Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mapy tras wokół Tychów
Forum Turystów Kolarzy > Forum Klubowe > "Gronie" Tychy
Anonymous
dziwi mnie fakt braku map lesnych szlakow rowerowych w okolicach Tychow na tej stronie. Jadac przez puszcze pszczynska jest ich bardzo wiele. raz sobie jechalem i jechalem az wyjechalem jak sie okazalo w Czarkowie choc spodziewalem sie Piaska.
Piotr Rościszewski
Zastanawiam się, czy wiesz o co pytasz? Czy chodzi Ci o drogi leśne, którymi można sobie po prostu jedzić na rowerze, czy o rowerowe szlaki znakowane. Dróg leśnych jest bez liku. Nie ma mapy turystycznej okolic Tychów, można za to kupić plany miast PGK Katowice, m.in. plan Tychów i powiatu bierunsko-lędzińskiego i na dokładkę plan Pszczyny. mają też swoje plany gminy Bojszowy i Miedźna z wydawnictwa "Witański". Na wymienionych planach jest dość aktualna sieć dróg leśnych. Za to szlaków rowerowych jest mało. M.in. niedokończona trasa nr 1 Katowice - Pszczyna, która w granicach Katowic zamiast koloru czerwonego ma kolor czarnyeli kogoś nie zadawalają plany miast, to może w Wojewódzkim Ośrodku Dokumentacji Geodezyjno-Kartograficznej kupić mapy topograficzne w skalach 1:100000, 1:50000, 1:25000 i 1:10000 w zależności od potrzeb i kasy.

Powodzenia
Roman Żyła
Do jazdy po ścieżkach leśnych i duktach najlepsze są bardzo dokładne mapy czyli 1:10000 niestety są one dość kosztowne z uwagi na ilość potrzebnych arkuszy aby objąć cały teren okolic Tych. Są to jednak mapy bardzo dokładne o ile są zaktualizowane.

Mapy te można nabyć w Geodezji i Kartografi w Katowicach przy ul. Granicznej.
Mozo
Witam
Ja tu pierwszy raz wink.gif
Mam nadzieje, że mi sie spodoba smile.gif

Taka mapa (1:10000) wcale nie jest jakoś bardzo droga.
Pare lat temu płaciłem chyba 8zł za arkusz.
Do pokrycia Tychów potrzeba 4-6 arkuszy.
Ja takie mapy posiadam i zamierzam zrobić stronke z własnymi trasami po śląsku.
Myśle, że jeżeli nie zarabia się na mapach to spokojnie można je publikować.
Jak sie coś rozwinie w temacie mojej strony to zamiszcze tu linka, bo widze, że się przyda coś takiego.

Pozdr
Mirek
CYTAT (Mozo @ 25.02.2008, 13:04)
Ja takie mapy posiadam i zamierzam zrobić stronke z własnymi trasami po śląsku.
Myśle, że jeżeli nie zarabia się na mapach to spokojnie można je publikować.

Niestety źle myślisz.
To jest "lo-fi" (bez grafiki) wersja naszego forum. Aby przejść do pełnej wersji kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
kwad korek ścienny wpisy reklamodawca.warszawa.pl środki czystości