IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> List z zagranicy

Andrzej
post 22.02.2004, 18:28
Post #1

Gada, gada i gada...

Do redakcji przyszedł list. Pozwoliłem sobie go tu zamieścić, w imieniu autora. Odpowiadajcie tu i na adres nadawcy: p.hulsenboom@hccnet.nl

Hello,

I am Peter Hulsenboom, living in Holland. I speak a little polish, but not enough to write. So, muwie troche po polsku ale za male pisac. I hope I'm not bring you in trouble to use the english language.

My plan is go alone by bycicle from Tilburg (Holand) to Warszawa in next summer. I like to sleep in farm, campings or something. The only problem is that I can't find a camping in the near of Gubinor +/- 30 kilometers further. Can you consult me in this problem. If you have more information abot other camping in Poland or agriculture sleeping places. please help me. In a other Polish site I read that it is very often that the bycilce is stolen in Poland. I come in Poland since 22 years by car , train or other transports and I think that the possibility that my bycilce will be stolen is not bigger than other countries. But even it's not comfortable when it is stolen, so can you give me information in wich places I can safety parking my bycicle.

Teraz juz dzienkuje za pomoc i czekam za informacii,

Peter Hulsenboom

P.S. Czy panstwo beda pisac po polsku, to nie bedzie problem bo mam tutaj dobre mozliwosci na tlumaczienie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
socrates
post 23.02.2004, 09:09
Post #2

Dyskutant
**

Ostrzeżenie: (0%)
-----

szkoda ze nie znam angielskiego , moze ktos to przetlumaczy biggrin.gif
+Quote Post
Mirek
post 23.02.2004, 15:46
Post #3

Wieczna papla

w wielkim skrócie i na szybciora, dosyć luźne tłumaczenie:
--------------------------------------

cześć, jestem Piotr, mieszkam w Holandii, mówie troche po polsku ale z pisaniem juz jest gorzej. Mam nadzieje, ze nie sprawie problemu pisząc po angielsku.

Mam w planach samotna podróż rowerem z Tilburg(Holandia) do Warszawy w najblizsze lato. Chciałbym nocować na kampingach, prywatnych posesjach (farm? - agroturystyka?) lub cos w tym stylu. Problem z tym, że nie moge znaleźc kampingu w pobliżu Gubinor'u (??? może chodzi o Gubin?) +/- 30 km. Jeśli macie jakies informacje o kampingach, agroturystyce w polsce to bardzo prosze o pomoc w tej sprawie.

Na innej polskiej stronie www czytałem, ze w polsce bardzo często kradną rowery. bywam w polsce od 22 lat samochodem, pociagiem i innimi środkami transportu i wydaje mi sie, że prawdopodobieństwo kradziezy mojego roweru nie jest wieksze jak w innych krajach. W kazdym razie to żadna przyjemność bycia okradzionym, więc bardzo bym prosił o informacje gdzie mogę bezpiecznie zostawic swój rower.

----------------------------
mozna pisac do niego po polsku, ma na miejscu tłumacza. podejrzewam, że forum nie czyta więc mozna kopie tego co tu się napisze wysłac mu na maila albo podać adres do tej dyskusji.
+Quote Post
TomSo
post 4.03.2004, 17:40
Post #4

Nowy
*

-----

Pozwoliłem sobie zaprosić Pana Petera z Holandii do siebie, no może prawie do siebie. 30 km od Gubina mam rodzinę która z kolei ma domek z ogrodem a w tym ogrodzie ... trochę miejsca na namiot.
Poinformuje Was o decyzji gościa z Holandii.

Pozdrawiam serdecznie
Tomek

--------------------
Tomasz Sobski
http://www.rowerowawitryna.pl
rweit(-at-)wp.pl
tomso(-at-)tlen.pl
+Quote Post
TomSo
post 15.06.2004, 12:15
Post #5

Nowy
*

-----

Witam !!!
Właśnie dostałem wiadomość od pana Petera z Holandii.
Zdecydował się na wariant bardziej południowy w podróżowaniu przez Polskę (prawdopodobnie przekroczy granicę w Zgorzelcu) i nie skorzysta z mojej oferty noclegu w pobliżu Gubina. Kto wie może ktoś z Was bedzie miał okazję przyjąć strudzonego, przemierzającego nasz piękny kraj turystę u siebie.

Pozdrawiam
Tomek

--------------------
Tomasz Sobski
http://www.rowerowawitryna.pl
rweit(-at-)wp.pl
tomso(-at-)tlen.pl
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:39