Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: do turcji
Forum Turystów Kolarzy > Turystyka rowerowa > Wyprawy
Anonymous
bylby ktos chetny na wakacyjna wyprawe turcji, rowerem oczywiscie?

czas:

od: koniec czerwca/poczatek lipca(po sesji).

do: jakos we wrzesniu.

spanie: przewaznie na dziko, czasem uludzi w ogrodku lub na

kempingu

kasa: 2-2.5 tys pln, to jest na oko, cza by jescze dokladniej

policzyc, mozna szukac sponsorow, ale z tym to trzeba sie sprezac i miec duzo zapalu, bo czasu malo i w polsce zbyt dobrze sie nie dzieje

trasa: slowacja, wegry, rumunia, bulgaria, turcja, prom do grecji i

dalej albania i byla jugoslawia i do domciu ;], trase mozna jescze

zmienic, uzgodnic itp.

dziennie km: zawsze zalezy od dnia, pogody, terenu, natsroju, ilosci piwa

dzien wczesniej:) itp. ale jak juz sie jedzie to fajnie jest tak 100-120 przekulac. zazwyczaj raz na tydzien robie dzien wolny od jazdy, ale moge sie dostosowac, w ogole raczej ugodowy jestem:)

juz troche jezdzilem(duzo po polsce + samotna wyprawa na nordkapp) i wydaje mi sie, ze przy wystarczajacym

zaangazowaniu trasa jest do zrobienia, i to nie tak zeby zapieprzac

ciagle na rowerze, tylko tez sobie pozwiedzac itp.

acha... jescze o sobie: mam 20 lat, mieszkam w katowicach, e-mail: mickers@[nospam]poczta.fm gg: 113[nospam]1769
Anonymous
Widze, że myslimy podobnie, bo na te wakacje zaplanowałem identyczną trase. Celem moim jest zdobycie ciesniny BOSFOR, czyli miejsca, które zapoczątkowało biblijny wielki potop. Nie wiem czy okaże się na tyle silny, żeby zrealizowac całą trase. Ale jesli chcecie się przyłączyć to skontaktujcie sie ze mną: sochim@wp.pl

gg: 1718872

Jestem ze Słupska, wiec trase planuje zacząć pociągiem.. na koniec polski, a potem już rowerem.
czajna
Też bym sie chciał zabrać na taki wyjazd. Ale kasa mnie przeraziła -2 tys zł sad.gif
mickers
zdravo!
to post z 2004, nie wiem czemu jest tak wysoko i jest jako anonymous a nie jako mickers ;-) wyprawa sie juz odbyla. Trasa ulegla zmianie bo wyskoczyl exam z fizy na poczatku wrzesnia....ale i tak bylo super: zaliczylismy wegierski odpowiednik przystanku woodstock(w tokaju), wjechalismy na 2146 mnpm w rumunii(wg mapy jest to najwyzsza droga w karpatach), byczylismy sie nad morzem, bawilismy sie z przydroznymi zółwiami, jezdzilismy i chodzilismy po przepieknych gorach, z przerazeniem patrzylismy na tabliczki "pazi mine", zasypialismy w cudownych miejscach, nie myslismy sie prze kilka dni tongue.gif, opijalismy sie rakiją i cujką(nie wiem dokladnie jak sie to pisze) i nawet dalibysmy chyba rade dojechac na olimpiade ale dopiero na granicy macedonskiej sie dowiedzielismy, ze potrzebujemy wizy, na objazd przez bulgarie nie bylo czasu ani specjalnie ochoty wiec bylo tak:
-km: prawie 4k nie pamietam dokladnie ;-)
-czas: rowniotkie 6 tygodni
-kraje/trasa: polska, slowacja, wegry, rumunia,serbia,(granica macedonska :|), serbia, czarnogora, chorwacja, bosnia&hercegovina,chorwacja,wegry, slowacja, polska
-kasa: jakies 300euro
cos wiecej sie zachowalo na http://dj14.internetdsl.tpnet.pl/~mickers
fotki nie wszystkie i wcale nie te najlepsze(problemy ze skanerem)...
ciao!
Biker Grzes
bardzo fajna wyprawa
sam uważam ja za troszke niebezpieczna bo tamte kraje nie naleza do najbezpieczniejszych i za to tym bardziej podziwiam

POZDRAWIAM
mickers
CYTAT (Biker Grzes @ 27.03.2005, 13:52)
bardzo fajna wyprawa
sam uważam ja za troszke niebezpieczna bo tamte kraje nie naleza do najbezpieczniejszych i  za to tym bardziej podziwiam

POZDRAWIAM
*

no my sie w bylej jugoslawi czulismy sie bezpieczniej niz w polsce blink.gif
jesli o to chodzi to jest jak w skandynawii, albo nawet lepiej i ludzie duzo, duzo duzo milsi ;-).....[szept]a jakie dziewczyny ladne rolleyes.gif [/szept]
pozdrawiam
p.s.
ze wzgledu na przedluzajacy sie upgrade serwera fotki nie dzialaja
za kilka dni powinno juz biegac
wjagus
Bardzo chętnie! Niestety problemy są z rowerem (podejrzewam że na wyjazd przydałaby się szosówa) oraz z budżetem. Dwa tysiące to dla mnie dużo ale jak na wielodniową wycieczkę to stosunkowo niezbyt dużo.
Pozdarwiam z Mysłowic! biggrin.gif
wjagus
CYTAT (mickers @ 22.03.2005, 19:52)
zdravo!
to post z 2004, nie wiem czemu jest tak wysoko i jest jako anonymous a nie jako mickers ;-) wyprawa sie juz odbyla. Trasa ulegla zmianie bo wyskoczyl exam z fizy na poczatku wrzesnia....ale i tak bylo super (...) fotki nie wszystkie i wcale nie te najlepsze(problemy ze skanerem)...
ciao!
*

Przyznam że zdjęcia i tak są super. Na wycieczce musiała byc niesamowita atmosfera (zliczyłem jakies 6 osócool.gif. Sam chciałbym wybrać się na taką wyprawę rolleyes.gif !!
mickers
CYTAT (wjagus @ 17.05.2005, 19:31)
Przyznam że zdjęcia i tak są super. Na wycieczce musiała byc niesamowita atmosfera (zliczyłem jakies 6 osócool.gif. Sam chciałbym wybrać się na taką wyprawę  rolleyes.gif  !!
*

hmmm bylo nas 2 nie 6
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
tłumaczenia ustne powiększenie ust warszawa impresjonista.wroclaw.pl wpisy elementy do produkcji oświetlenia