IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Informator i Ekspedycja

Andrzej
post 11.08.2003, 18:05
Post #1

Gada, gada i gada...

Witam. Dostałem dzisiaj nowy numer pisma "Informator", a pewnie też dzisiaj do niektórych dotarł nowy numer pisma "Ekspedycja".

Rozłożyłem oba na stole...

A jakie są Wasze spostrzeżenia? Wysłuchałbym z chęcią wszelkich komentarzy. Andrzej
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Roman Żyła
post 20.08.2003, 14:20
Post #2

Stały bywalec

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Na pierwszy rzut oka czytając obie gazetki rzuciło mi się w oczy to, że najwięcej poświecono uwagi 43 Ogólnopolskiemu Zlotowi Przodowników Turystyki Kolarskiej PTTK w Gliwicach. To dobrze bo temat jest ciekawy, ale jest jedna zdecydowana rozbieżność w liczbach, a konkretnie w liczbie uczestników tegoż zlotu. W "INFORMATORZE" podano liczbę 249 uczestników, natomiast w "EKSEDYCJI" 349 uczestników. W związku z tym ciekaw jestem skąd to cudowne rozmnożenie.
Poza tym kilka artykułów jakby się powtarzało, choć zmienione są tytuły to kontekst jest ten sam.
W sumie opracowanie merytoryczne i graficzne jest ciekawe.
+Quote Post
Mirek
post 21.08.2003, 12:49
Post #3

Wieczna papla

1. Osób było 249+pies. w ekspedycji nie zauważyłem tego błędu ale skoro mówisz, że jest to widocznie jest. ot zwykła literówka.

2. te same materiały - ludzie wysyłaja materiały tu i tu więc co zrobić??? o ile ekspedycja jeszcze moze sobie regulowac co i jak publikować , o tyle w INFormatorze pewne materiały po prostu musza byc opublikowane. mam na myśli informacje od członków komisji, o posiedzeniach, naradach, postanowieniach etc. mysle, ze wkrotce wypracujemy jakis system aby te powtórzenia były ograniczone do minimum.
+Quote Post
Mirek
post 23.08.2003, 14:02
Post #4

Wieczna papla

cofam to co wyżej napisałem.. osób było rzeczywiście 349, nie wiem skąd u mnie taka informacja.. ?!? Najprawdopodobniej gdzieś źle wpisałem a później powielałem ten błąd będąc przekonany, że to prawidłowe dane. Może to dlatego, iz na przodownickich z reguły nie ma tak dużej ilości osób?

zwracam honor Andrzejowi, moja pomyłka. cóz, nie ma ludzi nieomylnych ;-)
+Quote Post
Roman Żyła
post 29.08.2003, 11:10
Post #5

Stały bywalec

-----

Nie ma sprawy Mirku, nie ma ludzi nieomylnych.
Ja też jestem gapa bo na piewszej stronie "INFORMATORA" podanych jest 349 uczestników, natomiast bodajże na 4 gdzie piszesz podsumowanie zlotu jest liczba uczestników 249.
Z mojej strony sorry za niedopatrzenie, ale i tak w jednym wydaniu "INFORMATORA" dwie różne liczby uczestników tej samej imprezy nie wygląda to najlepiej.
To nie ma być krytyka pod Twoim adresem, ale tylko drobna uwaga. :roll:
+Quote Post
Mirek
post 29.08.2003, 14:23
Post #6

Wieczna papla

zawsze morzna przywrucić popżedniego redaktora informatora... morże wtedy bęndzie wyglondało lepiej...
+Quote Post
Roman Żyła
post 29.08.2003, 14:29
Post #7

Stały bywalec

-----

Lepiej nie sam wiesz jak wtedy wyglądał "Informator", teraz jest zdecydowana poprawa.
+Quote Post
Andrzej
post 29.08.2003, 15:36
Post #8

Gada, gada i gada...

Co do rozbieżności w liczbach (a właściewie w jednej małej cyferce, i to tylko o jeden :-) to sprawa jest jasna: Ekspedycja zawsze była lepiej poinformowana niż Informator :-))))))

Zarozumialec redaktor.
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Mapa tematów forum Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:43
dobry hosting i domeny
Centrala Alarmowa Portugalia doładowanie telefonu życzenia na urodziny Madera