Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sekcja śniegowa
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
Witek
No to witam!
Nie długo spadnie śnieg! Oby cool.gif
W górach już co nie co jest. Widziałem w piątek tongue.gif
Mam już biegówki, nie wiem czy dobre - moje pierwsze.
Jeszcze buty rozm. 42 jakby ktoś miał...?
Śnieg i w drogęsmile.gif
Jaśko
Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią wąskie deski,
Zachęcam do zaplanowania sobie wolnych weekendów:
pierwszego w lutym- Bieg Gwarków (10 km lub 20 km)
pierwszego w marcu- Bieg Piastów (25 km lub 50 km, w tym roku i sobota i niedziela!)
A poza tym-spotkanie w Nowy Rok [1.01.2010 godz.12.00], w samo południe w Parku Wolności z nartami lub bez,
ze śniegiem albo bez
- Jaśko od Janotów
Witek
Dziś już trochę śniegu leży, więc... nie wytrzymałem! Przeprowadziłem test mojego sprzętu biegowego. Efekt 20 min 2 gleby hehe. Bardzo, bardzo fajnie!!
Andrzej
user posted image

Proszę kierowników sekcji o uzupełnienie zaproszenia o godziny i daty
Jaśko
narty: tradycyjnie godzina 10.00 sobota i niedziela na Górce Jerzego
Jaśko
Jaśko
Uwaga biegacze!
Tegoroczny BIEG GWARKÓW, już XXXI
zaplanowano na 24.01.2010
Kto Jedzie z nami?
Jaśko
Małgośka
CYTAT (Jaśko @ 3.01.2010, 08:03)
Uwaga biegacze!
Tegoroczny BIEG GWARKÓW, już XXXI
zaplanowano na 24.01.2010
Kto Jedzie z nami?
Jaśko
*

Na Bieg Gwarków szykuje się dość zwarta grupa.Wytrwale trenujemy w parku nie tylko w soboty i niedziele.
Kilka zdjęć z biegowych zmagań wstawiła Bianka ( wielkie dzięki). Można je obejrzeć w galerii
Andrzej
Wrzucam kilka aktualnych fotek z nartostrady wytyczonej przez Janka w parku Wolności za Górką Jerzego. Warunki do jazdy na nartostradzie doskonałe - bardzo szybko się jeździ.
Gorzej nieco poza trasami, bo moje biegówki się zapadają (za ciężki jestem? ;-) i przydałyby się śladówki. Ale park teraz jest śliczny i warto pozwiedzać. Kto nie może, to niech poogląda fotki.

Park Wolności 2010
Małgośka
Też dziś z mężem biegaliśmy po parku,a mimo to z ciekawością obejrzałam zdjęcia.Dzięki za przetarcie trasy,jeżdziło się całkiem dobrze. smile.gif
Jaśko
XXXI BIEG GWARKÓW 24.01.2010
Chętni mogą się zgłaszać do środy, 20.01, cena przejazdu busikiem
(kibice i zawodnicy) ok. 40 zł,
start w Andrzejówce godz. 11.00 na 10 km lub 20 km,
a zakończene ok. 14.00
Zapraszamy również kibiców
Jaśko
*

[/quote]
Małgośka
Dodam do Jaśkowej informacji ,że jeśli się dokona opłaty za udział w trasie 10 km tj.20 zł, to można biec na 5 km., bez klasyfikacji do przewidywanych nagród.
Może takie rozwiązanie zachęci niezdecydowanych. http://www.bieggwarkow.hb.pl/regulaminpl.pdf
Małgośka
W Biegu Gwarków uczestniczyło 6 brzeżan i 4 brzeżanki.Było wspaniale.Zapraszam do obejrzenia zdjęć w galerii. smile.gif lub do http://picasaweb.google.pl/rytmus1/BiegGwa...feat=directlink
Andrzej
Zdjęcia z trasy są rewelacyjne... zresztą co będę opisywał, każdy może zobaczyć... smile.gif
No i teraz się zastanawiam czy fotograf tam pojechał na narty czy na fotosesję? smile.gif

user posted image
Andrzej
31 stycznia 2010 r.

