Z Prac Zarządu Klubu
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Z Prac Zarządu Klubu
| Jaśko |
12.05.2010, 06:06
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 87 Ostrzeżenie: (0%)
|
* na spotkanie przybyla rowniez Gosia Naumowicz z grupa narciarzy biegowych, tym samym pojawil sie kolejny temat do dyskusji - kryteria przyjmowania nowych klubowiczow
Nie ma o czym dyskutować, bowiem mamy STATUT Klubu NA PRZEŁAJ, który nie traktuje nieROWERzystów jako czarne owce. Zakładając Stowarzyszenie NA PRZEŁAJ, na mój osobisty wniosek nazwa jest poszerzona o "Aktywną Turystykę", szeroko pojętą: kajaki, narty, piesza górska, a niebawem na pewno "włoczykije" ,czyli "nordicWalking". A czego ktoś nie zarzuci, że sekcja barowa, albo siatkowa, albo Morsów, to nieTurystyka?! Jaśko od Janotów |
| Małgośka |
12.05.2010, 19:03
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 33 Ostrzeżenie: (0%)
|
Słusznie, chętni narciarze biegowi będący na spotkaniu zarządu klubu poczuli się zdyskryminowani słysząć,że ,,rower jest priorytetem".Nie zachęciło ich to do dążenia bycia członkiem ,,Na przełaj".A szkoda.
|
| Heniek |
12.05.2010, 21:41
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 57 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%)
|
Wycofuję swoją wcześniejszą wypowiedź.
Pozdrawiam i przepraszam urażonych Heniek |
| lelek |
12.05.2010, 23:15
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 189 Ostrzeżenie: (0%)
|
Szanowni Panstwo,
Spotkania od poczatku roku byly organizowane dla wszystkich klubowiczow, mogl przyjsc kazdy, a obecna byla tylko garstka osob chcacych zrobic cos dobrego dla klubu. Szkoda, ze slowa zostaly wyjete z kontekstu rozmowy i przytoczone na forum, bo nabieraja zupelnie innego znaczenia. Pewno kazdy z nas pamieta inaczej to spotkanie, ja np zapamietalam takie slowa: "... -nie bedziemy z wami jezdzic na wycieczki -chcemy przejac kierownictwo sekcji narciarskiej..." Na koniec kazda ze stron miala zastanowic sie nad kierunkiem ewentualnej wspolpracy, ze szczegolnym uwzglednieniem opinii obecnego kierownika sekcji, z ktorym narciarze ci wczesniej nie uzgodnili planowanych zmian. Jak na razie jest cisza w tym temacie, wiec my rowniez milczymy, a nie podejmujemy inicjatywy dlatego, ze sezon rowerowy w pelni, jest duzo pracy a rak do pomocy brakuje, zwlaszcza, ze sklad zarzadu jest zupelnie nowy i wielu rzeczy uczymy sie samodzielnie, wiec dzialamy najlepiej jak potrafimy. Oczywiscie to jest moje zdanie, nie zarzadu, moze przeniesiemy te dyskusje na jakies spotkanie w rzeczywistosci i konkretnym terminie, na ktore oczywiscie bedzie mial prawo przyjsc kazdy klubowicz. Spotykamy sie w kazdy weekend bo chcemy, lubimy razem jezdzic i robic cos wspolnie dla klubu, dlatego by nie psuc niepotrzebnie przyjaznej atmosfery, prosze Pana Janka, czlonka zarzadu klubu i kazdego klubowicza, by bezposrednio informowac mnie o pojawiajacych sie problemach, a na pewno zorganizujemy jakies spotkanie. pozdrawiam Monika -------------------- Je�li odpoczywa�, to tylko aktywnie!
|
| Andrzej |
13.05.2010, 11:24
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,440 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
CYTAT (Małgośka @ 12.05.2010, 18:03) Słusznie, chętni narciarze biegowi będący na spotkaniu zarządu klubu poczuli się zdyskryminowani słysząć,że ,,rower jest priorytetem".Nie zachęciło ich to do dążenia bycia członkiem ,,Na przełaj".A szkoda. Oczywiście, że szkoda, że się tak poczuli. Zapewne padło niefortunne stwierdzenie. I głupio wyszło. Niemniej to jest jedna strona medalu. Gdybym siedział po stronie "zarządu", to też bym jednak bronił takiej koncepcji, z tego powodu, że 95 % członków uprawia rowerowanie w różnej postaci. Grupa narciarzy biegowych, nie jest jeszcze członkami klubu a już czuje się dyskryminowana. By być dyskryminowanym należy przede wszystkim wstąpić do klubu. A potem pokazać swój potencjał, zasłużyć na to by być dostrzeganym. Bo po prawdzie to działania sekcji biegowej mają taki marny PR, że szkoda gadać. Ja jestem może marnym, ale też narciarzem biegowym i nie czuję się dyskryminowany. Tak a propos to mam tez pytanie do Zarządu, czy nie nie wskazane byłoby ogłaszanie uchwał Zarządu w sprawie przyjęcia nowych, bo cieszy fakt , że na liście wpłat są nowe nazwiska, ale warto by było ich uroczyściej nieco przyjmować... |
| janek83423 |
13.05.2010, 22:31
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 396 Skąd: Brzeg Ostrzeżenie: (0%)
|
Byłem na tym spotkaniu,nikt nikogo nie dyskryminowal!Było milo i przyjemnie!Szkoda ,ze wypowiadają się osoby ktore nie brały udziału w spotkaniu.Zarzuty Jaśka odnosnie sekcji barowej,morsow,siatkowej itp są bezpodstawne.Te sekcje reprezentują klubowicze-rowerzysci!I powstały z potrzeb klubu-klubowiczów.Ale to tez nie przyszlo łatwo,ludzie się napracowali.Niejednokrotnie sie zmawiali,organizowali,zrzucali.pracowali nad tym.Malgosia była naocznym świadkiem.Sama brała udzial w tworzeniu sekcji morsów.Pięknie się wkomponowala i sama tez się angazowała.Nikt jej chyba nie urazil.W Sekcji Barowej jest mile widziana!A koledzy narciarze zamiast mieć pretensje moze się wypowiedzą czego oczekują i co w zamian mogą z siebie dać.
