics.polsl.gliwice.pl/_okp/baza.htmNawet nie wiedziałem, że jest tak wiele odznak regionalnych
Roman Żyła
23.02.2006, 10:11
CYTAT (teich @ 23.02.2006, 08:33)
Wyszukiwarka Google przeniosła mnie na strone:
http://otk.optics.polsl.gliwice.pl/_okp/baza.htmNawet nie wiedziałem, że jest tak wiele odznak regionalnych

No to muszę kolegów znów zmartwić, gdyż na tej stronie nie ma wszystkich regulaminów odznak obowiązujących w Polsce.
Rozmawiałem nawet z autorem strony i powiedział mi on, że nie będzie tam wstawiał wszystkich odznak z uwagi na ich ilość i wątpliwą wartość niektórych z nich uważając je za plagiaty innych.
Ja z jeszcze jednym kolegą doliczyliśmy się już prawie 250 regulaminów obowiązujących aktualnie na łączną ilość ponad 500 odznak w różnych stopniach.
Szczerze to mnie już samego przeraża, gdyż w tym tempie nikt nie będzie w stanie zdobyć wszystkich odznak - po prostu życia mu braknie.
W najbliższym czasie ukażą się nowe regulaminy w województwie śląskim:
Ziemi Lublinieckiej - 3 stopniowa, Śladami zabytków techniki województwa śląskiego - 3 stopniowa, Miasta i powiatu Będzin - 2 lub 3 stopniowa oraz Bielska Białej (to dopiero projekt).
Obecnie na terenie naszego województwa śląskiego obowiązuje 38 regulaminów i można zdobyć 60 odznak.
jesli chodzi o slask to od 1 stycznia 2006 jest tez odznaka "Turysta powiatu mikolowskiego". Mogę gdzies tu zamiescic skan regulaminu i arkuszy do potwierdzen.
Piotr Wójcik
23.02.2006, 21:47
Będę wdzięczny za regulamin "Turysty powiatu Mikołowskiego".
Piotr Wójcik
25.02.2006, 03:08
dzięki
Andrzej
25.02.2006, 14:28
CYTAT (Roman Żyła @ 14.04.2004, 10:12)
Trudno powiedzieć, jest ich tak dużo, że się już gubię. Z kolegą doliczyliśmy się ok. 150 regulaminów różnych odznak - wiele z nich jest kilkustopniowych. Niestety informacje o nowych idą z poślizgiem, wiem że w 2003 powstało ich kilka, a kilka zostało znowelizowanych w tym roku.
Dorzucę moje pięć groszy, bo za zimno by iśc na rower i nudzę się w domu.
Co jakiś czas nabieram ochoty, by zrobić nowy regulamin nowej odznaki regionalnej.
Miałem już nawet kilka projektów i ciekawych nazw. Nawet kiedys popularyzowałem odznakę polnych ścieżek gminy Domanierowice w woj. pomorsko-karpackim, cieszya się dośc dużym zainteresowaniem.
Co jakiś czas rozpoczynam pisać regulamin odznaki (nazwę przemilczę ) mojego regionu, ale jak widzę że Romek ma już ok. 150 regulaminów, to się zastanawiam czy jest sens i mi ochota przechodzi. Może poczekać i zrobić jubileuszowy dwusetny regulamin?
A może jednak już w tym roku opublikować? Jest ktoś chętny, kto przyjedzie i będzie zbierał?
Piotr Wójcik
25.02.2006, 18:04
Wg. mnie jest trochę więcej jak 150 odznak krajoznawczych.
Ktoś chętny zawsze się znajdzie, choćby ja, ale kiedy to nie wiem bo mam ostatnio same problemy

Przy wprowadzaniu nowej odznaki trzeba pamiętać o dobrej reklamie tej odznaki, sam czasami masę czasu poświęcam ażeby dowiedzieć sie iż jest jakaś nowa odznaka, a przecież taka informacja powinna być oczywista.
Najlepiej umieścić reg. na pttk.pl, oraz podesłać do wszystkich oddziałów i kół, jak rownież do Gościńca, i gdziekolwiek - oczywiście pomijamy reklamę TV
bahostan
26.02.2006, 08:39
Z tego co mnie wiadomomo to regulaminów jest ponad 200. Sam posiadam 208.
Piotr Wójcik
26.02.2006, 10:44
Ja natomiast posiadam informacje o 278 odznakach (wszytskich - nie tylko krajoznawcze), choć niestety nie udało mi się jeszcze do wszystkich uzyskać regulaminów i co waże już niektore nie są aktualne.
