IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Sekcja Morsów 2009/2010, Tylko oficjalne relacje i komunikaty

Bianka
post 13.02.2010, 16:18
Post #21

Wieczna papla

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Sobota, 13 lutego 2010r.

Morsy tańczą...

Kąpali się:
  1. Małgosia Naumowicz
  2. Beata Pieczonka
  3. Krzyś Pieczonka
  4. Marcin Mikołajów- kolega Małgosi
  5. Grześ Jarosz i koledzy:
  6. Kamil- dred
  7. Marcin Woszczyk
Pozostali obecni:
  1. Darek Naumowicz- foto
  2. Franek Smoliński- piła
user posted image
Gdy z Krzysiem zajechaliśmy nad naszą " przepastną dziurę" wink.gif Oni już tam byli. ohmy.gif
Łukasz z Martą i kolegami. Właśnie kończyli ubieranie. Spotkaliśmy ich już kiedyś...
Oni też się morsują. Marta, właśnie dziś, po raz pierwszy zanurzyła się w zimnej wodzie. Brawo!!!
Przyjeżdżają wcześniej, bo o 10-tej to dla nich za późno. sad.gif

Podziękowaliśmy za zagrzanie wody i zrobienie przerębla.
Gdy dojechali pozostali wzięli się za rąbanie. laugh.gif W ramach rozgrzewki oczywiście.
Małgosia rozgrzewała się rozmową z jedynym wędkarzem, który dziś właśnie obchodził swoje urodziny i zna Kamilę. rolleyes.gif Powiedział, że będzie to dla niego niezapomniany dzień.
Zawsze warto porozmawiać z człowiekiem....

Nastawiłam aparat na filmowanie, Darek " wziął się" za zdjęcia i do roboty.
Pierwszy wskoczył Marcin. Dłuższą chwilę siedział sam, próbował nawet nurkować. Podobno aż go zatkało huh.gif

Kwadracik niezbyt wielki. Ale ja też nie jestem duża, więc się zmieściłam. Po mnie WSKOCZYLI: Krzyś i Małgosia. Wskoczyli, a nie weszli. Wychlapali trochę wody, ale trudno wink.gif
Było naprawdę przyjemnie. Mróz niewielki, bez wiatru, więc siedzieliśmy i siedzieliśmy. laugh.gif
Ale nie bezczynnie! Trochę wymachów rękami, trochę obrotów, jakieś nieśmiałe pląsy, mruczenie pod nosem, aż Małgosia nadała właściwe tempo i melodię i.....
Odśpiewaliśmy i odtańczyli dwie zwrotki " Labado".

Na więcej zabrakło filmu i zrobiło się zimno. Niepocieszony był Grześ z kolegami. Ale obiecuję im, że następnym razem też będą mieli film jak się patrzy!

Jedząć kiełbaski ustaliliśmy, że 28 lutego skorzystamy z zaproszenia kolegów z Lewina i pojedziemy morsować się na żwirownię. Jest trochę czasu na to, aby każdy się o tym dowiedział i odpowiednio zaplanował sobie weekendy!

Bianka

Galerie - Pląsy w wodzie - Małgośki, film Beaty
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrzej
post 20.02.2010, 13:28
Post #22

Gada, gada i gada...

Sobota, 20 lutego 2010 r.

Dwa debiuty i powrót Niutka

Kąpali się:
  1. Małgosia Naumowicz
  2. Emilian Regner - debiut
  3. Andrzej Semczuk - debiut
  4. Krzysiek Pieczonka
  5. Henryk Dobrowski
Pozostali obecni:
  1. Kamila
  2. Lucynka
  3. Tata Kamila
  4. Weronika
  5. Andrzej na nartach
user posted image
O mały włos nie byłoby czym przerębla wykuć. Emil nawet próbował własnymi rękami... na szczęście kobiety dojechały - a wiadomo - w ich bagażniku wszystko można znaleźć, nawet siekierę.

