Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zajęcia Sportowe Dla Dzieci Klubowiczów
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
Jamps
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klubowiczów, którzy mają małe dzieci i chcieliby je zachęcać do aktywności fizycznej

zapraszamy dzieci w wieku od 1 do 11 lat z rodzicami (wiek rodziców bez ograniczeń)

w piątki w godz. 19-20 do małej sali w hali sportowej MOSiR przy ul. Oławskiej

(mała sala znajduje się tuż obok dużej - wejście poprzez łącznik między halą a szkołą, schodami w dół, na dole w prawo i na wprost są przeszklone drzwi).

Proponujemy różnorodone gry i zabawy typu: rzuty do kosza (dla trochę starszych, bo kosz jest wysoko), wspinanie się po drabinkach, zabawy na materacach, wyścigi (slalomy, z woreczkami, z piłkami itp.) - wszystko do uzgodnienia na miejscu i w zależności od wieku uczestników.

Zapewniamy nieco sprzętu sportowego (piłki w różnych rozmiarach, skakanki, ringa, pachołki do slalomów itp., na miejscu postaramy się o materace), ale zachęcamy do przynoszenia własnego. (w tym zdaniu chodziło o własny sprzęt, a nie własne materace smile.gif - dopisuję, bo pojawiły się wątpliwości smile.gif )

uwaga:
1. Nie organizujemy wcześniejszych zapisów, wystarczy być klubowiczem/kandydatem na klubowicza, mieć dzieci/wnuki, mieć ochotę i czas w dany piątek (gdyby zajęcia były odwołane, poinformujemy z wyprzedzeniem na forum).
2. Każde dziecko musi przyjść z opiekunem, który będzie dbał o jego bezpieczeństwo i zachowanie (to tylko tak na wszelki wypadek, bo sytuacji niebezpiecznych i groźnych dla otoczenia nie przewidujemy smile.gif ).
3. Konieczne jest obuwie zmienne (również dla opiekuna), warto zadbać o sportowe przebranie (będzie udostępniona szatnia), niezbędny jest dobry humor i zapał.

WAŻNE: zajęcia rozpoczną się 16 stycznia i będą trwały do odwołania!

Pytania mile widziane.
aisak74
Ja byłabym zainteresowana przyjść z moim Maćkiem, ale on ma dopiero 1.5 roku. Czy ktoś tez jest chętny przyjść z takim maluszkiem?
Jamps
Ależ zapraszamy! Wystarczy, że umie chodzić smile.gif a mama za nim nadąża smile.gif
Andrzej
Inauguracyjne zajęcia dla dzieci naprzełajowców na sali gimnastycznej odbyły się 16 stycznia 1009 r. Oto kilka fotek:
galeria Andrzeja

Były dwie rodziny, w tym czwórka dzieci. Za tydzień powtórka. Zapraszamy.
Andrzej
Zajęcia 30 stycznia nie odbędą się. Zapraszamy na kolejne 6 lutego.
aisak74
A jak się wchodzi na tą halę, tzn., którym wejściem? Od strony parku czy szkoły?
Elżbieta
CYTAT (aisak74 @ 30.01.2009, 14:22)
A jak się wchodzi na tą halę, tzn., którym wejściem? Od strony parku czy szkoły?
*

smile.gif na salę wchodzi się od strony szkoły. Bardzo sympatyczna ta sala. 30 stycznia byliśmy tam z całą rodzinką. Jurek nas porwał z domu, dzieci świetnie się bawiły.
Będziemy w ten piątek. Do zobaczenia... smile.gif
Jamps
jeszcze raz zapraszamy na dzisiaj (piątek, 6 lutego na 19)
zapowiada się wysoka frekwencja

a wchodzimy (tak jak szczegółowo opisałem w pierwszym poście) łącznikiem między szkołą a halą

do zobaczenia
aisak74
Bardzo chcielibyśmy przyjść, ale Macio jest w kiepskiej formie. Znowu ma katar i jest przez to strasznie marudny. sad.gif
Jamps
CYTAT (aisak74 @ 6.02.2009, 09:43)
Bardzo chcielibyśmy przyjść, ale Macio jest w kiepskiej formie. Znowu ma katar i jest przez to strasznie marudny.  sad.gif
*

a jednak dotarliście smile.gif

prawdę mówiąc to wczorajsza frekwencja trochę mnie zaskoczyła, było co najmniej 12 dzieci plus 7-8 opiekunów ohmy.gif
ilość plus różnorodność wiekowa = nieopisany chaos, mam tylko nadzieję, że nikt się nie zraził
na końcu udało się nawet zorganizować małe zawody
Elżbieta
nie zraziliśmy się, chcemy bardzo przychodzić, mam nadzieję, że my jako najmłodsi nie przeszkadzamy. Do zobaczenia
Guziaczki
aisak74
Bardzo nam się podobało. Maciuś szalał po całej sali, a duzi zupełnie mu nie przeszkadzali. Było chyba na odwrót.
Tutaj parę zdjęć:
06.02.2009 - zajęcia na hali - Kasia
Jamps
to mnie uspokoiliście smile.gif

zapraszamy ponownie w piątek 13 (tfu, tfu) o godz. 19
aisak74
CYTAT (Jamps @ 12.02.2009, 22:23)
zapraszamy ponownie w piątek 13 (tfu, tfu) o godz. 19
*

