Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Daj Się Policzyć
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Na Przełaj" Brzeg
Andrzej
Myślę, że każdy powinien natychmiast wsiąść na rower i dać się policzyć.
Proszę też podawajcie miejsca, w których Ci ankieterzy siedzą.

Podawajcie też godziny, w których zobaczycie ankieterów. Warto wiedzieć jak są takie pomiary prowadzone i porównać do moich pomiarów ruchu rowerowego sprzed kilku lat.
Andrzej

Za NTO:
W Brzegu liczą samochody (video)
Kilkudziesięciu ankieterów ustawionych na blisko dwudziestu skrzyżowaniach liczy od rana pojazdy poruszające się po mieście.

- Auta osobowe, ciężarowe, dostawcze, ciągniki, motory, rowery i motorowery - wymienia Wojciech Lejczak z firmy CoolAr.

Grudziądzka firma na zlecenie władz Brzegu opracuje studium komunikacyjne miasta. Wszystko po to, żeby w przyszłości lepiej projektować skrzyżowania, rozmieszczać sygnalizację i kierować ruchem aut.

Ankieterzy będą pracować na krzyżówkach do środy.

W czwartek przeniosą się na drogi wylotowe z miasta, żeby zbadać ruch tranzytowy, a w piątek pojawią się w 700 mieszkaniach w całym mieście.
lelek
4 obserwatorow widzialam wczoraj tj pn, na skrzyzowaniu ul. ofiar katynia-powstancow-kamienna, niestety nie znam szczegolow, prace zaczeli lekko po godz. 7.00, na pewno byli tam do 13.00, potem nie wiem, nie pamietam..
janek83423
ja widzialem ich jeszcze ok.17-tej.
aisak74
Byli też na skrzyżowaniu Trzech Kotwic-Plac Dworcowy-Starobrzeska.
Przejechałam im przed "nosem" rowerem rano i popołudniu, to mnie chyba policzyli biggrin.gif
Bianka
A mnie też policzyli! Na skrzyżowaniu ul. Wita Stwosza i Łokietka. Stali również na rogu Łokietka i Fabrycznej .Jestem taka malutka ale długo stałam czekając na możliwość włączenia się do ruchu i myślę, że mnie zauważyli blink.gif
robert_o4
A dzisiaj w Teleekspresie pokazywali Brzeg i liczących studentów
Bianka
http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&chan...&video_id=45836
Jeśli ktoś nie widział teleexpresu to niech sobie zobaczy, o liczeniu natężenia ruchu w Brzegu jest pod koniec audycji.
Andrzej
Apel do wszystkich klubowiczów.

Każdy gdzieś pracuje lub uczy (się) więc to nie powinno Wam sprawić kłopotu. Policzcie ilość samochodów oraz ilość rowerów parkujących pod waszą firmą.
Aby dane były miarodajne, najlepiej wybrać pierwsze minuty I zmiany i objąć wszystkie parkingi rowerowe i samochodowe, na których stoją wyłącznie pojazdy pracowników. Nie zawsze to możliwe, ale zawsze jakieś dane.

Jak policzycie, to napiszcie do mnie na priv lub maila.

Andrzej
Podziękowania dla Kasi Mietka za policzenie.
A także dla Michała...
Andrzej
Firma, która liczyła samochody, miała się pojawić w domach brzeżan i przeprowadzić ankiety dot. ruchu drogowego...

Proszę krótko i szybko napisać do kogo ankieter dotarł? oraz do kogo nie dotarł?.

Z góry dzięki.
janek83423
U mnie nikogo nie bylo!
lelek
do mnie rowniez nikt nie dotarl
Heniek
U mnie też nikogo nie było.
Jamps
to może lepiej ograniczmy pisanie do osób, u których ankieter był - w Brzegu mieszka z 37 tys. osób, co daje ok. 10 tys. mieszkań, a ankiet było, jeśli dobrze pamiętam, niech będzie 500 - jeśli aktywnych forumowiczów jest (optymistycznie) 50, to powinno trafić najwyżej na 2-3 smile.gif
Andrzej
Proszę nic nie ograniczać, tylko tutaj głośno pisać że był lub nie był.
marian_s
CYTAT (Andrzej @ 5.11.2008, 10:43)
Proszę nic nie ograniczać, tylko tutaj głośno pisać że był lub nie był.
*

U mnie też nie było żadnego ankietera
robert_o4
U mnie nie było ankietera
Bianka
U mnie też nie!!!
HeniekW
U mnie też nie !!!
rybor
U mnie nie było.
aisak74
W związku z zimowym policzeniem się. U mnie pod pracą stoi 1 rower....mój biggrin.gif
HeniekM
Siedzi chłop na polu i liczy glizdy, przyszła baba i się go pyta..co ty durny
chłopie robisz ?.. a on się obejrzał i ją też policzył....he..he..(wiem,wiem bardzo śmieszne). mad.gif
Andrzej
U mnie pod fabryką (na 1 zmianie) stał wczoraj 1 (jeden) - ale nie mój :-(
janek83423
U nas drastycznie spadla liczba rowerkow,do kilku sztuk.[5-6-7] Jeszcze nie dawno brakowalo miejsca.
Andrzej
Daj się znów policzyć!!! 2010

Przejedź się rowerem po Armii Krajowej!

Jutro, tj. w środę 12 maja, odbędzie się liczenie natężenia ruchu na drogach krajowych.
W Brzegu będą dwa punkty pomiarowe:
- na drodze krajowej 39, na ulicy Armii Krajowej, na kilometrze 48,4 - przypuszczam, że na wysokości Sanepidu (dawnej stacji CPN)
- oraz na dk 94 czyli na obwodnicy na wysokości Żłobizny na kilometrze 141,1

W instrukcji mają wyraźnie napisane, że mają liczyć rowery na jezdni i na chodnikach, więc warto przejechać tego dnia właśnie tamtędy.
Przy okazji sprawdźcie dyskretnie, czy rzeczywiście liczą rowerzystów smile.gif Powinni stać od 6 rano w środę przez 24 godziny.

Nie wiem czy mówiłem, ale poprzednie (sprzed 5 lat) badanie wykazało, że mamy największe natężenie ruchu rowerowego w Polsce (w I 10 była nasza droga, jeśli brać pod uwagę odsetek rowerów i niewiele gorzej było w liczbach bezwzględnych).

Andrzej
Na obwodnicy stoją w połowie między wyjazdami na Skarbimierz i Żłobiznę.

Na AK stoją na starej stacji benzynowej. W obu przypadkach są oznakowani niebieską tablicą.

Pan z obwodnicy powiedział że zliczają ok. 4-5-6 rowerzystów na godzinę w każdym kierunku. (Na pierwszej zmianie).

Więc apeluję: daj się policzyć i pojedź smile.gif
aisak74
Mimo deszczu, razem z Maciem pojechaliśmy...i co, wcale nas nie zauważyli, głowy mieli spuszczone nad swoimi kartkami. A byliśmy dość zauważalni, ja w żółtej pelerynie a Maciek opatulony na niebiesko w swoim krzesełku. :-)
Andrzej
Jak byłem w południe, to tak się za murem schowali, ze trudno było im dostrzec rowerzystów na pierwszym chodniku.

Jak byłem tam drugi raz po 22 i też byli... zajęci sobą...
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
koszule Sadek - malownicza miejscowość na mazowszu studium policealne gdańsk studium policealne gdańsk Darmowe licea Gdańsk