Niezła Jazda - Cykl Dla Cyklistów, TVP program dla miłośników rowerów
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Niezła Jazda - Cykl Dla Cyklistów, TVP program dla miłośników rowerów
| Mirek |
15.03.2005, 12:30
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
Od 31marca 2005 w każdy czwartek o godz.22.15 TVP 3 w paśmie ogólnopolskim będzie emitować jedyny program dla miłośników rowerów:"Niezła jazda - cykl dla cyklistów."
- Grupę docelową stanowią przede wszystkim mieszkańcy miast w wieku 18-35 lat, rowerzyści codzienni ale także sporadyczni i potencjalni. Tematem programu będzie "sprzęt, wyprawy, jazda w mieście" - czyli to samo, co od lat stanowi o wielkiej popularności grupy internetowej news:pl.rec.rowery. Zamierzamy wykorzystać to forum usenetowe jako naturalną tzw. "grupę focusową" widzów programu - mówi nam Marek Walencik szef firmy producenckiej "Green Spider" a w przeszłości szef działu informacji TVN Południe i wydawca popołudniowego bloku informacyjno-publicystycznego RMF FM. - Program skoncentruje się na pomijanym dotychczas w mediach społecznym i kulturowym wymiarze roweru jako środka transportu, rekreacji i zabawy. Będziemy prezentować coraz liczniejsze w Polsce inicjatywy na rzecz popularyzacji roweru i poprawy bezpieczeństwa rowerzystów (budowa dróg rowerowych, zmiany przepisów). Będziemy informować i edukować, jak bezpiecznie zachowywać się na ulicy. Przy pomocy zaproszonych ekspertów pokażemy jak naprawiać i regulować rower. Pokażemy twarze znanych ludzi, którzy na przekór obyczajom codziennie dojeżdżają do pracy na rowerze. Pokażemy też problemy, jakie mają rowerzyści dojeżdżający do pracy w wielkich biurowcach i małych firmach, gdzie nie ma miejsca na przechowanie rowerów - i jak ten problem rozwiązali. Pokażemy Masę Krytyczną, czyli spontaniczne comiesięczne przejazdy setek i tysięcy rowerzystów przez miasta Polski i świata. Pokażemy sprzęt i wyposażenie rowerów, w tym również to, czego w polskich sklepach nie ma - a co często znacznie poprawia bezpieczeństwo rowerzystów. Pokażemy nowe i stare rowery, które stają się coraz popularniejsze a czasem w niektórych środowiskach uzyskują status "kultowych". Odradzimy kupno niektórych rodzajów rowerów, które mogą być niebezpieczne. Nagłośnimy wypadki z udziałem rowerzystów i napiętnujemy winnych - -dodaje Walencik. Każdy odcinek programu trwa około 13 minut. źródło: http://wirtualnemedia.pl/document.php?id=135982 |
| Piotr Rościszewski |
15.03.2005, 18:48
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 237 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
>o godz.22.15 TVP 3 ...
>- Grupę docelową stanowią przede wszystkim mieszkańcy miast w wieku 18-35 lat Chciałoby się przyklasnąć, ale mam wątpliwości, czy para nie pójdzie w gwizdek (przedwyborczy). |
| Mirek |
15.03.2005, 19:27
|
zapowiada się ciekawie.
tutaj są 2 zajawki w mpg. wygląda interesująco. http://www.rowery.org.pl/niezlajazdazwiastun1.mpg http://www.rowery.org.pl/niezlajazdazwiastun2.mpg |
| Khe |
18.03.2005, 20:34
|
|
Nowy ![]() Postów: 15 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
no zobaczymy co z tego wyjdzie, moze byc ciekawie ...o ile nie przegapie - ech ta skleroza
|
| Piotr Rościszewski |
19.03.2005, 12:31
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 237 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
Niezależnie od mojego marudzenia poruszanie tematu ruchu rowerowego w mediach jest jak najbardziej pożądane, bo inaczej społeczeństwo w ogóle zapomni o rowerzystach.
