Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sklep przyjazny turyście
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Na każdy temat
dibi
Jeżdząc wiosenną porą po okolicznych wioskach i wpadł mi pewien interesujacy pomysł. Ciekawy jestem waszego zdania na ten temat i czy warto dalej nad tym mysleć.

Chodzi mi o ruszenie z akcją : Sklep przyjazny turyście. Sklepy chcące dołączyć do akcji otrzymywałyby naklejkę na szybę, za symboliczną opłatą ( koszty produkcji naklejek a reszta na dzialalność klubową ). Zobowiązywało by to właściciela/li do pomocy turystom tzn. udostępnienie wody do umycia się, możliwość skorzystania z wc, pomoc w np. pokrojeniu chleba, wędliny. W zamian adresy sklepów umieszczalibyśmy na wszelkiego rodzaju przewodnikach, folderach itp. W ten sposób promując sklep.

Rozmawiałem na ten temat z kilkoma właścicielami wiejskich sklepów spoż-przem, he.. i o dziwo są zainteresowani biggrin.gif

Nie traktujcie tego za poważnie, to jest tylko pomysł i jeszcze nic nie zrobiłem w tym kierunku.

Napiszcie co o tym sądzicie.
nike-team
witam. pomysł bardzo fajny tylko wydaje mi sie że bedziesz miał problemy z realizacja swojego celu. Znam taki sklep przyjazny kolarzom, mianowicie http://www.twomark.com.pl

Pozdrawiam

NikeTeam
urko
Dzisiaj byłem w takim sklepie. W Izabelinie pod Warszawą. Po wykonaniu codziennej trasy po Kampinosie, podjechałem do sklepiku, wyjąłem z lodówki piwo i stwierdziłem, że to cudnie, iż jakiś wodopój jest otwarty. Czułem już smak zimnego piwka w ustach [ mieszkam 753 metry od tego sklepu - leśnymi ścieżkami licząc ]. W pewnym momencie zorientowałem się, że nie mam kasy, ze smutkiem odstawiłem piwo, zakląłem szpetnie i powiedziałem: pa, właścicielowi. Jednakże, ów szlachetny człek, wyskoczył za mną ze sklepu, wraz z piwem, które mi wręczył i stwierdził, że daje mi je, a jeśli będę jescze kiedyś przejeżdżał to mu oddam kasę. Nadmienić należy, że mój image rowerowy na tyle odbiega od codziennego, iż jedynie zwykła ludzka szlachetność nie zaś rozpoznanie tubylca i wyrachowanie:-) powodować mogła tym niezwykłym kupcem, . Proponuję plakietkę ! :-)

Pozdrawiam

urko
dibi
NIKE_TEAM - fajnie że pomysł ci się podoba.Raczej mi nie chodziło o sklepy(centra)rowerowe, a o wiejskie sklepy spoż/przem biggrin.gif. Mi samemu pomysł się coraz bardziej podoba, bo gdziekolwiek pojadę wlaściciele są zainteresowani. W tym sezonie za to się nie wezmę (szkoda czasu przed kompem kiedy za oknem super pogoda a kalendarz imprez napiety na max`a) ale na następny, myslę że to wyjdzie. URKO jak już bedę miał naklejki - jedna dla ciebie, właściciel napewno się pozna i odwdzięczy biggrin.gif
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
tata.lubin.pl wpisy jurtazgora inteligentny dom cena agrar simulator 2012 download pełna wersja downloa