Na dzień dzisiejsze już wiem o kilu nowych odznakach, ale niestety chwilowo nie mam czasu uzupełnić zbioru
Roman Żyła
27.02.2006, 14:43
Gwoli sprostowania te 150 regulaminów dotyczyło pierwszego półrocza 2004, obecnie mam w swoim posiadaniu ok. 250 regulaminów odznak z całego kraju.
Od 2004 roku nie ma miesiąca by nie powstawała nowa odzanka czy to regionalna, czy ogólnopolska.
Roman Żyła
9.03.2006, 10:59
Obecnie na terenie województwa śląskiego obowiązuje już
41 regulaminów odznak różnego typu, można łącznie zdobyć
79 odznak.
Nowe, które obowiązują od marca lub będą od kwietnia tego roku to:
1/ Turysta Powiatu Mikołowskiego - 3 stopniowa,
2/ Znam Będzin - 3 stopniowa,
3/ Odznaka Krajoznawcza Ziemi Lublinieckiej - 3 stopniowa.
Ponadto w przygotowaniu:
1/ Odznaka Krajoznawcza Powiatu Będzińskiego - 3 stopniowa
2/ Szlakami (Przemysłowych) Zabytków Techniki na Śląsku - 3 stopniowa
Nie wiem tylko czy pod podanymi nazwami będą one funkcjonować, gdyż na dzień dzisiejszy są to nazwy robocze.
Tak więc już niedługo można się spodziewać 50 regulaminów odznak w regionie, oczywiście jeśli przyrost nowych odznak utrzyma się w tym tempie.
W związku z przypadającym w tym roku stuleciem turystyki akademickiej, Oddział Międzyuczelniany PTTK w Warszawie ustanowił okolicznościową odznakę
Stulecia Turystyki Akademickiej. Można ją zdobywać np. równocześnie z
KOT - do czego zachęcam

Regulamin i weryfikacja odznaki:
REGULAMIN ODZNAKI STULECIA TURYSTYKI AKADEMICKIEJweryfikat@om.pttk.pl
Andrzej
28.03.2006, 15:21
CYTAT (endrju @ 28.03.2006, 12:55)
REGULAMIN ODZNAKI STULECIA TURYSTYKI AKADEMICKIEJ[/url]
Hmmm, by zdobyć te odznakę trzeba zdobyć w 2006 r. 100 pkt (wg KOTA lub analogicznych w innych dyscyplinach). Żadnych innych wymagań.
Odznakomania sięgnęła już chyba zenitu. Choć znam dużo łatwiejsze odznaki. :-)
bahostan
28.03.2006, 19:19
CYTAT
Andrzej,28.03.2006, 15:21]
Odznakomania sięgnęła już chyba zenitu. Choć znam dużo łatwiejsze odznaki.
Zgadzam się z kolegą Andrzejem. To jest nastawienie moim zdaniem i nie tylko moim czysto komercyjne. Odznaka z tym reg. mogłaby się śmiało nazywać "Szlakiem zajęcy i słowików" lub "Liczymy dziury w asfalcie po zimie". Mimo wszystko ją zdobędę.
Piotr Wójcik
29.03.2006, 01:13
Ja mimo wszystko jestem za tworzeniem nowych odznak, czym więcej tym lepiej, tylko żeby one były bardziej rozleklamowane.
Najlepiej by było, jakby trzeba było każdą odznakę zgłaszać do Warszawy, tam był by krajowy rejestr odznaki i problkem poszukiwania nowych regulaminów by znikł, a i zapewne zdobywających by przybyło.
Piotr Rościszewski
29.03.2006, 17:14
[QUOTE]jest nastawienie moim zdaniem i nie tylko moim czysto komercyjne. [QUOTE]
Wyjaśnij co jest komercyjnego w nowej odznace? Czy ten, kto ją ustanawia, na czymkolwiek zarabia? Oświeć mnie, bo nie rozumiem. Puszczasz bajki jak bąki. Takie marudzenie dla marudzenia z powtarzeniem tekstów, które są modne, a których zupełnie nie rozumiesz.
bahostan
29.03.2006, 19:28
CYTAT
Piotr Rościszewski,29.03.2006, 17:14]
Wyjaśnij co jest komercyjnego w nowej odznace? Czy ten, kto ją ustanawia, na czymkolwiek zarabia?