|
| lelek |
15.05.2010, 00:39
|
|
|
CYTAT (Andrzej @ 13.05.2010, 11:24) Tak a propos to mam tez pytanie do Zarządu, czy nie nie wskazane byłoby ogłaszanie uchwał Zarządu w sprawie przyjęcia nowych, bo cieszy fakt , że na liście wpłat są nowe nazwiska, ale warto by było ich uroczyściej nieco przyjmować... Oczywiscie, posiadamy takowe w formie analogowej dla tegorocznie przyjetych klubowiczow, do wgladu dla kazdego zainetresowanego. Przy okazji zwracam sie z prosba do poprzedniego Zarzadu o przygotowanie i przekazanie w mozliwie szybkim czasie deklaracji i uchwal dot. przyjecia nowych klubowiczow z lat ubieglych. Z gory dziekuje Monika -------------------- Jeďż˝li odpoczywaďż˝, to tylko aktywnie!
|
| Andrzej |
15.05.2010, 12:18
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,440 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
CYTAT (lelek @ 14.05.2010, 23:39) Oczywiscie, posiadamy takowe w formie analogowej dla tegorocznie przyjetych klubowiczow, do wgladu dla kazdego zainetresowanego. Przy okazji zwracam sie z prosba do poprzedniego Zarzadu o przygotowanie i przekazanie w mozliwie szybkim czasie deklaracji i uchwal dot. przyjecia nowych klubowiczow z lat ubieglych. Ping-pong? Nikt nie tworzył zbędnej papierologii, nie ma uchwał w postaci analogowej. Mogę najwyżej przekazać listę osób będących członkami na koniec roku: jest tutaj: http://www.forum.ekspedycja.org/index.php?...pic=1820&st=20# Jeśli potrzebna analogowa, to trzeba wydrukować. Deklaracje Robert podrzuci jak wróci z Góry Świętej Anny. A co do wglądu w dokumenty... sądzisz, że ktokolwiek z klubowiczów będzie na tyle upierdliwy, by nachodzić Cię po nocach i grzebać w papierach? Nie łatwiej i przyjemniej ogłosić ten miły fakt po prostu na forum i na wycieczce ? |
| Andrzej |
5.06.2010, 19:52
|
Nie wiecie czy ktoś nie zmienił nieopacznie hasła do ftp na nasza stronę www na republice? Bo nie chce mnie wpuścić :-O
|
| Andrzej |
5.06.2010, 21:12
|
Ważne!
Widziałem ogłoszenie na BIPie Brzeg Są dwa konkursy ofert: jeden to działania kulturalne... mozna wpisac np. kawiarenki, wzorem Opola, drugi to konkurs na organizowanie sportu... i jest tam kolarstwo, na 6 tys. ... sami zresztą poczytajcie. Pilne, bo terminy są.... |
| Andrzej |
15.06.2010, 10:24
|
Dzwoniła do mnie pani z jednego z zakładów, i chce przyjechać na rajd ze swoją grupką świeżaków. Zaproponowałem jej 26 VI, sobota (w kalendarzu jest błąd) ale w sobotę jest wycieczka typu A. Warto by ktoś się pojawił na pewno, w razie czego mam jej numer telefonu (na priv).
|
| lelek |
5.07.2010, 20:27
|
|
|
Otrzymalismy propozycje spotkania z przedstawicielem stowarzyszenia Mlody Brzeg.
Wszystkich chetnych klubowiczow zapraszamy w najblizszy piatek 9.07.2010 na godz. 18.00 do Wozowni na ul. piastowskiej. -------------------- Je�li odpoczywa�, to tylko aktywnie!
|
| lelek |
29.08.2010, 17:40
|
|
|
Zgodnie z kalendarzem w nastepna niedziele 5.09.2010 jest klubowa impreza Audax.
Czasu jest naprawde niewiele, dlatego apeluje o szybka aktywizacje organizatorow wsrod klubowiczow i rozpoczecie przygotowan. Kochani, jest okazja by pokazac swoje umiejetnosci organizatorskie! -------------------- Je�li odpoczywa�, to tylko aktywnie!
|
| Andrzej |
30.08.2010, 12:38
|
Chyba z I Audaxu zostało u mnie jeszcze 11 breloków dla uczestników na 106 km.
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 4.09.10 - 04:25 |