Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Awaria
Forum Turystów Kolarzy > Sprawy organizacyjne > Wszystko o forum...
Mirek
Przyczyną niedostępności forum w ostatnich 5 dniach była awaria twardego dysku w serwerze. Niestety serwerownia robiła wszystko żeby problemu nie naprawić, zachowywali się skandalicznie - musieliśmy w trybie ekspresowym zorganizować serwer gdzie indziej i poprzenosić dane z kopii zapasowych.

4 dni zabawy w ciuciubabkę z niekompetentnymi ludźmi
1 dzień załatwienia nowego serwera i migracja

:/
Andrzej
A ja myślę, że w tym momencie, niezależnie od awarii, w imieniu swoim i wszystkich moich znajomych forumowiczów, należą się wielkie brawa dla Mirka za działanie i za to że forum było i jest. :-)

Dzięki.
Bianka
Tak, tak nic dodać!!! Bez forum jest bardzo smutno sad.gif Dziękujemy rolleyes.gif
Ale czy będzie??? Podobno szykują się jakieś zmiany...
Mirek
Dzięki. Ja mogę tylko przeprosić ale nie miałem zupełnie wpływu na to. Rzekomo spalił się jeden z dysków, a serwerownia 3 dni (!!!) uprawiała spychologię (od pań w BOKu poprzez techników i administratorów) aż w końcu wymieniła wadliwy dysk jednocześnie psując coś innego.
Po prostu porażka sad.gif

Narazili mnie na ogromne straty, musiałem w kilka godzin znaleźć inny serwer dostępny od ręki co nie było łatwe. Dobrze, że codziennie robione są kopie bezpieczeństwa więc zostało przywrócone wszystko z nocy przed awarią.

Zmiany - no tak, faktycznie, choć niestety znowu ze względu na pracę to się przeciąga sad.gif Robimy 2 duże projekty (bardzo duże, kilku miesięczne) i już nie starcza nam czasu na hobby sad.gif Zmiany będą na 100000000% tylko wygląda, że nie od czerwca jak zakładałem.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
suknie ślubne pozycjonowanie łódź renault Wróżby karabiny