Jeżeli idzie o reg. odznaki to miałem na myśli bezsensowne wymogi regulaminowe (czyli żadne). Na myśl mi weszła wtedy komercja, gdyż pomyślałem, że jeżeli ktoś ustanawia regulamin odznaki (prostszy bo prostszego nie można) jubileuszowej to myśli, że rzesze turystów rzucą sie do zdobywania - i tutaj ma chyba rację - a co za tym idzie jest to odznaka ogólnopolska to tych turystów będzie dużo (nawet bardzo). Będzie można zarobić - choćby parę groszy na sztuce. Regulamin odznaki jubileuszowej, jeżeli by miał spełnić założenia wynikające z tytułu odznaki, które przyświecały (mam nadzieję) twórcom to w reg. oprócz punktów powinny się znaleźć miejscowości, gdzie znajdują się wyższe uczelnie lub przynajmniej ich filie (wtedy zdobywający poczuli by celowośc zdobywania).
Reasumując (tylko i wyłącznie moję zdanie)
uważam, że mam trochę racji, gdyż twórcy na dzień dzisiejszy nie mają nawet tej odznaki wykonanej fizycznie, a nadzieja na masowość zdobywania tej odznaki to jest w moim przekonaniu właśnie KOMERCJĄ.Dziwię się Tobie Piotrze (cały czas uważałem i uważam dalej Ciebie za autorytet w dziedzinie turystyki i krajoznawstwa w Polsce), że piszesz takie zdania chociaż wydaje się mnie, że pisząc tego posta to chciałeś się z kimś podroczyć.
I ja to rozumiem.
Piotr Rościszewski
29.03.2006, 21:57
CYTAT
Reasumując (tylko i wyłącznie moję zdanie) uważam, że mam trochę racji, gdyż twórcy na dzień dzisiejszy nie mają nawet tej odznaki wykonanej fizycznie, a nadzieja na masowość zdobywania tej odznaki to jest w moim przekonaniu właśnie KOMERCJĄ.
Dalej nie widzę sensu w Twoich wywodach. Kto inny wymyśla odznakę, a kto inny ją produkuje. Ci, co ją wymyślają odznaki w ogóle nie mają do czynienia z pieniędzmi, co najwyżej przyklejają znaczki do listów i pakują do nich zweryfikowane książeczki lub karty potwierdzeń. I jeszcze muszą znaleźć jelenia, który wyłoży kasę na tą całą zabawę, nie ręcząc za to, że te pieniądze kiedykolwiek się zwrócą. I gdzie w tym widzisz komercję? Jak piszesz takie bajdy, to widocznie w ogóle nie masz pojęcia o działaniu PTTK i chciałeś koniecznie powymądrzać się i komuś przyładować.
CYTAT
pisząc tego posta to chciałeś się z kimś podroczyć.
Podroczyć to się mogę z kimś, kto pisze z sensem.
Co chwilę czytam różne plotki o tych, co się dorobili w PTTK na robieniu rajdzików lub jakiś innych drobnych bzdur. Pewien ważny działacz wskazywał mi na osobę, która być może zarobiła na rajdzie 50 zł. Zapytałem, czy chciałby cały tydzień dorabiać się takiej kwoty i próbować za nią wyżyć przez ten tydzień. Zastanawiam się, skąd w ludziach jest tyle bezinteresownej zawiści, że zawsze muszą znaleźć kogoś do przylepienia mu łatki kombinatora.
A tak na marginesie to każdy normalny człowiek całe życie uprawia komercję. Jeden robi to z dużym zyskiem, a drugi z małym. Nie bardzo wiem dlaczego akurat ustanowienie odznaki miało by dla PTTK oznaczać stratę? PTTK jest za biedne, żeby dokładać do zachcianek turystów. Jak coś chcą, to sami powinni na to zrobić ściepę.
Andrzej
30.03.2006, 08:57
A propo dyskusji Piotra i jego droczenia się...
Piotr normalnie ostatnio troluje (czyli w żagronie: pisze po to żeby było dużo postów, nic po za tym). Można by przypuszczać, że działa z ramienia admina w celach komercyjnych, po to by nakręcać forum i czerpać zyski z reklam.... Tylko tu żadnych reklam nie ma :-(
:-)
Piotr Rościszewski
30.03.2006, 09:11
CYTAT
Piotr normalnie ostatnio troluje
Nigdy tego nie robiłem. Widocznie masz trudności z czytaniem moich tekstów albo są dla Ciebie niewygodne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/TrollingCYTAT
Zachowanie trolla
Troll rozpoczyna dyskusję przede wszystkim po to, aby wywołać zamieszanie, wyładować w niej swoje negatywne emocje, oraz aby poczuć się ważnym i zauważonym. Rzadziej spotykanym powodem jest chęć popisania się elokwencją i sztuką erystyki.