Jak już wszyscy się wykąpali, to nadjechał jeszcze jeden samochód... i niespodzianka! Niutek wrócił znad morza. Pełny sił i odwagi - zaliczył przerębel dwa razy.
Ponadto nic ważnego nie zaszło. Resztę na fotoblogach, fotogaleriach i youtube.

Andrzej St

Galerie:

user posted image
Emil nawet rękami był gotów robić przerębel - tak chciał się wykąpać.

user posted image
Cyzelowanie krawędzi siekierką

Galerie: - Dwa debiuty i powrót Niutka - Małgośki, film Beaty, drugi film Beaty
+Quote Post
janek83423
post 21.02.2010, 15:34
Post #23

Wieczna papla

-----

Niedziela, 14 lutego 2010 r.

Walentynkowo

14 Lutego to było spotkanie wyjątkowe bo Walentynkowe, ja osobiście jestem za naszą Nocą Świętojanską.

Kąpali się:
Tomek Sobolewski-debiut
Małgosia Stupinska
Krzysiek Pieczonka[Mrożonka]
Janek Rabenda
Mariusz Oleszak
Sławek Marek

Obserwatorzy:
Emilka Marek
Aneta Baronowska
Maciek Baranowski
Monika Kizior
Staszek Zagdański
Franek Smoliński

Oczywiście, skoro już dotarła do nas nowa tradycja,wszyscy obecni zostali obdarowani walenytnkowymi lizakami, które ufundowali Małgosia Stupińska i Mariusz Oleszak. Przykład godny naśladowania nie dlatego, że walentynki a dlatego, że szczerze, z serca i bez dotacji. Dziękuję i pozdrawiam.

14.02.2010 - Walentynkowe morsy - Anety
+Quote Post
Bianka
post 21.02.2010, 17:09
Post #24

Wieczna papla

-----

Niedziela, 21 lutego 2010r.

Znowu dwa debiuty

Kąpali się:
1. Krzyś Pieczonka
2. Staszek Zagdański- debiutuser posted image
3. Sławek Marek
4. Justyna Marek
5. Małgosia Stupińska- rower
6. Mariusz Oleszak- rower
7. Monika Kizior-rower
8. Janek Rabenda-rower
9. Grześ Jarosz
10. Marcin Woszczyk
11. Krzysiek
12. Remek
13.Tomek
14.Damian- debiutuser posted image

Pozostali obecni:
1. Emilka
2. Bianka
3. Franciszek Smoliński - rower

" Znowu dwa debiuty" blink.gif Nie żebym się martwiła. Jest nas coraz więcej i więcej. I to cieszy, bo zimne kąpiele to samo zdrowie i okazja do miłych spotkań.
Chyba nikt nie spodziewał się takiego rozwoju sekcji.

Dziś do grona " misiów polarnych" dołączył Staszek i Damian. Gratulacje jak zwykle laugh.gif

Pogoda wspaniała, słonecznie i ciepło. Tak, że część osób wybrała się na Babi Loch rowerami.
Lód mocny i nie stopniał, bo w nocy mróz jeszcze trzyma. Grześ z Marcinem i Misiem musieli się nieźle napocić, aby wyrąbać przerębel. Kąpało się w sumie 14 osób!!!
Niektórzy poprawiali swoje czasy ohmy.gif , np. Grześ siedział dziś 4 minuty.
Drugą, nieudaną próbę przepłynięcia pod lodem zaliczył Sławek.

Po kąpieli do ogniska na kiełbaski i do wspólnego zdjęcia. Gdy odjechali rowerzyści i część osób autami zjawił się Niutek. Pomylił daty i szukał nas dziś w Lewinie laugh.gif Dzięki temu zrobił trochę kilometrów, ale przy takiej pogodzie to prawdziwa przyjemność.
Bianka

P.S. Mam wiadomość z ostatniej chwili, że dziś Sławkowi się udało. Ile metrów przepłyną i jak było pewnie opowie nam przy sposobności. Podobno będzie też film.

Galerie - Znowu dwa debiuty - Beaty
+Quote Post
Andrzej
post 25.02.2010, 18:34
Post #25

Gada, gada i gada...

