Bursztynowy Szlak Greenways, Kraków - Budapeszt
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bursztynowy Szlak Greenways, Kraków - Budapeszt
| Michał |
18.07.2004, 17:18
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 47 Skąd: ze wschodu Ostrzeżenie: (0%)
|
Poszukuję informacji nt tego szlaku. Chodzi mi dokładnie o jego przebieg na terenie Słowacji.
O tym któredy szlak prowadzi na terenie Polski informacje znalazłem tutaj http://www.epce.org.pl/pl/gw/greenways_szl...owy_obszary.htm Przebieg szlaku na Słowacji jest dla mnie zagadka. Wiem, że zahacza o Dolny Kubin (podobno odbija do Litowskiego Mikulasza) nastepnie Bańska Bystrica (znowu podobno Banska Szczawnica) i do granicy węgierskiej (przejście Szturovo/Esztergom) no i dalej do Budapesztu. Znacie może dokładniejszy przebieg szlaku? Googlam i googlam i nie wiele moge znaleźć. Wydaje mi sie że tworcy szlaku za bardzo zafascynowani są samą ideą szlaków niż samym rzeczywistym szlakiem. Przynamniej takie wrażenie odniosłem czytajc strony dot. zielonych szlakow "greenways". |
| Michał |
19.07.2004, 11:51
|
|
Dyskutant ![]() ![]() Postów: 47 Skąd: ze wschodu Ostrzeżenie: (0%)
|
no tak, zadałem pytanie i sam na nie odpowiadam
(chmmm, rozmowa z samym sobą, to chyba nie jest normalne). Skontaktowałem sie z człowiekiem będącym krajowym koordynatorem Greenways w ramach Fundacji Partnerstow dla Środowiska. Otrzymalem odpowiedź: "Szlak Burstzynowy jest w trakcie oznakowania. Po stronie polskiej będzie oznakowany jeszcze w tym roku. Strona słowacka i węgierska będzie wyznakowana w roku przyszłym. Niemniej jednak przebieg szlaku jest już wytyczony..." No tak... Co nie zmienia faktu że sie wybieram na podbój Słowacji :-D |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:53 |