Troll zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll "sycił" się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony.
CYTAT
Obrona przed trollingiem
Najskuteczniejszą obroną przed trollingiem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka możliwość, administratorzy lub moderatorzy powinni kasować wszystkie wiadomości, które można uznać za trolling. Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i przeniesieniem się w inne miejsce, lub całkowitym zaprzestaniem działalności.
co też polecam zrobić...

ostatecznie zbanujemy i będzie spokój.
CYTAT (Andrzej @ 28.03.2006, 15:21)
Odznakomania sięgnęła już chyba zenitu. Choć znam dużo łatwiejsze odznaki. :-)
Celem tej odznaki nie jest, zeby bylo trudno

Ma ona uczcic 100-lecie turystyki i byc dostepna dla kazdego. A 100 pkt KOT rzeczywiscie mozna zdobyc w tydzien, albo i rok robiac np. jedna wycieczke w miesiacu (a przypominam ze punkty zdobywa sie w tym roku, bo w tym roku przypada stulecie
CYTAT (bahostan @ 28.03.2006, 19:19)
Zgadzam się z kolegą Andrzejem. To jest nastawienie moim zdaniem i nie tylko moim czysto komercyjne.
Stworzenie tej odznaki nie jest "nastawieniem komercyjnym"

Zamowienie matrycy i wybicie odznak zostanie sfinansowane z pieniedzy oddzialu i osob prywatnych.
CYTAT (bahostan @ 29.03.2006, 19:28)
uważam, że mam trochę racji, gdyż twórcy na dzień dzisiejszy nie mają nawet tej odznaki wykonanej fizycznie, a nadzieja na masowość zdobywania tej odznaki to jest w moim przekonaniu właśnie KOMERCJĄ
Z tego co sie orientuje to matryca zostala juz zamowiona albo zostanie zamowiona na dniach... No i nikt nikt nie jest w stanie do konca oszacowac jakie bedzie zainteresowanie. A cel stworzenia odznaki jest wymieniony w regulaminie
Piotr Wójcik
30.03.2006, 14:58
z tym trollingiem to lekka przesada.
Piotr Rościszewski
30.03.2006, 16:21
CYTAT
Zachowanie trolla ...
Znam, znam. Tylko, że moje wypowiedzi zupełnie do tego nie pasują. Dlaczego pomawianiem mnie o trolowanie próbujesz załatwić jakieś swoje animozje do mojej osoby? Zabrakło Ci argumentów i usiłujesz mnie zepchnąć na margines?
Ktoś napisał jakieś bzdury o komercyjnych odznakach i jest rzeczą zupełnie naturalną, że mnie się to nie podoba, bo nie lubię jak ktoś pisze bzdury. Jeżeli ktoś tu pasuje do trolla, to raczej autor tych bzdur o komercji.
CYTAT
a nadzieja na masowość zdobywania tej odznaki to jest w moim przekonaniu właśnie KOMERCJĄ
Jedyne, co mi się kojarzy z nadzieją to to, że nadzieja jest matką głupich. Między głupotą a komercją jest raczej dość spora różnica. I tu się różnimy. Komercja sama w sobie nie jest niczym negatywnym, a głupota jak najbardziej. W PTTK jest jakaś dziwna atmosfera, według której normalnych ludzi działających zgodnie z prawidłami ekonomii uważa się za kombinatorów, a tych, co robią straty uważa się za bohaterów. Najwyższy czas zejść na ziemię i zacząć reagować normalnie. I przestać pomawiać o trollowanie tych, którzy o tym piszą. No, chyba, że komuś zależy na utrzymaniu jakiś nienormalnych relacji między działaczami.
Mam takie wrażenie, że odskoczuyiście Koledzy troszeczkę od tematu. Uczepiliście się tej komercji, jak g---o opony i się jeden przed drugim popisuje. Może jestem w mniejszości, ale ja akurat zrozumiałem intencję (tak mi się wydaje) Andrzeja i bahostana.Chodziło o nic więcej tylko o stwierdzenie, że na tak szacowny jubileusz to Koledzy Akademicy nie wysilili się nadmiernie, bo 100 pkt to można zrobić na brązową KOT jeżdżąc wokół komina, a jaka kolwiek inna odznaka powinna niejako zmusić do odstąpienia od standardu i "dupsko" zawieźć w różnych kierunkach (najlepiej by było, gdyby kierunek taki nadali autorzy odznaki, zgodny zresztą z jej tematyką). I tu jest cały pies pogrzebany. Rozwijanie tematu ile kto zarobi, czy dołoży do tego interesu jest nie na miescu , przynajmniej tutaj, a napewno nie było to intencją autorów pierwszych postów. takie odniosłem wrażenie. Oskarżanie publiczne,żę ktoś się na czymś nie zna w momencie, gdy odpowiada się autorowi jednej z odznak krajoznawczych w woj. śląskim, też delikatnie mówiąc jest nieeleganckie.
