centralny miedzynarodowy???
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
centralny miedzynarodowy???
| Mirek |
18.03.2003, 14:48
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
Czy ktos może mi wytłumaczyc znaczenie słów "Centralny Międzynarodowy Zlot"? Może się czepiam ale brzmi debilnie... no i od kiedy nasze centralne urosły do rangi międzynarodowej? może od momentu od kiedy zaczęły sie pojawiać 2-3 osoby z zagranicy? ;-) ciekaw jestem waszych opini
|
| Tigris |
19.03.2003, 00:34
|
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 109 Skąd: SL/W Ostrzeżenie: (0%)
|
W całości popieram :!:
Brzmi i jest debilnie samoupajanie się coraz większymi, wzniosłymi nazwami. Zawsze był CZTK, a nie CMZTK - mimo, że tych paru zagraniczniaków nigdy nie brakowało. Może by KTKol ZG opanowała nieco te samowywyższanie się organizatorów. Chociażby przez ich upomnienie (opamiętanie), czy wydanie wytycznych regulaminowo-organizacyjnych. Mnie najbardziej ubawił Międzynarodowy Maraton Kolarski na trasie 50 km. Nie wspomnę gdzie, by nie ubliżać organizatorom. |
| Roman Żyła |
20.03.2003, 09:50
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 167 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Może przez zwrot "międzynarodowy" ator miał na myśli, że jesteśmy europejczykami bądź co bądź mamy aspirację wejścia do Unii :?:
Ewentualnie drugą możliwością jest, że jesteśmy odrębni kulturowo np. kaszubi, ślązacy, górale i inne nacje w naszym kraju. :idea: Cokolwiek by jednak nie pisać na obronę "międzynarodowości" centralnego to brzmi to faktycznie idiotycznie. :!: |
| Roman Żyła |
24.03.2003, 16:20
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 167 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Już wiem dlaczego użyto zwrotu "międzynarodowy" :!:
Zaciągnąłem języka i wychodzi na to, że nasi koledzy z zagranicy, którzy przyjeżdżają na Centralny czują się niejako pominięci delikatnie rzecz biorąc, więc organizator wybrnął z tego w ten oto sposób. |
| Mirek |
24.03.2003, 19:04
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
nie widze w nazwie "Centralny zlot turystów kolarzy pttk" nic pod co nie moznaby podciągnąc turystów z zagranicy.. przecież "centralny" to nie synonim słowa "polski".. centralny to centralny...
|
| Przemek |
24.04.2003, 19:42
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 52 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm
tia brzmi debilnie 8) a co do gości z zagranicy to chyba mogą, w końcu nie pisze krajowy zjazd:) |
| Roman Żyła |
28.04.2003, 09:38
|
|
|
A może by tak jeszcze zmienić jedną nazwę skoro idziemy do Unii Europejskiej, a mianowicie zamiast:
"43 Ogólnopolski Zlot Przodowników Turystyki Kolarskiej" byłoby: "43 Europejski Zlot Przodowników Turystyki Kolarskiej". Jest to politycznie poprawne przed głosowaniem w referendum. To jest na szczęście tylko mój debilny pomysł w nawiązaniu do centralnego - międzynarodowego. Mam tylko nadzieję, że nikt tego nie podchwyci i czasem nie wprowadzi w życie. |
| Przemek |
28.04.2003, 12:23
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 52 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:27 |