lista - zdobywcy odznak KOT
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
lista - zdobywcy odznak KOT
| DaJers |
21.03.2003, 09:28
|
|
Nowy ![]() Postów: 8 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
1. Czy możliwe jest utworzenie listy zdobywców najwyższch stopni KOT (duża złota, za wytrwałość) i umieszczenie jej na stronie ktkol. ?
2. Czy lista taka Waszym zdaniem jest potrzebna? DaJers |
| Mirek |
21.03.2003, 17:51
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
1. Taka lista już istnieje i jest cały czas uzupełniana przez Mariana Kotarskiego [Centralny Referat Weryfikacyjny] i jest na bieżąco publikowana w "Informatorze" KTKol. ZG PTTK.
Jesli chodzi o umieszczenie jej na stronach KTKol. to sprawa nie jest taka prosta, tego jest baaaardzo dużo a mi nie chce sie tego przez tydzień przepisywać ;-) jak wymysle jak to zrobić to na pewno będzie na stronach komisji. 2. Lista jest potrzebna, choćby do celów ewidencji, statystycznych itp. |
| Andrzej |
21.03.2003, 21:02
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,672 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Pewnie że warto by było. Ale jest tego niemało. Do 2000 roku zweryfikowano 1422 odznak najwyższych stopni, zajrzyj do artykułu "W kółko mówione" w Informatorze albo RGTK.
Od 2000 roku Kol. Marian Kotarski publikuje te listy, są dostępne też w sieci, w RGTK: w dziale regulaminy: rozdział 2.1, 3.1, 3.4, 3.10. |
11.04.2003, 13:09
|
|
|
|
apropos umieszczania list duzej kto na stronach internetowych do zdaje sie ze nie trzeba przepisywac ich przez caly tydzien -
sa programy umozliwiajace skanowanie obrazu i automatyczne zamienianie go na litery o ile jest taka mozliwosc w obrazie bo przeciez zdjecia nie zamieni na litery natomiast tekst owszem. pozdrawiam. |
| Mirek |
12.04.2003, 13:07
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
heh, a po co OCR? i co ja z tym później zrobię? będę stukał w htmlowskie tabele przez tydzień? Przeciez ja te dane mam w wordzie a nie na kartce, chodziło o sensowne i szybkie przeniesienie ich na html (ale nie poprzez zapisanie w wordzie jako html ;-))))))
w kazdym razie z tym problemem juz sobie poradziłem... |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 21.05.12 - 07:53 |