Piotr Rościszewski
1.04.2006, 14:28
CYTAT
Oskarżanie publiczne,żę ktoś się na czymś nie zna w momencie, gdy odpowiada się autorowi jednej z odznak krajoznawczych w woj. śląskim, też delikatnie mówiąc jest nieeleganckie.
Po pierwsze, nikogo nie oskarżam, a jedynie stwierdzam fakty. Po drugie, to nie ja piszę nie na temat o komercji. Jak "autor jednej z odznak krajoznawczych w woj. śląskim" miał co innego na myśli niż napisał, to widocznie nie powinien pisać lub powinien sam to sprostować, o co zresztą grzecznie prosiłem, a nie plątać się w "zeznaniach". I to nie zwracanie uwagi jest nieleganckie, a zupełnie niepotrzebne przypisywanie komuś etykietki kombinatora. Tak jak napisałem między komercją a głupotą jest duża różnica. Wymyślenie głupiej odznaki ma się nijak do kombinowania i komercji.
No to napisz chłopie sprostowanie, a nie rozwijasz niepotrzebny wątek. Odnoszę takie wrażnie,ze "chodzisz po postach" i patrzysz kogo złapać za słowo ( jakby nie było za co innego). Z mojej lektury postów mogę Ci zaproponować, abyś usiadł przed lustrem i pokłócił się sam ze sobą.
Piotr Rościszewski
2.04.2006, 16:07
CYTAT
No to napisz chłopie sprostowanie, a nie rozwijasz niepotrzebny wątek.
A co ja zrobiłem, jak nie napisałem sprostowanie? A skąd wiesz, że niepotrzebny wątek? Wymądrzasz się dla wymądrzania, a zupełnie Ci to nie idzie.
CYTAT
Odnoszę takie wrażnie,ze "chodzisz po postach" i patrzysz kogo złapać za słowo ( jakby nie było za co innego).
Nie wiedziałem, że w postach można łapać za co innego. Głodnemu chleb na myśli.
Dołącz do Twojego wrażenia trochę myślenia, a może wyjdzie Ci coś sensownego.
CYTAT
Z mojej lektury postów mogę Ci zaproponować, abyś usiadł przed lustrem i pokłócił się sam ze sobą.
Uważasz, że to co napisałeś, ma jakiś sens? Ja też odnoszę wrażenie, że rzep na psim ogonie ma trochę więcej inteligencji. Jak nie wyszło czepianie się komercji, to dla odmiany przyczpiłeś się do mnie? I kto tu nieopotrzebnie rozwija wątek?
[quote=Piotr Rościszewski,2.04.2006, 16:07]Uważasz, że to co napisałeś, ma jakiś sens? Ja też odnoszę wrażenie, że rzep na psim ogonie ma trochę więcej inteligencji.
Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale "blask Twojej inteligenji" tak bił z ekranu monitora,że musiałem najpierw kupić przysłonę na ekran, aby nie oślepnąć. A wogóle to przepraszam, że ośmieliłem wyrazić swoje zdanie tak inne od Twojego. Jeszcze raz przepraszam i wybacz mi. W ramach skruchy namawiam do tego samego wszystkich, którzy głosili inne poglądy od Twoich, a tym samym zmuszali Cię do nieciekawej lektury postów. Jako człowiek nieinteligenty pozwól, że zakończę ten wątek ponieważ za długie obcowanie z tak inteligientnym facetem mogło by zaszodzić mojemu mózgowi, który i tak przez te parę skleconych zdań poważnie się nadwyrężył. Pa.
Piotr Rościszewski
3.04.2006, 22:40
CYTAT
Jako człowiek nieinteligenty pozwól, że zakończę ten wątek ponieważ za długie obcowanie z tak inteligientnym facetem mogło by zaszodzić mojemu mózgowi, który i tak przez te parę skleconych zdań poważnie się nadwyrężył.
Życzę udanej rehabilitacji. Może na drugi raz zakończysz wątek cztery dni wcześniej, razem ze mną.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji
kliknij tutaj.