! Apel ! Bardzo Ważne, dot. jazdy polskich kolarzy
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
! Apel ! Bardzo Ważne, dot. jazdy polskich kolarzy
| wjagus |
30.05.2005, 17:52
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 57 Ostrzeżenie: (0%)
|
Uwaga!
Dnia 29 maja prawdopodonie kilkoro z was jechało na pielgrzymkę do Piekar Śląskich. Ja też jechałem i wyciągnąłem z tej wycieczki jeden wniosek - polscy kolarze nie potrafią jeździć po ulicach. Nie mówię tu o stanie dróg tylko o zachowaniu jednośladów (a właściwie osób je prowadzących). Wujechałem z kościoła o 7'00 rano i gdyby nie to, że o tej porze nie ma takiego ruchu na drogach prawdopodobnie nieprzeczytalibyście tego postu. Na samym początku zszokowało mnie pytanie-stwierdzenie: no to sie ścigamy do piekar. Dzieci było koło 5 (nie licząc mnie), a tarszych jakieś 10. Szczerze mówiąc młodsi myśleli więcej niż ci starsi. Organizajci ZERO, a o przestrzeganiu zasad ruchu drogowego juz nie wspomnę. Czerwone światło? - na nich to nie robi wrażenia, pojechali i trzebabyło ich gonić. Tak samo było ze znakami stop-u oraz na drogach pdrzędnych (mam na myśli ustąp pierwszeństwa). Kolejna uwaga ! Błagam was - jedźcie wężykiem, jeden za drugim. Nie może być tak, że obok siebie jadą 3 osoby (a zdarzało się że i nawet 4 Dlatego błagam was, myślcie podczas jazdy. Masy krytyczne nic nie dzadzą jeżeli nie zacznie się przekonywania kierowców od pojedynczych osób. Serdecznie Ci dziękuję jeżeli czytasz to zdanie -------------------- ![]() |
| dibi |
30.05.2005, 19:06
|
|
Nowy ![]() Postów: 16 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%)
|
Włos się jeży na głowie, tym bardziej, że były z wami dzieci-mam nadzieję pod opieką mamy, taty lub wujka, którzy mieli na nich baczenie.
-------------------- Pozdrowienia
dibi |
| Piotr Rościszewski |
30.05.2005, 20:51
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 237 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
Szkoda, że nie napisałeś, kto był organizatorem tego dziadostwa.
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 04:02 |