Kto byłby chętny na rajd do Niemiec ?
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kto byłby chętny na rajd do Niemiec ?
--
|
|
|
|
Już w ubiegłym roku sugerowałem, że mógłbym zorganizować dla chętnych tani rajd w Niemczech. Na ogłoszenie w książce gości nikt nie odpowiedział. Ponawiam więc zapytanie. Byliby chętni na tygodniowy rajd do Wuppertalu w drugiej połowie sierpnia 2003 ?
Tani przejazd koleją na "Schone Wochenende Ticket" (patrz info na stronach: www.tigrisunion.com), tanie noclegi pod namiotem, lub na sali gimnastycznej, udział w międzynarodowym rajdzie niemieckim (jeden dzień) "szlakiem 16 zapór". tigris@wtal.de |
--
|
|
|
|
;-) Propozycja bardzo ciekawa
Pozdrawiam http://szarkant.republika.pl |
| Tigris |
9.02.2003, 17:49
|
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 109 Skąd: SL/W Ostrzeżenie: (0%)
|
:idea: Termin może być inny.
Co na to pozostali chętni :?: -------------------- |
9.02.2003, 20:41
|
|
|
|
Witam!!! Fajnie ze powstalo taki forum zobaczymy jak sie rozwinie bede tu czesciej zagladał. Pozdrowka
Niemcy nie jade www.atpmatador.prv.pl |
| Muskacik |
11.02.2003, 21:40
|
|
Nowy ![]() Postów: 8 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%)
|
No wyjazd do Niemiec bardzo ciekawa propozycja:) Ale raczej nie skozystam, w lutym też chce jechac do Niemiec ale nie wiem czy mi to wypali, bo chcemy jechac w 4 osoby rowerami do Frankfurtu nad Odrą bo znajomi chaupke mają to nocleg za darmo, ale problemem jest nocleg na trasach, chcemy brac namioty oczywiscie, ale nie nie wiem czy na trasie Zabrze - Granica sa jakies pola namiotowe a przydaly by sie dwa noclegi, myslalem juz zeby nocowac na prywatnych posesjach na ogrodkach u obcych ludzi. Prosil bym o jakąs rade w sprawie noclegów, bo wsumie jest ma byc to moja pierwsza wycieczka na dosyc znaczącą odległość.
|
| Andrzej |
12.02.2003, 14:33
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,672 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Jeśli mogę cokolwiek (od)doradzić, to nie wybierałbym się w lutym tak daleko, a zwłaszcza nie planowałbym noclegów pod namiotami. Czasem śnieg może zasypać wejście i łańcuch na mrozie szybciej rdzewieje.
|
| Muskacik |
19.02.2003, 15:57
|
|
|
Kurcze sory jebło mi się, chodziło mi o Lipiec jak słonko długo na niebie 8)
|
| maybach |
19.02.2003, 18:31
|
|
Nowy ![]() Postów: 10 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej Muskacik ! Wsiadaj na rower zamiast tak chodzic i chodzic i chodzic............
|
| Muskacik |
19.02.2003, 20:38
|
|
|
Byłem ale szybko wróciłem :x-mas: Troszke bardzo piździ :x , co wyjde to krótka przejazdzka i do domciu, 8) teraz więcej biegam :olympic: Jak bedzie cieplej będzie się więcej jeździć 8)
|
| Tigris |
20.02.2003, 01:28
|
|
:agrue: Ale się rozgadaliście Muskacik z maybachem. Szkoda, że nie w temacie. :grab:
Widać brakuje tematu towarzyskiego. PirterN_T z kolei z odpowiedzi w temacie robi osobny temat. Swoją drogą Muskacik - ten tuptuś jest irytujący. Chcesz nas celowo denerwować ? :?: [size=18]Zainteresowanych rajdem do Niemiec jakoś nie widać. Mogę skalkulować koszty, jeśli kogoś jeszcze poza PirterN_T-em interesują. :fist: Przypuszczam jednak, że byłyby mniejsze niż koszty Centralnego (CZTK) -------------------- |
| Muskacik |
20.02.2003, 23:09
|
|
|
OK już lepiej
|
| Tigris |
20.02.2003, 23:59
|
|
:changes: Widać, że sam nie masz ochoty do szwabów jechać, ale proponujesz preferowaną pewnie przez Ciebie formę wędrówki.