Chyba co niektórzy wystraszyli się tego "13-tego", bo byliśmy tylko w cztery osoby. biggrin.gif
Jamps
dziękujemy za kolejne (dziesiąte) spotkanie na sali

i mały (ale ważny) komunikat: 27 marca i 4 kwietnia zajęcia odbędą się planowo
ale
10 kwietnia (Wielki Piątek) sala będzie zamknięta
aisak74
Jamps, czy piątki na sali są nadal aktualne? Niedługo zrobi się szaro, zimno i mokro, więc z chęcią pochodzilibyśmy z Maciem na salę.
Jamps
Rozpoczęliśmy drugi sezon zajęć dla dzieci klubowiczów

zapraszamy dzieci klubowiczów w wieku od 1 do 11 lat z rodzicami (wiek rodziców bez ograniczeń)

w poniedziałki w godz. 18.30 - 20.00 (można się spóźniać smile.gif ) do małej sali w hali sportowej MOSiR przy ul. Oławskiej

(mała sala znajduje się tuż obok dużej - wejście poprzez łącznik między halą a szkołą, schodami w dół, na dole w prawo i na wprost są przeszklone drzwi).

Zapewniamy nieco sprzętu sportowego (piłki w różnych rozmiarach, skakanki, ringa, na miejscu są materace), ale zachęcamy do przynoszenia własnego.

uwaga:
1. Nie organizujemy wcześniejszych zapisów, wystarczy być klubowiczem, mieć dzieci/wnuki, mieć ochotę i czas w dany poniedziałek (gdyby zajęcia były odwołane, poinformujemy z wyprzedzeniem na forum).

2. Każde dziecko musi przyjść z opiekunem, który będzie samodzielnie organizował mu zabawę oraz dbał o jego bezpieczeństwo (to tylko tak na wszelki wypadek, bo sytuacji niebezpiecznych i groźnych dla otoczenia nie przewidujemy ).

3. Konieczne jest obuwie zmienne (również dla opiekuna), warto zadbać o sportowe przebranie (jest udostępniona szatnia), niezbędny jest dobry humor i zapał.

Zajęcia będą trwały do odwołania..

Pytania mile widziane.
Solitario
Witam serdecznie

Nie jestem klubowiczem, ale mam zamiar nim zostac. Jak mnie przygarną...

Na wspolne kapiele zimowe na Babim Lochu wkrecilem sie "na Jana" :-)

ale do rzeczy...

Wybieram sie z córka Emilią dzis na sale gimnastyncza. Na początku tego tematu jest napisane, ze jest to dla klubowiczów i kandydatow na klubowiczów oraz ich rodzin. Poki co jestem kandydatem na klubowicza. Wiec pytanie" czy jak sie pojawie na sali (z własną) córka i przyczepiona plakietka "kandydat na klubowicza" to nie bedzie to niemile widziane?

odczolbym niemaly dyskonfort uslyszawszy nawet grzeczne "piss off" po Polsku :-) wink.gif

Jamps
żeby nie było, że nie odpowiadam na pytania: Solitario został przyjęty (na razie na salę - bo do klubu to pewnie zostanie, jak zapłaci składkę smile.gif )
pozdrawiam
Jamps
15 lutego

Obecni:
1. Maciek z rodzicami
2. Emilka z rodzicami

Razem: 6 osób.

22 lutego

Obecni:
1. Maciek z rodzicami
2. Emilka z mamą
3. Tomek z tatą
4. Marta i Piotrek z tatą oraz Kamilka z wujkiem

Razem: 11 osób (dla skrupulatnych, którym rachunki mogłyby się nie zgadzać: tato i wujek z pozycji 4 to ta sama osoba smile.gif )
Jamps
1 marca

Obecni:
1. Maciek z mamą
2. Tomek z tatą

Razem: 4 osoby.

8 marca

Obecni:
1. Emilka z rodzicami
2. Tomek z tatą
3. Piotrek z tatą

Razem: 7 osób

Od początku sezonu 2009/2010: 4 spotkania, 12 dzieci i 15 rodziców
Jamps
15 marca

Obecni:
1. Tomek z tatą
2. Marta i Piotrek z tatą

Razem: 5 osób.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
firma kurierska SPA Rodos gomma.pl Centrala Alarmowa