Gdzie szukac organizatorow- Wakacje 2005
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Gdzie szukac organizatorow- Wakacje 2005
| fragu |
1.10.2004, 15:45
|
|
Nowy ![]() Postów: 29 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
Do tej pory jezdzilem sam na rowerze i organizowalem sobie wypady samemu, no prawie... tata mi pomagal. W nadchodzace wakacje chcialbym wybrac sie z jakas grupa zorganizowana. Gdzie szukac takich grup? W jaki sposob upewnic sie, ze organizatorem jest prawdziwy zapaleniec kolarstwa, a nie oszust? Znacie jakies pewne adresy, linki?
|
| Andrzej |
2.10.2004, 16:10
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
W Polsce jest tylko kilka firm, które organizują zorganizowaną turystykę rowerową. Jak masz za dużo forsy, to mogę Ci odpłatnie specjalnie dla Ciebie zrobić taki wyjazd ;-) Ale nie miejsce tu na kryptoreklamę :-)
Ale to takie imprezki dla lekko niesprawnych, chyba nie o takie Ci chodzi? Jak masz ochotę na prawdziwą przygodę to jednak polecam Ci tatę albo po prostu zbierz paczkę rówieśników. Można tez dołączyć się do jakiegoś klubu. No ale trudno, by ktoś za Ciebie szukał klubu. Takich jest kilkadziesiąt w Polsce. W Kielcach jest np. Kigari przy PTTK. Ja np. w tym roku wyjechałem z Crotosem z Warszawy, który współorganizował wyprawę Nordkapp - Olimpia. Poza tym dziesiątki osób szukają współtowarzyszy na wyjazdy kilkuosobowe. |
| fragu |
3.10.2004, 18:44
|
|
|
Niestety srednia wieku w Kigarii jest mocno zaawansowana. Niestety, ale swoje dobre lata Ci panowie maja za soba i gdy ich kiedys zabraknie to klub przestanie istniec... Kolegow zebrac ciezko... A nawet jesli kogos namowie to JA bede musial zorganizowac im wszystko, a od tego wlasnie chce uciec.
Gdy rozpoczynalem ten temat, to wlasnie mialem na mysli takie projekty jak Crotos. Kiedys tez slyszalem ze jakas katalicka mlodziez z Torunia co roku do Rzymu na rowerze jezdzi. Wlasnie o takie wyprawy mi chodzi. A co do osob szukajacaych towarzystwa, to ciezko przewdziec na kogo sie trafi. Bo moze byc to oszust, a jesli nawet takich nie ma to sie moze okazac ze zupelnie sie roznimy i tylko sie ze soba bedziemy meczyc. W wiekszych zorganizowanych wyjazdach latwiej znalezc bratnia dusza, bo jest ich po prostu wiecej... Tak mi sie wydaje... |
| Andrzej |
4.10.2004, 12:04
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Hehe, widzę, że w takim razie Kigari to kolejny przykład wymierania PTTK. I tak umrą wszyscy. Eh.
Rozumiem wszystkie Twoje argumenty. Ale mimo wszystko to właśnie w różnych klubach, nawet pttkowskich, najłatwiej znaleźć kontakty z innymi. Ja np. jechałem dwukrotnie z klubem Amator Ozimek, no ale musiałem się tam wkręcić :-) Takich wypraw jak Crotos - otwartych i masowych - już w Polsce chyba nikt nie robi, chociaż kiedyś były normą, no ale dziadki się zestarzały i nie pozwalają młodym robić :-) Ale szukaj, może znajdziesz, bo taka formuła, gdzie codziennie można spróbować znaleźć nowych przyjaciół jest naprawdę rewelacyjna. Na pewno otwarte są wyjazdy Vagabundusa z Warszawy, kilku klubów studenckich - w tych środowiskach najlepiej szukaj. Ewenementem są Siedlce, w których chyba dwie niezależne grupki robią wyjazdy: szukaj pod hasłem Doktorek Siedlce oraz grupka parafialna, którą spotkałem na Węgrzech w br., też z Siedlec. Klub Gronie z Tychów prawie co roku jedzie na imprezy międzynarodowe, też zabierają ludzi z innych miast. Nie liczyłbym jednak na to, że będą to bardzo liczne grupy. W większości wypadków nikt się nie reklamuje - trzeba szukać przez znajomych. :-( Jeśli Ci zależy na licznym towarzystwie rówieśników, a nie na atrakcyjności trasy, to wybierz zloty, np. Centralny Zlot Tur. Kol. PTTK, przyjeżdża 500 osób i codziennie możesz z kim innym jechać. Zazwyczaj wszystko ci zapewniają, wyżywienie, spanie, nawet wieczorem dyskoteki. |
| fragu |
4.10.2004, 23:20
|
|
|
Bardzo dziekuje za rade, jesli ktos jeszcze cos wie, niech pisze!
|
| czajna |
13.10.2004, 18:08
|
|
Nowy ![]() Postów: 8 Skąd: Kluczbork Ostrzeżenie: (0%)
|
A gdzie chciałbys jechać?
Jak dużą ekipe chcesz zorganizować? czajna |
14.10.2004, 18:34
|
|||
|
|
W zasadzie to wszystko mi jedno gdzie mialbym jechac, bo liczy sie to, ze spedze wakacje na rowerze. Moze byc polska, lecz nie musi, i przede wszystkim to ja chce sie podpiąć, a nie organizować! |
||
| fragu |
14.10.2004, 18:36
|
|
|
zapomnialem sie zalogowac...
oczywiscie powyzsza wypowiedz nalezy mnie przypisywac... |
| czajna |
18.10.2004, 12:51
|
|
Nowy ![]() Postów: 8 Skąd: Kluczbork Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Ja mam podobny problem. Te szukam kogoś na wyjazd. Chciałbym do Włoch. Jest jedna różnica. Ja mogłbym podjąć się zaplanowania trasy. |
| mickers |
19.10.2004, 19:04
|
||
|
Nowy ![]() Postów: 22 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
taka drobna rada: nie planuj trasy, przynajmniej nie dokladnie ;-) -------------------- Government must help to eliminate cars so that bicycles can help to eliminate government
|
||
8.11.2004, 13:44
|
|
|
|
Siema fraqu też jeździłem do tej pory sam i szukam ludzi
Ja też już planuje wypadzik na wakacje 2005 Jestem z Lublina (czyli do Kielc nie tak daleko) Chce wystartować z Polski->Czechy->Austria->Słowenia (Krańska Gora, Planica)->Włochy Północne (Cortina d'Ampezzo - Dolomity)->Austria (Hochalpenstrasse - Hochtor, Grossglockner, Kutzbuehel)->Czechy->Poska. Jak liczyłem to jest około 1900 km, a wrażenia niesamowite (znajomi byli) Jakby co to pisz na kartob@op.pl lub gg 1888582 |
| fragu |
13.11.2004, 18:12
|
|
|
czym predzej do ciebie pisze, co nie wyklucza ze inne propozycje tez mnie interesuja...
|
18.11.2004, 21:01
|
|
|
|
Witam
ja jeździłam z biura z Krakowa www.bird.pl i byłam zadowolna teraz sami organizujemy wyprawy rowerowe, w tym roku byliśmy w Danii a w przyszłym planujemy Korsykę Pozdrawiam wszystkich miłosników rowerów |
| Andrzej |
19.11.2004, 16:52
|
Ale kryptoreklama ;-)
|
| fragu |
20.11.2004, 17:59
|
|
|
osobiscie nie mam nic przeciwko, jesli inni znaja podobne adresy niech podaja. przynajmniej mozna sie zorientowac w rynku
|
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:54 |