Ta forma nie jest zła, ale ja preferuję i proponuję inną. Dojazd do bazy noclegowej i swobodne (bez bagaży) wypady w okolice. Nie znoszę wożenia bagaży. Lubię swobodę i możliwość wyżycia się na rowerze. Poza tym chciałbym pokazać i umożliwić udział w jednej, czy nawet dwu z trzech ciekawych w tym okresie imprez kolarskich, a nie organizować rajdu w myśl hasła "zobaczyć Wuppertal i ........ wracać spowrotem". to 30.sierpnia - Międzynarodowa Jazda Kolarska "Szlakiem 16 Zapór" na trasach do wyboru: 48, 77, 125, 151, czy nawet 215 km (maraton) Druga - to 31.sierpnia - AUDAX Maraton Kolarski na trasie 330 km. Trzecia - to najprawdopodobniej 24. sierpnia - rajd kolarski na słynnym torze samochodowym Nürburgring. Jechałem tam parę lat temu. Na 21 km pętli udostępnionej jedynie w tym dniu rowerzystom. Jednorazowe przeżycie. |
| maybach |
21.02.2003, 12:24
|
|
Nowy ![]() Postów: 10 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%)
|
Witka!
Heh ta morda to juz wogole rozwala czlowieka Proponowalem dzial ogolno-towarzyski ale na razie nie ma Co to samych rowerow to kurcze bym sobie pojezdzil to Nurburgringu albo Hockenheimie maybach |
23.02.2003, 17:04
|
|
|
|
Wydaje mi się, że co niektórzy (Muskacik) psują sens tego forum-można wyrażać swoje poglądy ale po co przeklinać i pisać bezsensu!!!
A odnośnie wyjazdu-Tigris-mógłbyś przygotować orientacyjny kosztorys?-z góry dzięks |
| Muskacik |
24.02.2003, 14:14
|
|
|
Spoko nie chce pisac na inny temat ponownie 8) , ale gdzie Piotrze 8O widzisz przeklinanie :?:
|
| Tigris |
25.07.2003, 01:08
|
|
:!: Chętnych na spędzenie w Niemczech ostatniego tygodnia wakacji jakoś nie było widać, dlatego szkoda mi było mojego czasu na tworzenie regulaminu i kosztorysu takiej imprezy.
Gdyby jednak jakaś grupka zdecydowała się w ostatnim momencie na wyjazd i zwiedzenie okolic Wuppertalu, lub na wzięcie udziału w dwu wymienianych już powyżej imprezach: 24.08. - Nurburgring (słynny tor samochodowy) dla kolarzy 30.08. - Rajd Międzynarodowy "Szlakiem 16-tu zapór" w Gevelsbergu to proszę mi dać znać. Mogę załatwić noclegi na sali gimnastycznej (w cenie około 50 Euro/osobę/tydzień), lub we własnych namiotach (w cenie około 30 Euro/osobę/tydzień) i oczywiście pilotować grupę na miejscu, czy również na rajdach W okresie 3 - 19.08. jestem na urlopie. -------------------- |
25.07.2003, 16:00
|
|
|
|
Przy takim entuzjaźmie i cenach to chętnych chyba nie znajdziesz. Ci na centralny to przynajmniej regulamin podali do wiadomości i ceny też w sumie niższe.
|
| Tigris |
27.07.2003, 13:52
|
|
:x Nie będę polemizował z anonimową krytyką.
Jeżeli jesteś taki mądry, to czemu boisz się przedstawić :?: -------------------- |
| Tigris |
4.09.2003, 22:00
|
|
:silly: Minęły wakacje..., minęły imprezy, które chciałem pokazać kolegom.
Sam byłem na drugiej, która jest doskonałą imprezą pod względem turystyczno-krajoznawczym oraz organizacyjnym. Szkoda, że tak mały był oddzwięk mojego zaproszenia. Niektórzy myślą najprawdopodobniej, że mam w tym jakiś interes. :splat: Może też negatywne nastawienie do "szwabów", czy fałszywe jeszcze przekonanie o tak wysokich w Niemczech cenach powodują, że rzadko się moi koledzy turyści-kolarze w te strony zapędzają. Nie będę w tym miejscu jednak próbował zmienić tego stanu rzeczy. Jeżeli zajrzy na nasze forum ktoś o pozytywnym w tym względzie nastawieniu i chęci odwiedzenia Niemczech, to może zawsze liczyć na moją bezinteresowną pomoc, jaka będzie tylko leżała w moich możliwościach. :smilecolros: -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 21.05.12 - 07:57 |