Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wszystko o forum.... no to podyskutujmy :)
Forum Turystów Kolarzy > Sprawy organizacyjne > Wszystko o forum...
maybach
Witam.

To moj pierwszy post na tym forum biggrin.gif i od razu nasunelo mi sie pare pomyslow na udoskonalenie tegoz forum.

Moim zdaniem warto bylo by utworzyc kilka glownych dzialow z poddzialami wg takiej struktury:

1. Rowery

....Sprzet

....Kalendarz imprez

....Trasy rowerowe (pytania i odpowiedzi typu jak, gdzie, dokad, ktoredy jechac)

....Wycieczki (organizowane przez czlonkow forum+relacje)

....Inne (tematy nie zwiazane z tym co powyzej)

2. Inne

.....Sport (nie rowerowy)

....Off-road (tu bylo by miejsce na wszelkie tematy nie zwiazane z kolarstwem i sportem, nie tylko rowerem czlowiek zyje ;-)

3. O forum

....Wszysko o forum (to bez zmian)

....Dzial testowy (tu kazdy nowy uzytkownik bedzie mogl sobie potestowac dzialanie tego forum, np. wstawianie obrazkow, linkow, itp.)

To tylko moja propozycja, do przedyskutowania. Moim zdaniem warto stworzyc wiecej grup, pozniej bedzie latwiej sie polapac w wiekszej ilosci postow i szybko cos odnalesc.

Pozdrawiam

Maybach
Tigris
Zgadzam się z Tobą maybach.

Nie od razu jednak Kraków zbudowano.

Fajnie, że jest nas już paru w Forum. Gdyby takich mądrych głosów było więcej, to może być ciekawie. biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif

:idea: Ale faktycznie istotne w Twoim wniosku wydaje mi się to, że uczestnik nie ma możliwości utworzenia nowej grupy tematycznej, a tylko podtematu.

Tu musiałby Mirek albo zrobić dostęp (koniecznie jednak nadzorowany i korygowany) do tworzenia działów/grup, albo sam utworzyć sugerowane działy, czy grupy.

Dział np "Rowery i technika" nie byłby zły.

Jakie inni mają propozycje w temacie :?: :?:
Mirek
To tylko moja propozycja, do przedyskutowania. Moim zdaniem warto stworzyc wiecej grup, pozniej bedzie latwiej sie polapac w wiekszej ilosci postow i szybko cos odnalesc.

Twoje propozycje sa bardzo dobre, sam od dawna myślałem nad dosyc podobnym podziałem, nie mniej chwilowo jest tak mało postów, że tego rozgraniczenia nie robiłem. O dziale test sobie zapomniałem ;-) zaraz to naprawie, jesli chodzi o dział "inny sport" to osobiśbie byłbym przeciw. Forum ma byc konkretnie na temat rowerowania i nie chciałbym robić z niego misz-maszu (wszystkiego po trochu).
Tigris
Jestem zdecydowanie za ograniczeniem FTK do roweru, turystyki i krajoznawstwa. Ewentualnie trochę rekreacji, czy może również sportu rowerowego, czy kolarskiego jako urozmaicenie naszego hobby. Urozmaicenie o inne sporty, czy zainteresowania :?: - tutaj każdy może wyszukać sobie inne interesujące go forum.

;-) Te rowerowanie wydaje mi się jednak trochę dziwnym, sztucznym i niegramatycznym określeniem tematu.

Proponowałbym:

1. Cyklistyka[/size]

- wszystko o turystyce

- kalendarz imprez

- relacje z imprez (tu już np relacja z narady KTKol ZG PTTK)

- sprzęt rowerowy

- opinie i polecenia

- współzawodnictwo, zawody, klasyfikacje

- rekreacja i sport

2. Krajoznawstwo

- to warto zobaczyć

- trasy i szlaki rowerowe

- odznaki krajoznawcze

- osobistości (opinie i info o osobach, organizatorach imprez i organizacji)

3. O forum

- wszystko o forum

- test

- o członkach/użytkownikach forum
Tigris
[b]Dlaczego Mirku zlikwidowałeś statystyki forum ?
Tigris
:mad: [b]I na dodatek przerobiłeś nas na kobiety :twisted:

Chyba zszedłeś na prymitywniejszą wersję "foruma" ;-)
Mirek
mam ogromne problemy z serwerem (w związku z innymi serwisami) dlatego prosze o cierpliwość i wyrozumiałość.

jak przyjdzie czas na działalność społeczną to zrobie update do najnowszej wersji.
lelek
prosze o informacje zwiazane z dodawaniem obrazkow do tresci postow, tzn co nalezy wpisac by uzyskac efekt zmiany wielkosci rzeczywistej obrazka, jego justowania albo dodania ramki
z gory dziekuje smile.gif
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
opryskiwacz.tychy.pl jurtazgora randka memy inteligentne budynki surfem.waw.pl