IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> lista - zdobywcy odznak KOT

DaJers
post 21.03.2003, 09:28
Post #1

Nowy
*

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. Czy możliwe jest utworzenie listy zdobywców najwyższch stopni KOT (duża złota, za wytrwałość) i umieszczenie jej na stronie ktkol. ?
2. Czy lista taka Waszym zdaniem jest potrzebna?
DaJers
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Mirek
post 21.03.2003, 17:51
Post #2

Wieczna papla

1. Taka lista już istnieje i jest cały czas uzupełniana przez Mariana Kotarskiego [Centralny Referat Weryfikacyjny] i jest na bieżąco publikowana w "Informatorze" KTKol. ZG PTTK.

Jesli chodzi o umieszczenie jej na stronach KTKol. to sprawa nie jest taka prosta, tego jest baaaardzo dużo a mi nie chce sie tego przez tydzień przepisywać ;-) jak wymysle jak to zrobić to na pewno będzie na stronach komisji.

2. Lista jest potrzebna, choćby do celów ewidencji, statystycznych itp.
+Quote Post
Andrzej
post 21.03.2003, 21:02
Post #3

Gada, gada i gada...

Pewnie że warto by było. Ale jest tego niemało. Do 2000 roku zweryfikowano 1422 odznak najwyższych stopni, zajrzyj do artykułu "W kółko mówione" w Informatorze albo RGTK.

Od 2000 roku Kol. Marian Kotarski publikuje te listy, są dostępne też w sieci, w RGTK: w dziale regulaminy: rozdział 2.1, 3.1, 3.4, 3.10.
+Quote Post
post 11.04.2003, 13:09
Post #4

Ostrzeżenie: (0%)
-----

apropos umieszczania list duzej kto na stronach internetowych do zdaje sie ze nie trzeba przepisywac ich przez caly tydzien -
sa programy umozliwiajace skanowanie obrazu i automatyczne zamienianie go na litery o ile jest taka mozliwosc w obrazie bo przeciez zdjecia nie zamieni na litery natomiast tekst owszem.
pozdrawiam.
User is offlinePM
+Quote Post
Mirek
post 12.04.2003, 13:07
Post #5

Wieczna papla

heh, a po co OCR? i co ja z tym później zrobię? będę stukał w htmlowskie tabele przez tydzień? Przeciez ja te dane mam w wordzie a nie na kartce, chodziło o sensowne i szybkie przeniesienie ich na html (ale nie poprzez zapisanie w wordzie jako html ;-))))))

w kazdym razie z tym problemem juz sobie poradziłem...
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 21.05.12 - 07:53
dobry hosting i domeny
reklama ekwita.warszawa.pl nawlekajcie.waw.pl studium kosmetyczne gdańsk stomatolog