Czemu Tak Trudno ZbieraĆ Kop ?, bolączki Kolarskiej Odznaki Pielgrzymiej
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czemu Tak Trudno ZbieraĆ Kop ?, bolączki Kolarskiej Odznaki Pielgrzymiej
| atusek |
23.05.2007, 11:23
|
|
Nowy ![]() Postów: 4 Ostrzeżenie: (0%)
|
Szanowni Forumowicze !!!
Co sądzicie o zbieraniu KOP ??? Jest to ciężka odznaka do zbierania. Ale chodzi mi głownie o stosunek księży do tej odznaki. Czy i Wy spotkaliście się z nieufnością duchownych ??? |
| 4ever |
24.05.2007, 10:49
|
|
Nowy ![]() Postów: 25 Skąd: TYCHY Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie powiedziałbym, że zbieranie punktów na KOP jest uciążliwe i ciężkie. Moim zdaniem jest to jedna z "lżejszych" odznak, przynajmniej pierwsze 3-4 stopnie. Warunek-trzeba sporo jeździć i zwiedzać. Jeżeli chodzi o księży to jest dokładnie tak samo, jak z urzędnikami. To też są ludzie i mają swoje "JA". Jeden, jak Cię "dorwie" to nie nie wypuści dopóki nie poczęstuje i nie opowie całej historii regionu(a tych jest znaczna większość), a zdarzy się taka indywidualność, co potrafi drzwi przed nosem zatrzasnąć. W mojej "praktyce" przy zdobywaniu KOT spotkałem się też z takim porównaniem:" bo to jeżdżą niby zwiedzają, a w nocy kościół okradają". Jest to wkurzające, ale nie można tego generalizować. W większości przypadków spotykamy się z serdecznością i zainteresowaniem, a nawet podziwem dla tego co robimy.
|
| atusek |
4.06.2007, 12:22
|
|
Nowy ![]() Postów: 4 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zazdroszczę takiego dobrego połóżenia geograficznego ! Mówie w imieniu turystów z regionu łódzkiego ! Proszę spojrzeć na mapę obowiązkowych obiektów KOP w naszym regionie ! To wielka różnica !
Ech, wiem że Śląsk jest taką piękną krainą dla turystów rowerowych (mnóstwo zamków do odznaki Zamki Polskie , mnóstwo obowiązkowych KOP) A w łódzkim jest mało obowiązkowych obiektów KOP. A jeszcze zmiany regulaminu spowodowały, że na pierwsze dwa stopnie wyciągnąłem kilka obowiązkowych obiektów, a teraz się okazuje, że można te stopnie zrobić zgodnie z regulaminem i lżej !!! Czy to sprawiedliwe ???? |
| 4ever |
12.06.2007, 16:01
|
|
Nowy ![]() Postów: 25 Skąd: TYCHY Ostrzeżenie: (0%)
|
Moim zdaniem jest niewielka różnica lokalizacji obowiązkowych obiektów w naszych województwach ze wskazaniem na korzyść woj.łódzkiego:ZAMKI 5/4, KOP 10/9.
Jest jeszcze kwestia tego rodzaju, że nie zrobisz żadnej odznaki "kręcąc się" koło domu.Mam tu na myśli wyższe stopnie. |
![]() ![]() ![]() |
| Mapa tematów forum | Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 8.02.12 - 04:19 |