Awaria, !@!$%$
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Awaria, !@!$%$
| Mirek |
13.05.2009, 18:36
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
Przyczyną niedostępności forum w ostatnich 5 dniach była awaria twardego dysku w serwerze. Niestety serwerownia robiła wszystko żeby problemu nie naprawić, zachowywali się skandalicznie - musieliśmy w trybie ekspresowym zorganizować serwer gdzie indziej i poprzenosić dane z kopii zapasowych.
4 dni zabawy w ciuciubabkę z niekompetentnymi ludźmi 1 dzień załatwienia nowego serwera i migracja :/ |
| Andrzej |
14.05.2009, 07:11
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,440 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
A ja myślę, że w tym momencie, niezależnie od awarii, w imieniu swoim i wszystkich moich znajomych forumowiczów, należą się wielkie brawa dla Mirka za działanie i za to że forum było i jest. :-)
Dzięki. |
| Bianka |
14.05.2009, 16:33
|
|
Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 460 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, tak nic dodać!!! Bez forum jest bardzo smutno
Ale czy będzie??? Podobno szykują się jakieś zmiany... |
| Mirek |
14.05.2009, 17:26
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
Dzięki. Ja mogę tylko przeprosić ale nie miałem zupełnie wpływu na to. Rzekomo spalił się jeden z dysków, a serwerownia 3 dni (!!!) uprawiała spychologię (od pań w BOKu poprzez techników i administratorów) aż w końcu wymieniła wadliwy dysk jednocześnie psując coś innego.
Po prostu porażka Narazili mnie na ogromne straty, musiałem w kilka godzin znaleźć inny serwer dostępny od ręki co nie było łatwe. Dobrze, że codziennie robione są kopie bezpieczeństwa więc zostało przywrócone wszystko z nocy przed awarią. Zmiany - no tak, faktycznie, choć niestety znowu ze względu na pracę to się przeciąga |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 7.09.10 - 06:18 |