|
| Biker Grzes |
28.03.2005, 13:40
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 40 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
zapowiada sie ciekawie zobaczymy jak im to wyjdzie
POZDRAWIAM |
| jaguar |
31.03.2005, 22:33
|
![]() Nowy ![]() Postów: 27 Skąd: żory Ostrzeżenie: (0%)
|
witam ludzie co to był za program o co chodzi w tej 15.min relacji czy ktoś mi wytłumaczy ''warszawiacy lubią jeździc na rowerach '' a my to co największa liczba klubów turystyki kolarskiej to chyba śląsk co
|
| Mirek |
1.04.2005, 08:59
|
ale to nie było o turystyce tylko o rowerach
moje wrażenia jak na pierwszy odcinek są pozytywne. oczywiście relacja z masy była zapchajdziurą - za długa a pan z warsztatu cos tam bełkotał pod nosem nie przekazując żadnych uzytecznych informacji. grunt, że jest program i myśle, że będzie z odcinka na odcinek coraz lepszy. |
| Mirek |
1.04.2005, 11:03
|
Jak ktoś nie obejrzał może ściągnąc pierwszy odcinek tutaj:
http://jedwab.net.pl/~jerzy/jazda/nj1.ogm (waga: 100MB, vc: Xvid, ac: Ogg Vorbis) całkiem przyzwoita jakość, szkoda, że ktoś obciął animowany wstep do programu - całkiem zabawny |
| Khe |
1.04.2005, 11:56
|
|
Nowy ![]() Postów: 15 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm moze sie rozkreca, ale jak na razie to jest to takie troche... z masy za dlugo przez co obcieli inne rzeczy i nie wyszlo to na dobre. Porady ...wlasciwie to praktycznie nic tam nie powiedzieli.
jak to sobie zobacza jeszcze raz i poczytaja opinie ludzi (jak na razie maja 1 i to taka, ze... ale te wstawki animowane tez mi sie podobaja podsumowujac: dac im szanse, dac im szanse |
| Biker Grzes |
1.04.2005, 18:57
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 40 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
zgodze sie Khe że trzeba dać im szanse
mozna tylko zalowac ze ten program jest robiony przez ogolnopolska telewizje a nie przez regionalna bo tak w sumie lepiej niech pokaza mase w jakims miescie na slasku a nie tylko w warszawie co do samego programu to w skali 0-10 oceniam go na 2 - niestety bo nie zaciekawil mnie na razie czekam z niecierpliwoscia na kolejne odcinki - zobaczymy co pokaza POZDRAWIAM |
| wjagus |
31.05.2005, 21:07
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 57 Ostrzeżenie: (0%)
|
Szczerze mówiąc mi się podoba program na TVN Turbo. Chodzi mi o "Rower Mania". Program jest naprawdę dobry. Są testy sprzętu, różne informacje o kolrastwie szosowym, różne "prezentacje" odmian jeżdżenia na rowerach (np.DirtJumping). Dużo nowości, a czasem są nawet konkursy. Jeżeli dobrze pamiętam, to program jest co tydzień w czwartki o godz 19:30 (i chyba powtórki w niedziele też koło 19:30).
-------------------- ![]() |
| monikar |
28.06.2005, 16:39
|
|
Nowy ![]() Postów: 1 Skąd: Nicea Ostrzeżenie: (0%)
|
Program Niezła Jazda można oglądać już przez internet. W archiwum dostępne są wszystkie odcinki, tak więc jeśli ktoś przegapił czwartkowy wieczór przed telewizorem, może sobie w dowolnym czasie obejrzeć program na necie.
www.itvp.pl/niezlajazda Pozdrawiam Monika -------------------- My homepage
All you have to decide is what to do with the time that is given to you... (Gandalf, Lord of the Rings) |
| Mirek |
29.06.2005, 00:35
|
dzieki z ainfo!
|
| wjagus |
5.07.2005, 13:24
|
![]() Dyskutant ![]() ![]() Postów: 57 Ostrzeżenie: (0%)
|
Powiem Wam, że do bani jest prowadzący. Cały czas tak samo gada, bez emocji i czsami niewyraźnie. Najbardziej rozbawił mnie odcinek, w którym dobierali rowery. Przyszły dwie czy trzy babki o sklpu w środku zimy i mówią, że chcą kupic rower. Przejechały dwa metry i je biorą. Sprzedawca nawet się nie spytał czy wolą mieć wysuniętą kierownicę, czy zawieszenie woli miękkie czy twarde, czy to ma być damka. To i tak dobrze, że nie poiedział, że gdyby rower był zamały to możnaby dokupić dłuższy mostek, czy w odwrotnej sytuacji dziecko jeszcze urośnie.
Ja jednak wolę program na TVN Turbo. W czwartki i niedziele o 19:30 (chyba). Jednak tam znowu jest zagłośna muzyka, ale to można ścierpieć. -------------------- ![]() |
| Mirek |
5.07.2005, 19:08
|
a kto to prowadzi? Nadal Marcin Hyla? Widzialem tylko owy pierwszy odcinek i tyle..
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:55 |