Troszkę się bałagan robił, dlatego proponuję, by ten wątek był wątkiem oficjalnym, złożonym tylko z relacji i oficjalnych komunikatów. Tak by zostało na wieki w archiwum.

Wolne dyskusje, prywatne kąpiele, rozważania itp. umieszczamy w drugim wątku: "Morsy - pogaduchy..."

Moderator

KOD
[b]Sobota Niedziela, 1x lutego 2010 r. [/b]

[font=Impact][size=7][color=blue]Tytuł....[/size][/color][/font]

[b]Kąpali się:[/b] [list=1]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]  - debiutant
[/list]

[b]Pozostali obecni:[/b] [list=1]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*] - dojechał rowerem
[/list]

[IMG]http://naprzelaj.republika.pl/logo_morsow_owal_fiol.gif[/IMG]
Treść.....

[i]Podpisał[/i]

[COLOR=blue][B]Galerie:[/B] [/COLOR] Tymczasowo linki do fotoreportaży znajdziesz [URL=http://www.forum.ekspedycja.org/index.php?showtopic=1015]w Galerii Fotografii[/URL]

Wrzucam wzornik dla piszących oficjalne relacje z morsowania. Po gwiazdkach wystarczy wpisać nazwiska, a lista się sama ponumeruje. Linki do galerii i filmów wrzucamy tymczasowo tylko w galeriach fotografii. Potem moderator tu przeniesie.

Instruktaż jak z tego korzystać:
1. skopiuj do schowka wszystko to co w ramce
1a. Kopiuje się poprzez zaznaczenie na niebiesko myszą, a potem naciskając na klawiaturze w klawisze Ctrl i C.
2. Na dole strony jest niebieski "klawisz" pt. "ODPOWIEDZ" - kliknij.
3. Wklej zawartość schowka
3a. Wklejamy kombinacją klawiszy na klawiaturze: Ctrl i V
4. Wpisujemy treść, nazwiska; poprawiamy datę, tytuł i podpis... uważając, by nie skasować niczego co jest w kwadratowych nawiasach.
+Quote Post
Bianka
post 28.02.2010, 20:47
Post #26

Wieczna papla

-----

Sobota, 27 lutego 2010r.

Husky i morsy

Kąpali się:
  1. Krzyś Pieczonka
  2. Grześ Jarosz
  3. Marcin Woszczyk
  4. Emilian Regner

Pozostali obecni:
  1. Franciszek Smoliński - dojechał rowerem
  2. Tato Emiliana i pies rolleyes.gif

user posted image
Po telefonie od Grzesia, z zapytaniem czy jadę na Babi Loch, spakowałem potrzebne rzeczy i w drogę. laugh.gif
Jadąc autem, minąłem jadącego na rowerze Franciszka. Na miejscu byli juz Emilian z tatą i swoim czworonożnym przyjacielem. Błękitnookim huskim.

Z roweru lepiej widać świat wink.gif Jeśli chcesz wiedzieć co wypatrzył Franek, zapraszam, zajrzyj do galerii.

Słonko świeci, w powietrzu czuć już wiosnę, ale przerębel trzeba jeszcze wykuwać.
Nie zmarzły mi ręce, bo oprócz piankowych butów, stałem się posiadaczem piankowych rękawic. rolleyes.gif

Misio

Galerie: Tymczasowo linki do fotoreportaży znajdziesz w Galerii Fotografii

+Quote Post
Bianka
post 28.02.2010, 21:41
Post #27

Wieczna papla

-----

Niedziela, 28 lutego 2010r.