Park Wolności, treningi na nartach

Tym razem naliczyłem kilkoro narciarzy, którzy między godziną 10 a 12 pojawili się parku. Pierwszego spotkałem Janusza, potem Kazimierza P. a potem nadjechali Małgośka z Darkiem, trochę później Janek a na końcu Waldi. Sami znajomi.

Jedni jeździli nartostradą, mocno zniszczoną przez fale mrozów i opadów, pieszych, pieski i początkujących. Dlatego niektórzy woleli wybrać długie trasy dookoła parku.

Kazik P. i Małgosia wymieniali się datami imprez biegowych. W najbliższym czasie ma być Rejviz a 14 lutego impreza mniej mi znanego Pabla w Górach Stołowych.
Gdy tak sobie rozmawialiśmy, padł pomysł... a może w Brzegu?
Jak zapał nie zgaśnie, to pierwsze brzeskie biegi o puchar naprzełaju odbędą się w parku 21 lutego. Kazimierz zaoferował się dostarczenie urządzenia do walcowania śniegu, a Janek postara się załatwić ciągnik. Pozostaje tylko namówić naszą skarbniczkę i prezeskę na ufundowanie pucharu. smile.gif

Parę moich fotek: ta i następne

Andrzej St

user posted image
Małgośka
14 LUTEGO w dzień św.Walentego mocna grupa 4x4 (4 dziewczyny i 4 chłopaków) reprezentowało Brzeg na II Biegu im.Franciszka Pabla w Karłowie. http://picasaweb.google.pl/rytmus1/BiegFra...feat=directlink

W najbliższą niedzielę 21 lutego o godz.11.00 na górce Jerzego odbędzie się I BIEG BRZESKI .Przybywajcie !!!! Kibice bardzo mile widziani.
Andrzej
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...IAT05/696739281

Tu jest artykuł w NTO o narciarzach
Jamps
CYTAT (Andrzej @ 16.02.2010, 18:19)

a teraz do artykułu jest też podpięta galeria zdjęć (można ją też znaleźć na stronie nto.pl/foto)
Jamps
relacja z dzisiejszego biegu masowego
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AI...IAT05/704849815
Jaśko
I BIEG NARCIARSKI BRZEGU
Termin: 21.02.2010 godz. 11.20 Park Wolności im. J. Peppela
Przebieg: START i META na Górce Jerzego, dystans ok. 4,5 km, dyplomy dla wszystkich, kiełbaski i ognisko, wsparcia udzielili: Klub NA PRZEŁAJ, P.T.T.K. Ziemi Brzeskiej, M.O.S.iR. w Brzegu oraz B.U.L.iG.L. w Brzegu.
Udział wzięli (wiek: 4xdo 18 lat, 11x -50 lat,13x 50 lat i 50+, 1x 60+lat):
1. Czesław BARCZYSZYN
2. Wiesław CHMIELEWSKI
3. Janusz DONIGIEWICZ
4. Zbigniew GADZIŃSKI
5. Tomasz GORSZCZUK
6. Ela GRAJEWSKA
7. Iwona GRAJEWSKA
8. Jan GRAJEWSKI
9. Katarzyna GROCHOWSKA
10. Mariusz GROCHOWSKI
11. Michał GROCHOWSKI
12. Jan JANOTA
13. Piotr KOPSZAK
14. Maria KWARCIAK
15. Adam MADEJSKI
16. Dorota MYRDZIO
17. Jerzy MYRDZIO
18. Marek MYRDZIO
19. Krystyna NACHAJEWSKA
20. Bartek NAUMOWICZ
21. Dariusz NAUMOWICZ
22. Małgorzata NAUMOWICZ
23. Justyna NIESŁUCHOWSKA
24. Janusz NIESŁUCHOWSKI
25. Kazimierz PIKSA
26. Aleksander PODGÓRNY
27. Piotr SAJDAK
28. Michał SIEK
29. Elżbieta ZADUROWICZ
oraz: NTO, TVP Opole, no i KIBICE
sporządził: Jan Janota
Jamps
relacja na youtube z nto
http://www.youtube.com/watch?v=Ax0yn5KPN2s

relacja w tvp3 opole:
http://video2.v2.tvp.pl/2010/02/21/231956/film.asf
(trzeba mieć trochę cierpliwości, bo relacja z biegu zaczyna się po 9 minutach wieczornego kuriera opolskiego

