Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Relacje z wycieczek - Październik 2009r.
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
andrzejs2026
Niedziela, 4 pażdziernika 2009 r.

Z wiatrem i pod wiatr

Trasa: Brzeg, Olszanka, Michałów, rezerwat Kokorycz, Rutki, Głębocko ,Osiek Grodkowski, Przylesie Dln., Jankowice Wlk., Brzeg - 56 km

Obecni:
    1.Gracjan Gryglewski
    2.Andrzej Semczuk
    3.Piotr Sobczuk
    4.Władysław Wysocki
Na wycieczkę wyruszył także Henryk Małkus, ale po tajemniczym telefonie "wywiało go " w Żłobiznie wink.gif. Zapowiadała się spokojna wycieczka, nic nie wskazywało na póżniejsze trudności. Zabawa z wiatrem zaczęła się za miastem. Wiało dość mocno z boku; między budynkami jeszcze można było jechać, ale na otwartym polu nasz mały peletonik byl rozrywany przez wiatr. Ulgę przyniósł nam dopiero las za Michałowem. Wiaterek trochę dał nam w kość, więc postanowiliśmy skrócić wycieczkę i opuscić zwiedzanie kamieniołomu w Rutkach. Przez Głębocko i Osiek przejechaliśmy nawet spokojnie, dopiero mała górka przed Lipową dała nam się we znaki sad.gif . Za Wierzbnikiem wiatr trochę osłabł i można było jechać szybciej. Zmęczeni ok.14:00 wróciliśmy doBrzegu.

andrzejs2024

Galerie:
Andrzej BT
Sobota, 3 października 2009 r.

Na grzyby ...

Trasa: Brzeg, Lubsza, Dobrzyń, Brzeg, 37 km

Obecni:
  1. Zbigniew Młodziński
  2. Franciszek Smoliński
  3. Piotr Sobczuk
  4. Andrzej Tomczak

Andrzej
KOD
[b]Sobota Niedziela, 1x października 2009 r. [/b]

[font=Impact][size=7][color=brown]Tytuł....[/size][/color][/font]

[b]Trasa:[/b] ...... [b]xx km[/b]

[b]Obecni:[/b] [list=1]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*] - debiutant
[*] - udekorowany medalem [COLOR=brown][I]Za 10 wycieczkę[/I][/COLOR]
[*]
[/list]

Treść

[i]Podpisał[/i]

[COLOR=brown][B]Galerie:[/B] [/COLOR] [I]Genowefy[/I]
Andrzej
Sobota, 10 października 2009 r.

Deszczowo

Trasa:Zielęcice, Łukowice, Owczary, Częstocice, Bryłówek, Bryłów, Jaworów, Kosów, Bierzów, Łukowice, Brzeg. 39 km

Obecni:
  1. Gracjan Gryglewski
  2. Franciszek Smoliński
  3. Piotr Sobczuk
  4. Andrzej Staśkiewicz
  5. Andrzej Tomczak

W drodze do Częstocic trochę było marudzenia, że zimno w uszy, stopy, palce. Po kilku minutach postoju w częstocickim sklepie zaczął padać deszcz; odpuściliśmy sobie jabłka i Wiązów i ruszyliśmy skrótem przez Bryłówki. Z kilometra na kilometr deszcz zmagał się, kurtki zaczęły puszczać wodę, spodnie przemokły do suchej nitki. Nikt już wtedy nie marudził. Koło Bierzowa peleton rozerwał się i wróciłem do Brzegu praktycznie tylko z Piotrkiem.
Andrzej
Bianka
Niedziela, 18 października 2009r.

