IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Niezła Jazda - Cykl Dla Cyklistów, TVP program dla miłośników rowerów

Mirek
post 15.03.2005, 12:30
Post #1

Wieczna papla

Od 31marca 2005 w każdy czwartek o godz.22.15 TVP 3 w paśmie ogólnopolskim będzie emitować jedyny program dla miłośników rowerów:"Niezła jazda - cykl dla cyklistów."

- Grupę docelową stanowią przede wszystkim mieszkańcy miast w wieku 18-35 lat, rowerzyści codzienni ale także sporadyczni i potencjalni. Tematem programu będzie "sprzęt, wyprawy, jazda w mieście" - czyli to samo, co od lat stanowi o wielkiej popularności grupy internetowej news:pl.rec.rowery. Zamierzamy wykorzystać to forum usenetowe jako naturalną tzw. "grupę focusową" widzów programu - mówi nam Marek Walencik szef firmy producenckiej "Green Spider" a w przeszłości szef działu informacji TVN Południe i wydawca popołudniowego bloku informacyjno-publicystycznego RMF FM.

- Program skoncentruje się na pomijanym dotychczas w mediach społecznym i kulturowym wymiarze roweru jako środka transportu, rekreacji i zabawy. Będziemy prezentować coraz liczniejsze w Polsce inicjatywy na rzecz popularyzacji roweru i poprawy bezpieczeństwa rowerzystów (budowa dróg rowerowych, zmiany przepisów). Będziemy informować i edukować, jak bezpiecznie zachowywać się na ulicy. Przy pomocy zaproszonych ekspertów pokażemy jak naprawiać i regulować rower.
Pokażemy twarze znanych ludzi, którzy na przekór obyczajom codziennie dojeżdżają do pracy na rowerze. Pokażemy też problemy, jakie mają rowerzyści dojeżdżający do pracy w wielkich biurowcach i małych firmach, gdzie nie ma miejsca na przechowanie rowerów - i jak ten problem rozwiązali. Pokażemy Masę Krytyczną, czyli spontaniczne comiesięczne przejazdy setek i tysięcy rowerzystów przez miasta Polski i świata.
Pokażemy sprzęt i wyposażenie rowerów, w tym również to, czego w polskich sklepach nie ma - a co często znacznie poprawia bezpieczeństwo rowerzystów. Pokażemy nowe i stare rowery, które stają się coraz popularniejsze a czasem w niektórych środowiskach uzyskują status "kultowych". Odradzimy kupno niektórych rodzajów rowerów, które mogą być niebezpieczne. Nagłośnimy wypadki z udziałem rowerzystów i napiętnujemy winnych - -dodaje Walencik.

Każdy odcinek programu trwa około 13 minut.

źródło:
http://wirtualnemedia.pl/document.php?id=135982
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Piotr Rościszewski
post 15.03.2005, 18:48
Post #2

Stały bywalec

Ostrzeżenie: (0%)
-----

>o godz.22.15 TVP 3 ...
>- Grupę docelową stanowią przede wszystkim mieszkańcy miast w wieku 18-35 lat

mad.gif Godzina taka, żeby dzieci tego przypadkiem nie zobaczyły, bo i po co mają korzystać z roweru jak należy. A 40-letnie staruszki, to od razu do odstrzału?

Chciałoby się przyklasnąć, ale mam wątpliwości, czy para nie pójdzie w gwizdek (przedwyborczy).
+Quote Post
Mirek
post 15.03.2005, 19:27
Post #3

Wieczna papla

zapowiada się ciekawie.

tutaj są 2 zajawki w mpg. wygląda interesująco.

http://www.rowery.org.pl/niezlajazdazwiastun1.mpg
http://www.rowery.org.pl/niezlajazdazwiastun2.mpg

+Quote Post
Khe
post 18.03.2005, 20:34
Post #4

Nowy
*

-----

no zobaczymy co z tego wyjdzie, moze byc ciekawie ...o ile nie przegapie - ech ta skleroza wink.gif
+Quote Post
Piotr Rościszewski
post 19.03.2005, 12:31
Post #5

Stały bywalec

-----

Niezależnie od mojego marudzenia poruszanie tematu ruchu rowerowego w mediach jest jak najbardziej pożądane, bo inaczej społeczeństwo w ogóle zapomni o rowerzystach.
+Quote Post
Biker Grzes
post 28.03.2005, 13:40
Post #6

Dyskutant
**

-----

zapowiada sie ciekawie zobaczymy jak im to wyjdzie

POZDRAWIAM
+Quote Post
jaguar
post 31.03.2005, 22:33
Post #7

Nowy
*

-----

witam ludzie co to był za program o co chodzi w tej 15.min relacji czy ktoś mi wytłumaczy ''warszawiacy lubią jeździc na rowerach '' a my to co największa liczba klubów turystyki kolarskiej to chyba śląsk co tongue.gif
+Quote Post
Mirek
post 1.04.2005, 08:59
Post #8