Małgośka
W niedzielę 15 marca zebrała się grupa chętnych chcących symbolicznie zakończyć sezon biegówkowy.Wyjechaliśmy do Jakuszyc.
Lista uczestników wycieczki to :

1.Czesław Barczyszyn,
2.Andrzej Bednarz,
3.Zbigniew Gadziński,
4.Iwona Grajewska,
5.Lucyna Królikowska,
6.Maria Kwarciak,
7.Iwona Makarewicz- debiut,
8.Dariusz Naumowicz,
9.Małgorzata Naumowicz,
10.Kazimierz Piksa,
11.Tomasz Wypych- debiut.
Nikt prócz Tomka ( który objechał jakuszyckie trasy niejednokrotnie rowerem) nie był na biegowych trasach w Jakuszycach.W informacji turystycznej w Szklarskiej Porębie zaopatrzyliśmy się w mapki tras biegowych .Z uwagą studiowaliśmy niezliczone kilometry tras.Wszyscy jednogłośnie ustaliliśmy kierunek na Orle ( jedyne schronisko na tym sporym obszarze).Mniej wprawieni w bieganiu na nartach wybrali trasę krótszą.Zdecydowana większość grupy wytyczyła szlak trasą ,,Straży Granicznej"- wzdłuż granicy z Czechami i Harrachovem,a później trasą ,,Sygnałów Dnia" wzdłuż rzeki Izery.Przygotowanie tej mniej uczęszczanej trasy polegało jedynie na utrwaleniu śladu raz z prawej ,raz z lewej strony.Jazda łyżwą była niemożliwa ze względu na głęboki śnieg, którego ciągle przybywało.Po kilkugodzinnej jeździe ,pokonując 12 km. dotarliśmy do schroniska- Stacji Turystycznej ,,orle".Tam krótki odpoczynek i dalej w trasę. Byli i tacy w naszej grupie ,którzy trzymając się śladu minęli schronisko i pomknęli dalej. Jakkolwiek nasze trasy po drodze się rozjechały ,to na mecie byliśmy w komplecie.Droga ze schroniska była zdecydowanie krótsza, to tylko 6 km. Jednak szlak zdecydowanie gorzej przygotowany.To trasa ,,PKO BP"o bardzo dużym natężeniu ruchu biegaczy i turystów pieszych.Ok.14.00 ślady były tak rozjeżdzone,że lepiej było jechać środkiem .
Potwierdziło się zdanie wszystkich,którzy byli przed nami,że trasy Jakuszyckie są generalnie płaskie.
Chcąc objechać wszystkie trasy musimy tu jeszcze niejednokrotnie przyjechać.Może wtedy pogoda będzie dla nas łaskawsza i zobaczymy podwójne skocznie Harrachova.To już pewnie nie w tym roku,ale powoli układa się harmonogram wyjazdów na następny sezon.
Muszę jeszcze wspomnieć ,że pan Kazimierz mając zaliczony udział w kilku biegach w tym sezonie o mały włos nie skusił się na kolejne zawody,które właśnie rozpoczynały się na Polanie Jakuszyckiej (SALOMON NORDIC SUNDAY ).Jednak tego dnia wybrał nasze towarzystwo.

Dziękuję wszystkim ,z którymi było mi dane biegać w tym sezonie po naszym parku, jak i wyjazdach biegowych. Do zobaczenia na szlaku.
Kilka zdjęć z wycieczki http://picasaweb.google.pl/rytmus1/Jakuszy...feat=directlink
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
darmowy poker Madera Wapro organizacja wesel everlyn.bekst.pl