Jesienne klimaty

Trasa: Brzeg, Piastowice, Lubsza, Lubicz, Śmiechowice, Kurznie, Karłowice, Nowe Kolnie, Kościerzyce, Pisarzowice 47 km

Obecni:
  1. Rysiek Borowski
  2. Monika Kizior
  3. Zbyszek Michurski
  4. Beata Pieczonka
  5. Tomek Wypych
Nareszcie niedziela prawie bez deszczu rolleyes.gif . Zimno, ale do sezonu zimnych kąpieli też trzeba się przygotować. Miały być Rogalice, jednak z powodu choroby przewodnika przełożone na kolejny raz. Nie będę pisała który??? blink.gif

Trasa spokojna, przez las. Jechałam niespiesznie, bo na szybszą jazdę i tak nie miałam siły! Dwa miesiące bez roweru zrobiły swoje. Jak filozoficznie stwierdził Rysiu: " nie można zawsze pędzić, czasami trzeba jechać wolniej". Właśnie i mieć czas na rozmowy, i podziwianie jesiennych krajobrazów. wink.gif

Zbyszek ciągle z przodu, szukał grzybów. Znalazł jednego, ale za to jakiego! Zobaczcie sami, zapraszam do galerii.
Po dłuższym postoju pod sklepem w Karłowicach, opuścił nasze towarzystwo. W domu czekał ciepły rosół, schabowy i cztery surówki. ohmy.gif

Za Karłowicami złapał nas mały deszczyk. Gdy przejeżdżaliśmy koło Babiego Lochu zza chmur wyjrzało słońce rolleyes.gif Czy to było zaproszenie?!
Bardzo starałam się dotrzymać kroku ( koła?) pozostałym , ale z miernym skutkiem sad.gif Zziębnięci rozgrzaliśmy się w barze, pijąc gorącą herbatkę z cytrynką.
A potem rozgrzałam się jeszcze bardziej widząc " kichę" w tylnym kole, Misio będzie miał robotę. wink.gif
Beata

Galerie: Genowefy
Bianka
Niedziela 25 października 2009 r.

Rogalice raz jeszcze...

Trasa: Piastowice, Lubsza, Rogalice, Lubsza, Piastowice, Brzeg - 40 km

Obecni:
  1. Rysiek Borowski
  2. Henryk Dobrowski
  3. Gracjan Gryglewski
  4. Monika Kizior
  5. Jurek Kujawski
  6. Robert Okoniewski
  7. Mariusz Oleszak
  8. Beata Pieczonka
  9. Janek Rabenda
  10. Franciszek Smoliński
  11. Piotr Sobczuk
  12. Małgosia Stupińska
  13. Andrzej Tomczak
  14. Tomek Wypych
  15. Staszek Zagdański
"Koń jaki jest każdy widzi" wink.gif
My też zobaczyliśmy. Wprawdzie dopiero za czwartym razem, ale nic to.
Słowo o zwyczajach koni, jak się je leczy, czym karmi , jak pielęgnuje i w co " ubiera" wygłosił mój i Moniki wspólny kolega, Sylwester. rolleyes.gif
" Obrok, sieczkę i otręby
chętnie weźmie do swej gęby.
Nie pogardzi też jabłuszkiem
wtedy chodzi z pełnym brzuszkiem" laugh.gif
My nakarmiliśmy piękne konisie: Andromedę i Anastazję marchewką, suchym chlebem i oczywiście jabłuszkiem...

Potem pojechaliśmy podjeść pieczonych kiełbasek. Rozpaleniem ogniska zajął się nasz dyżurny harcerz Robert. Wiele osób życzliwie mu pomagało... blink.gif
On jednak, jako stary wyjadacz, nie dał sobie w ogień dmuchać i po chwili mogliśmy konsumować nasze zapasy. Wszystkie smakowały wybornie i te białe, i te czarne jak kaszanka. tongue.gif

Nasze myśli i rozmowy krążyły wokół jednego tematu: zakończenia sezonu i mających się odbyć wyborów. Toczyły się one również podczas naszej drogi powrotnej , jak i na spotkaniu w barze.
I ja tam byłam, piwo z sokiem malinowym piłam. cool.gif
A pogoda była cudowna. Po deszczach i pluchach, nareszcie słonecznie i cieplutko.

Bianka- Pianka

Galerie: Genowefy
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
Darmowe licea w Gdańsku profesjonalne tynki maszynowe warszawa randka memy części do lamp studium kosmetyczne gdańsk