Wieczna papla

ale to nie było o turystyce tylko o rowerach smile.gif

moje wrażenia jak na pierwszy odcinek są pozytywne. oczywiście relacja z masy była zapchajdziurą - za długa a pan z warsztatu cos tam bełkotał pod nosem nie przekazując żadnych uzytecznych informacji. grunt, że jest program i myśle, że będzie z odcinka na odcinek coraz lepszy.
+Quote Post
Mirek
post 1.04.2005, 11:03
Post #9

Wieczna papla

Jak ktoś nie obejrzał może ściągnąc pierwszy odcinek tutaj:

http://jedwab.net.pl/~jerzy/jazda/nj1.ogm

(waga: 100MB, vc: Xvid, ac: Ogg Vorbis)

całkiem przyzwoita jakość, szkoda, że ktoś obciął animowany wstep do programu - całkiem zabawny smile.gif
+Quote Post
Khe
post 1.04.2005, 11:56
Post #10

Nowy
*

-----

hmm moze sie rozkreca, ale jak na razie to jest to takie troche... z masy za dlugo przez co obcieli inne rzeczy i nie wyszlo to na dobre. Porady ...wlasciwie to praktycznie nic tam nie powiedzieli.

jak to sobie zobacza jeszcze raz i poczytaja opinie ludzi (jak na razie maja 1 i to taka, ze... wink.gif ) to mozliwe ze bedzie lepsze, a przynajmniej taka mam nadzieje smile.gif

ale te wstawki animowane tez mi sie podobaja smile.gif

podsumowujac: dac im szanse, dac im szanse wink.gif
+Quote Post
Biker Grzes
post 1.04.2005, 18:57
Post #11

Dyskutant
**

-----

zgodze sie Khe że trzeba dać im szanse

mozna tylko zalowac ze ten program jest robiony przez ogolnopolska telewizje a nie przez regionalna bo tak w sumie lepiej niech pokaza mase w jakims miescie na slasku a nie tylko w warszawie

co do samego programu to w skali 0-10 oceniam go na 2 - niestety bo nie zaciekawil mnie na razie

czekam z niecierpliwoscia na kolejne odcinki - zobaczymy co pokaza

POZDRAWIAM
+Quote Post
wjagus
post 31.05.2005, 21:07
Post #12

Dyskutant
**

-----

Szczerze mówiąc mi się podoba program na TVN Turbo. Chodzi mi o "Rower Mania". Program jest naprawdę dobry. Są testy sprzętu, różne informacje o kolrastwie szosowym, różne "prezentacje" odmian jeżdżenia na rowerach (np.DirtJumping). Dużo nowości, a czasem są nawet konkursy. Jeżeli dobrze pamiętam, to program jest co tydzień w czwartki o godz 19:30 (i chyba powtórki w niedziele też koło 19:30).

--------------------
user posted image
+Quote Post
monikar
post 28.06.2005, 16:39
Post #13

Nowy
*

-----

Program Niezła Jazda można oglądać już przez internet. W archiwum dostępne są wszystkie odcinki, tak więc jeśli ktoś przegapił czwartkowy wieczór przed telewizorem, może sobie w dowolnym czasie obejrzeć program na necie.
www.itvp.pl/niezlajazda

Pozdrawiam
Monika

--------------------
My homepage
All you have to decide is what to do with the time that is given to you... (Gandalf, Lord of the Rings)
+Quote Post
Mirek
post 29.06.2005, 00:35
Post #14

Wieczna papla

dzieki z ainfo!
+Quote Post
wjagus
post 5.07.2005, 13:24
Post #15

Dyskutant
**

-----

Powiem Wam, że do bani jest prowadzący. Cały czas tak samo gada, bez emocji i czsami niewyraźnie. Najbardziej rozbawił mnie odcinek, w którym dobierali rowery. Przyszły dwie czy trzy babki o sklpu w środku zimy i mówią, że chcą kupic rower. Przejechały dwa metry i je biorą. Sprzedawca nawet się nie spytał czy wolą mieć wysuniętą kierownicę, czy zawieszenie woli miękkie czy twarde, czy to ma być damka. To i tak dobrze, że nie poiedział, że gdyby rower był zamały to możnaby dokupić dłuższy mostek, czy w odwrotnej sytuacji dziecko jeszcze urośnie.

Ja jednak wolę program na TVN Turbo. W czwartki i niedziele o 19:30 (chyba). Jednak tam znowu jest zagłośna muzyka, ale to można ścierpieć.

--------------------
user posted image
+Quote Post
Mirek
post 5.07.2005, 19:08
Post #16

Wieczna papla

a kto to prowadzi? Nadal Marcin Hyla? Widzialem tylko owy pierwszy odcinek i tyle.. smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:55
dobry hosting i domeny
Rodos Zapalenie jajników Rak jelita grubego mata bentonitowa Kim Kardashian