Jak przejechać koleją przez Niemcy za jedyne 5,60 Euro
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak przejechać koleją przez Niemcy za jedyne 5,60 Euro
| Tigris |
28.06.2003, 01:05
|
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 109 Skąd: SL/W Ostrzeżenie: (0%)
|
Tego dowiesz się po przeczytaniu mej porady - artykułu na ten temat na mych stronach klubowych
[size=18]www.tigrisunion.com pod "Informacje" Wiele osób pisze do mnie o potwierdzenie tej nieprawdopodobnej możliwości. Z góry przepraszam tych, którzy chcieliby podania konkretnego rozkładu przejazdu i połączeń, ale nie zawsze mam tyle czasu, by tym prośbom podołać. Niektórzy szukali potwierdzenia mej informacji na PKP. Próżne wysiłki. Nawet w Niemczech, jeśli się nie poprosi konkretnie o bilet "Schöne Wochenende Ticket", to otrzyma się normalny drogi bilet. Pracownicy koleji niemieckich otrzymali dyrektywy by tego biletu nie reklamować i wydawać tylko na wyraźną prośbę. W wywiadzie telewizyjnym ważny urzędnik Koleji stwierdził: kto tego biletu nie zna, to sam na tym traci, bo to podróżny powinien wiedzieć jaki bilet chce, a nie kasjer. Nieprawdopodobne, ale prawdziwe. Informacje na ten temat zniknęły nawet z oficjalnych broszurek informacyjnych. Proszę mi jednak wierzyć - ten bilet nadal istnieje i może z niego korzystać osoba tak krajowa, jak zagraniczna. -------------------- |
| Tigris |
16.07.2004, 00:54
|
|
[size=18]Od 1 maja bilet ten jest ważny nawet na terenie Polski i Czech.
Szczegóły w powyższym artykule na mej klubowej stronie -------------------- |
| Andrzej |
16.07.2004, 19:12
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Hhehehe, chyba małe reklamowe naużycie.
Polska ciągnie się nieco dalej na wschód niż do Szczecina, Zgorzelca czy Kostrzyna :-) Cytuje za autorem wątku: Od 1 maja 2004 bilet ten w ramach szczegółowych swych przepisów obowiązuje również w Polsce i w Czechach. Na mocy porozumienia z kolejami krajowymi jest ważny na trasach: Grambow - (Grambow Granica) - Szczecin Gl Tantow - (Tantow Granica) - Szczecin Gl Küstrin-Kietz - (Kostrzyn Granica) - Kostrzyn Görlitz - (Zgorzelec Granica) - Zgorzelec |
| Tigris |
16.07.2004, 19:32
|
|
Gdzie widzisz fałszywą informację, czy nadużycie ?
To co cytujesz, to tylko szczegóły sprawy. Widać nie znasz jeszcze europejskich chwytów reklamowych. Chodziło mi o to, o co w takiej reklamie chodzi - by zaciekawić do zajrzenia do tej informacji Czy informacja nie jest ciekawa ? -------------------- |
| Andrzej |
17.07.2004, 00:16
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Tak, masz rację, oglądalność swej strony zapewne zwiększysz.
Ale opinie człowieka rzetelnego w tym momencie tracisz. O ile rozumiem działania marketingowe Coca-Coli czy DB, w których liczy się jedyny bóg pieniądz, to zupełnie nie widzę interesu Tigrisa czy też Twojego osobistego w propagowaniu DB. No chyba że masz jakiś baner reklamowy na stronie :-))))) Niemniej takie hasło wprowadziło mnie w błąd i to - co sam potwierdzasz - świadomie to zrobiłeś. Ale niech inni osądzą czy to jest rzetelne czy zwykłe oszustwo? |
| Tigris |
17.07.2004, 15:40
|
|
Masz całkowitą rację.
Interesu w tym nie mam. Interes powinni mieć inni. Potraktowałem to trochę żartobliwie. Od lat staram się innym "dogodzić" . Co często ma dla mnie negatywny skutek. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:28 |