IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Awaria, !@!$%$

Mirek
post 13.05.2009, 18:36
Post #1

Wieczna papla

Przyczyną niedostępności forum w ostatnich 5 dniach była awaria twardego dysku w serwerze. Niestety serwerownia robiła wszystko żeby problemu nie naprawić, zachowywali się skandalicznie - musieliśmy w trybie ekspresowym zorganizować serwer gdzie indziej i poprzenosić dane z kopii zapasowych.

4 dni zabawy w ciuciubabkę z niekompetentnymi ludźmi
1 dzień załatwienia nowego serwera i migracja

:/
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Andrzej
post 14.05.2009, 07:11
Post #2

Gada, gada i gada...

A ja myślę, że w tym momencie, niezależnie od awarii, w imieniu swoim i wszystkich moich znajomych forumowiczów, należą się wielkie brawa dla Mirka za działanie i za to że forum było i jest. :-)

Dzięki.
+Quote Post
Bianka
post 14.05.2009, 16:33
Post #3

Wieczna papla

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak, tak nic dodać!!! Bez forum jest bardzo smutno sad.gif Dziękujemy rolleyes.gif
Ale czy będzie??? Podobno szykują się jakieś zmiany...
+Quote Post
Mirek
post 14.05.2009, 17:26
Post #4

Wieczna papla

Dzięki. Ja mogę tylko przeprosić ale nie miałem zupełnie wpływu na to. Rzekomo spalił się jeden z dysków, a serwerownia 3 dni (!!!) uprawiała spychologię (od pań w BOKu poprzez techników i administratorów) aż w końcu wymieniła wadliwy dysk jednocześnie psując coś innego.
Po prostu porażka sad.gif

Narazili mnie na ogromne straty, musiałem w kilka godzin znaleźć inny serwer dostępny od ręki co nie było łatwe. Dobrze, że codziennie robione są kopie bezpieczeństwa więc zostało przywrócone wszystko z nocy przed awarią.

Zmiany - no tak, faktycznie, choć niestety znowu ze względu na pracę to się przeciąga sad.gif Robimy 2 duże projekty (bardzo duże, kilku miesięczne) i już nie starcza nam czasu na hobby sad.gif Zmiany będą na 100000000% tylko wygląda, że nie od czerwca jak zakładałem.
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 7.09.10 - 06:18
mechanik cennik xnview pozycjonowanie strony daemon tools lite Żółwie ciekawa golf6 hotele na mazurach Ubezpieczenia Liberty Direct tworzenie stron