Morsowanie w Lewinie

Kąpali się:
  1. Grześ Jarosz
  2. Mariusz Oleszak
  3. Marcin Mikołajów
  4. Sławek Marek
  5. Małgosia Naumowicz
  6. Beata Pieczonka
  7. Krzyś Pieczonka
  8. Jan Rabenda
  9. Małgosia Stupińska
  10. Franciszek Smoliński - debiutant rolleyes.gif
  11. Michał Witkowski
  12. Marcin Woszczyk
  13. Staszek Zagdański
Pozostali obecni:
  1. Iza Pluta
  2. Zdzisław Pluta
  3. Monika Kizior
  4. Robert Okoniewski
Był z nami jeszcze mały, biały pies, bez łat. Rimini. To pies Margo.

user posted image
Co robiły morsy w Lewinie?! Oczywiście, dobrze się bawiły rolleyes.gif
I choć nie ma jak to kociołek, nam wystarczył prawie pełen..... wink.gif

Zaprosił nas Grześ z kolegami.
Gdy zajechaliśmy na miejsce ognisko już płonęło a przerębel był wycięty.
Śnieg na polach prawie stopniał, ale lód jeszcze całkiem spory. Tylko przy brzegu woda mellow.gif
Żeby dojść do przerębla, trzeba było przez nią przejść. Grześ zorganizował do tego celu drabinę. Ja mam lęk wysokość i nie skorzystałam wink.gif

Na koniec karnawału tańczyliśmy, dziś graliśmy w piłkę wodno-siatkową.
Wskakując do wody bolesnego urazu i otarcia naskórka doznała Małgosia sad.gif
Mam nadzieję, że to nic grożnego i do zakończenia sezonu się zagoi.

Po raz drugi kąpał się Staszek. Dziś już nie był taki wystraszony i morsował się, że aż miło laugh.gif
Rzutem na taśmę debiutował Franciszek. Gratulacje za odwagę i refleks.
Zastanawiał się już od zeszłego sezonu. W ostatnią niedzielę dał słowo, że jeśli Staszek wskoczy, to On też. I słowa dotrzymał!!!

A po kąpieli i nurkowaniu pieczenie kiełbasek. Wiał bardzo silny wiatr, a ognisko płonęło i płonęło. Dziękujemy Grzesiowi za zaproszenie i jego przygotowanie. Dzięki temu mogliśmy podziwiać wszystkie fazy spalania drzewa, łącznie z piątą. No nie Zdzichu wink.gif

Bianka
P.S. Wczoraj, po 38 latach, złoty, olimpijski medal zdobyła nasza Justynka, a panczenistki brąz!!! Kobiety górą....
+Quote Post
Andrzej
post 3.03.2010, 11:42
Post #28

Gada, gada i gada...

Powtórzę za Beatą, by wszyscy zauważyli:

W niedzielę 7 marca oficjalne zakończenie sezonu zimowych kąpieli. Będzie kociołek

rolleyes.gif

Wyjazd o 10-tej spod ratusza.
+Quote Post
niutek197
post 8.03.2010, 12:58
Post #29

Dyskutant
**

-----

Jako kierownik sekcji, chcę podziękować wszystkim uczestnikom zimowych kąpieli, za to ,że tak licznie powiększają nasze grono " Morsów i Foczek"
http://picasaweb.google.pl/niutek197/Zakon...KjGzc7JwdGykgE#
To jest link zdjęć z szóstego marca (sobota) gdzie byliśmy tylko we trzech , a reszta zdjęć już z niedzieli.
Pozdrawiam wszystkich , a wszystkim Foczkom wszystkiego najlepszego z okazji ich święta ( Dzień Kobiet ) biggrin.gif
+Quote Post
lelek
post 9.03.2010, 19:54
Post #30

Stały bywalec

-----

Niedziela, 7 marca 2010 r.

