Informator i Ekspedycja
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Informator i Ekspedycja
| Andrzej |
11.08.2003, 18:05
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Witam. Dostałem dzisiaj nowy numer pisma "Informator", a pewnie też dzisiaj do niektórych dotarł nowy numer pisma "Ekspedycja".
Rozłożyłem oba na stole... A jakie są Wasze spostrzeżenia? Wysłuchałbym z chęcią wszelkich komentarzy. Andrzej |
| Roman Żyła |
20.08.2003, 14:20
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 167 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Na pierwszy rzut oka czytając obie gazetki rzuciło mi się w oczy to, że najwięcej poświecono uwagi 43 Ogólnopolskiemu Zlotowi Przodowników Turystyki Kolarskiej PTTK w Gliwicach. To dobrze bo temat jest ciekawy, ale jest jedna zdecydowana rozbieżność w liczbach, a konkretnie w liczbie uczestników tegoż zlotu. W "INFORMATORZE" podano liczbę 249 uczestników, natomiast w "EKSEDYCJI" 349 uczestników. W związku z tym ciekaw jestem skąd to cudowne rozmnożenie.
Poza tym kilka artykułów jakby się powtarzało, choć zmienione są tytuły to kontekst jest ten sam. W sumie opracowanie merytoryczne i graficzne jest ciekawe. |
| Mirek |
21.08.2003, 12:49
|
![]() Wieczna papla ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 339 Skąd: Tychy |
1. Osób było 249+pies. w ekspedycji nie zauważyłem tego błędu ale skoro mówisz, że jest to widocznie jest. ot zwykła literówka.
2. te same materiały - ludzie wysyłaja materiały tu i tu więc co zrobić??? o ile ekspedycja jeszcze moze sobie regulowac co i jak publikować , o tyle w INFormatorze pewne materiały po prostu musza byc opublikowane. mam na myśli informacje od członków komisji, o posiedzeniach, naradach, postanowieniach etc. mysle, ze wkrotce wypracujemy jakis system aby te powtórzenia były ograniczone do minimum. |
| Mirek |
23.08.2003, 14:02
|
cofam to co wyżej napisałem.. osób było rzeczywiście 349, nie wiem skąd u mnie taka informacja.. ?!? Najprawdopodobniej gdzieś źle wpisałem a później powielałem ten błąd będąc przekonany, że to prawidłowe dane. Może to dlatego, iz na przodownickich z reguły nie ma tak dużej ilości osób?
zwracam honor Andrzejowi, moja pomyłka. cóz, nie ma ludzi nieomylnych ;-) |
| Roman Żyła |
29.08.2003, 11:10
|
|
Stały bywalec ![]() ![]() ![]() Postów: 167 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie ma sprawy Mirku, nie ma ludzi nieomylnych.
Ja też jestem gapa bo na piewszej stronie "INFORMATORA" podanych jest 349 uczestników, natomiast bodajże na 4 gdzie piszesz podsumowanie zlotu jest liczba uczestników 249. Z mojej strony sorry za niedopatrzenie, ale i tak w jednym wydaniu "INFORMATORA" dwie różne liczby uczestników tej samej imprezy nie wygląda to najlepiej. To nie ma być krytyka pod Twoim adresem, ale tylko drobna uwaga. :roll: |
| Mirek |
29.08.2003, 14:23
|
zawsze morzna przywrucić popżedniego redaktora informatora... morże wtedy bęndzie wyglondało lepiej...
|
| Roman Żyła |
29.08.2003, 14:29
|
|
|
Lepiej nie sam wiesz jak wtedy wyglądał "Informator", teraz jest zdecydowana poprawa.
|
| Andrzej |
29.08.2003, 15:36
|
![]() Gada, gada i gada... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postów: 1,653 Skąd: Brzeg nad Potokiem Kościelnym |
Co do rozbieżności w liczbach (a właściewie w jednej małej cyferce, i to tylko o jeden :-) to sprawa jest jasna: Ekspedycja zawsze była lepiej poinformowana niż Informator :-))))))
Zarozumialec redaktor. |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 03:43 |