Mapy szlaków rowerowych Mazur
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Mapy szlaków rowerowych Mazur
| Mirek |
14.03.2003, 14:08
|
||
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
Dostałem takiego maila na adres ktkol:
Możecie mi pomóc? Przeszukałem troche internet ale nie znalazłem map/przewodników szlaków rowerowych mazur w języku angielskim. o ile mapy przeważnie są 2-3 języczne, o tyle przewodniki sa tylko po polsku. |
||
| Piotr Rościszewski |
15.03.2003, 16:39
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 237 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
W Polsce praktycznie nie ma map szlaków rowerowych. Czasami ukazują się druki reklamowe zawierające mapy za szlakami rowerowymi wydawane przez gminy lub starostwa wykonyjące te szlaki. Szlaki rowerowe są sporadycznie zaznaczane na mapach turystycznych, jeżeli ich wydawca ma takie ambicje. trzeba też pamiętać, że na skutek braku dobrze opracowanego standardu znakowania szlaków rowerowych sposób oznakowania istniejących szlaków, jak również ich przebieg ulegają ciągłym zmianom. Wiele szlaków zostało wyznakowanych jednorazowo i nie są konserwowane. To wszystko zniechęca wydawców map do ich uwzględniania w swoich publikacjach.
Zebrałem wykaz stron internetowych, które informują o szlakach i propozycjach wycieczek rowerowych. Ponieważ nie miałem możliwości ich rozpowszechnienia, przesłelem je redakcji RGTK, która je zamieściła na swojej stronie. Jest tam też lista stron dotyczących Mazur. Ażeby długo nie szukać podaję adres http://www.rgtk.rower.pl/szlaki/szlaki-w.htm. Powodzenia |
| Przemek |
29.03.2003, 10:15
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 52 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
Mirku, spróbuj znaleźć strone urzędu miasta,gmuny czy powiatu na Mazurach (nie wiem co oni tam mają
Przemek |
| Piotr Rościszewski |
29.03.2003, 23:06
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 237 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
Wykaz stron ze szlakami i wycieczkami rowerowymi jest na stronie RGTK. Wystarczy wysilić się i skorzystać.
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:29 |