Oficjane zakonczenie sezonu

Kąpali się:
  1. Grześ Jarosz
  2. Henryk Dobrowski- dojechał rowerem
  3. Marcin Mikołajów
  4. Sławek Marek
  5. Krzyś Pieczonka
  6. Jan Rabenda- dojechał rowerem
  7. Marcin Woszczyk
  8. Lucyna Królikowska - debiut
  9. Staszek Zagdański
  10. Michał Witkowski
  11. Tomasz Banyś - debiut
  12. Emilian Regner
  13. Krzysztof Wojtunik
  14. Justyna Marek
  15. Ewa Łącka
  16. Mariusz Pawłowski
  17. Monika Kizior
  18. Damian Koladyński - debiut
  19. Andrzej Talkowski - debiut
Pozostali obecni:
  1. Małgosia Naumowicz
  2. Franciszek Smoliński- dojechał rowerem
  3. Robert Okoniewski
  4. Damian Stasiak
  5. Andrzej Staśkiewicz
  6. Magdalena Odelga
  7. Andrzej Semczuk
  8. Maciej Semczuk
  9. Katarzyna Sikora
  10. Kamil Sikora
  11. Emilia Marek
  12. Izabela Pluta
  13. Barbara Borkowska
  14. Zdzisław Pluta
  15. Edmund Borkowski
  16. Zbigniew Michurski- dojechał rowerem
user posted image
Treść.....

Podpisał

--------------------
Je�li odpoczywa�, to tylko aktywnie!
+Quote Post
Bianka
post 12.03.2010, 11:58
Post #31

Wieczna papla

-----

Sezon 2008/2009 był pierwszym rokiem naszych wspólnych zimowych kąpieli. Rozpoczął go Niutek 28 XII. Towarzyszył mu wtedy tylko Andrzej. Potem było nas coraz więcej i więcej. rolleyes.gif Do końca sezonu całe 10 osób!!!

Z pewną taka nieśmiałością rozpoczynaliśmy drugi rok. Co to będzie? Co z pogodą, czy ludzie dopiszą?
Jedno mogę powiedzieć, to był niezapomniany czas. Rozwinęliśmy się bardzo: ilościowo, terytorialnie i rozrywkowo. blink.gif

Ogółem, do przerębla w tym roku wskoczyło 37 osób, z tego 27 to byli debiutanci. Niektórzy kąpali się tylko raz sad.gif . Większość jednak załapała bakcyla i dzięki temu z dnia na dzień rośliśmy w siłę....ha, ha, ha.

Są wsród nas i tacy, którzy kąpali się samotnie od lat i szukali towarzystwa. Są i tacy, którzy nigdy tego nie zrobią ale jeżdżą z nami, bo jak mówi Franciszek "weekend bez naszego towarzystwa jest stracony"!!!

Najbardziej udany debiut roku zaliczył Grześ Jarosz i Małgosia Naumowicz. Ale na pochwałę zasługuje każdy, kto wskoczył do zimnej, lodowatej wody przełamując strach i opór własnego ciała. cool.gif

Nie było takiej pogody, która by nam przeszkodziła, albo odstraszyła.
To nic, ze śniegu prawie po pachy i trzeba odśnieżać podwórko przez dwie godziny,żeby wyjechać. Tak było 9 stycznia.
To nic, że mróz trzyma -20 stopni!!! Tak było 23 i 24 stycznia.
To nic, że praca, bo można się morsować nocą. Tak było 6 lutego, a przy okazji świętować urodziny kolegi!!!
To nic, że już prawie wiosna i do przerębla trzeba iść po drabinie. Tak było 28 lutego. Grześ z kolegami nas zaprosił, więc jedziemy!

Są wsród nas osoby nie tylko z Brzegu, ale i Lewina Brzeskiego , Niemodlina, Oławy. Kąpaliśmy się na naszym ulubionym Babim Lochu. Jeden raz na żwirowni w Lewinie, jeden raz na basenie w Brzegu. I nigdy więcej...brrr.

Nowe osoby to nowe talenty, pomysły i wkład we wspólne spotkania. Wszyscy byli zaangażowani, ale szczególnie chciałam podziękować :
-Krzyśkowi " siódemce", naszemu kucharzowi, za jego wspaniałe potrawy, gotowane w kociołku nad ogniskiem
-Zdzichowi, naszemu kwatermistrzowi,strażnikowi ognia, posiadaczowi aparatu prądotwórczego i wielu, wielu innych potrzebnych rzeczy
-Franciszkowi, posiadaczowi gracącej piły, który obiecał zrobić trójnóg i słowa dotrzymał
-Misiowi, to nie kumoterstwo wink.gif , Darkowi, Grzesiowi, Małgosi itd, itp.jednym słowem WSZYSTKIM!!! rolleyes.gif

Zima była jak sie patrzy i ciagle nie odpuszcza. Więcej było dni, gdy z powodu pogody jeździliśmy autami. Czy to lenistwo?! Byli tacy, którym żadna pogoda nie straszna i w największy mróz przyjechali rowerami. To Mico i Margo. Andrzej jechał rowerem nawet po nocy, oczywiście odpowiednio oświetlony.

Każde morsowanie to niezapomniane spotkanie. pozostaną nam wspomnienia, zdjęcia, filmy na You Tube, artykuły w prasie.
Ten sezon wzbogacił również moje życie rodzinne, Mój kot nareszcie mnie odnalazł!!! rolleyes.gif

To był czas suuuuuper zabawy, kąpieli, tańców w przeręblu, gry w piłkę wodno-siatkową, było nawet nurkowanie pod lodem.

Nowy Rok też powitaliśmy w przeręblu.
Zawsze warto być członkiem klubu " Na Przełaj" , proszę więc o wypełnianie wniosków i wpłacanie składek!!!Cena promocyjna, płatne u mnie... laugh.gif
Mogłabym tak jeszcze długooooooo, ale czas kończyć.

Nie udał się nam w tym roku wyjazd nad morze. Ale przecież będzie następny sezon i być może uda się nam pojechać nad morze??? laugh.gif
Z dobrowolnych składek do kociołka zostało całe 7 złoty, to na początek kolejnego roku. Siódemka to dobra liczba.... rolleyes.gif

P.S. W niedzielę, 7 marca było oficjalne zakończenie sezonu, ale ponieważ zima trwa morsujemy się dalej.
Bianka, Misio i Marcin będą napewno, w sobotę o 10 -tej pod ratuszem.
+Quote Post
Bianka
post 13.03.2010, 16:07
Post #32

Wieczna papla

-----

Sobota, 13 marca 2010r.

Mors w deszczu

Obecni:
  1. Beata Pieczonka
  2. Krzyś Pieczonka

user posted image
Mimo szczerych chęci nie kąpaliśmy się. sad.gif Mnie wystraszył wiejący wiatr i ciągle siąpiący deszcz. Było bardzo nieprzyjemnie.
A Krzyś po rozpaleniu ogniska, rozebrał się pod daszkiem i pobiegł do przerębla.

Na powierzchni lodu nie było zbyt dużo wody, a i on sam był zadziwiająco gruby i mocny. unsure.gif Niestety!!!
Okazało się, że nasze przeręble są zamarzniete, a my nie wzięliśmy siekiery.
Nie pomogło tupanie nóżką. Lód twardy jak skała, nie trzeszczal nawet pod ciężarem Misia. blink.gif

"Na Grzegorza zima idzie do morza", tak mówi przysłowie, ale on nie poszła!
Cóż było robić? Po nieudanej kąpieli, usmażyliśmy kiełbaski, nazrywaliśmy kotków
i do domu.
Gdy wracaliśmy do Brzegu zza chmur wyjrzało słońce, a nad głowami kilka razy przelatywały dziki gęsi.

Bianka

+Quote Post
Andrzej
post 19.03.2010, 17:35
Post #33

Gada, gada i gada...

W NTO, z dnia 18 marca 2010, czwartek, piszą o morsach:

user posted image

Tu jest powiększenie
+Quote Post
lelek
post 29.03.2010, 10:05
Post #34

Stały bywalec

-----

gratulacje dla nowo wybranego rzecznika prasowego klubu Jarosława Staśkiewicza smile.gif

uzupelniam artukul Gazety Brzeskiej z dn. 8 marca 2010

mozna kliknac i powiekszyc plakat
user posted image

--------------------
Je�li odpoczywa�, to tylko aktywnie!
+Quote Post

2 Strony < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 4.09.10 - 04:09
programy profilaktyczne dekoracje ścienne mikrodermabrazja białołęka Elektroniczny Papieros Ręczniki papierowe literatura piekna i popularna ive mendes karma dla psów zarządzanie projektami noclegi mazury